Ягоди, на відміну від овочів та помідорів зокрема, не стають кориснішими від тривалості термічної обробки. Це означає, що чим довше варити полуничне варення, тим менш корисним воно буде для здоров’я. Шкоди, звичайно, теж ніякої, але вітаміни взимку організму потрібніші, передають Патріоти України.
Розкажемо, як зварити полуничне варення лише за 5 хвилин, без урахування підготовки ягід.
Для приготування потрібно:
Варення можна назвати ідеальним, якщо ягоди після варіння залишилися цілими. Отже, ягоди потрібно промити, видалити листя, хвостики і місця, які починають псуватися. Сушимо ягоди на серветці, а потім відправляємо в каструлю і пересипаємо цукром. Секрет у тому, що ягоди та цукор викладають шарами.
Останній шар має бути із цукру. На цьому етапі підготовка закінчується і можна залишити полуницю у такому вигляді на 8-10 годин. Потім каструлю з полуницею ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо до утворення пінки та вимикаємо плиту. Через 12 годин доводимо варення до кипіння, остуджуємо і розливаємо по банкам.
Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...
У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...