
Як виявилося, каву можна зробити дуже корисною для здоров’я, і для цього потрібен лише один інгредієнт. Це насіння льону. Такий секрет розкрили лікарі-дієтологи, що спеціалізуються на здоровому харчуванні, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Зі слів експертів, насіння льону здатне запобігати різким стрибкам цукру в крові та допомагає знижувати рівень «поганого» холестерину. Тому воно вкрай корисне для людей, хворих на діабет ІІ типу, і тих, які мають захворювання серця й судин.
Насіння льону також має протизапальні властивості за рахунок вмісту потужної частки антиоксидантних сполук. Продукт багатий на поліненасичені жирні кислоти омега-3, містить мінерали — магній, кальцій, залізо та фосфор. Всі ці корисні мікроелементи допомагають зміцнити серцево-судинну систему, знизити ризики появи окислювального стресу і нівелюють запалення в організмі.
Сама кава також вкрай корисна для здоров’я, якщо пити її у помірній кількості. Напій покращує обмін речовин, діє як антиоксидант і може знижувати ризик деяких захворювань, включно з хворобами серця. Також захищає організм від нейродегенеративних порушень, таких як хвороби Альцгеймера й Паркінсона. Однак важливо пам’ятати і про побічні ефекти: кава може викликати зневоднення, а на голодний шлунок подразнює слизову.
Щоб ранковий напій приносив максимальну користь, треба знати про важливий нюанс: цільне насіння льону не розчиняється і погано засвоюється. Його треба обов’язково подрібнити до порошкоподібного стану, найкраще це зробити в кавомолці. Тоді така добавка до кави принесе найбільше користі для здоров’я.
Медики також нагадують: починати ранок із кави натщесерце — не найкраща ідея. Напій може подразнювати шлунок, особливо в разі гастриту й виразки. Тому каву найкраще пити після збалансованого сніданку чи поєднувати його з горіхами та цільнозерновим хлібом.
Для багатьох із нас аромат кави вранці є одним із найефективніших способів розпочати день. Однак коли ми тягнемося до улюбленої чашки гарячого напою, тихий голос в глибині свідомості повторює попередження про те, що кава нібито вимиває воду з організму...
Перед різдвяно-новорічними святами у наших домівках може зібратися непоганий запас шоколаду: від цукерок до інших виробів. З часом ви можете виявити, що цей шоколад став крейдяним або втратив свій насичений смак, передають Патріоти України. Часто це т...