Все просто! Що зробити з помідорами, щоб вони не пустили зайвий сік у салат

Свіжі овочі в салаті мають лише один недолік – вони не вчасно пускають сік. Найчастіше неприємні сюрпризи дають томати, але досвідчені кулінари відкрили для себе один цікавий спосіб і поділилися цією хитрістю, передають Патріоти України.

Вода та помідори

Не дарма цей овоч так любить воду. Якщо вірити експертам, то зі всіх знайомих нам овочів саме томати є чемпіонами з утримання води.

На замітку господиням:

  • томат містить 94-95% води;
  • капуста білокачанна – 92%;
  • цибуля – 91%;
  • морква – 88%;
  • буряк – 87%.

Навіть кавун містить лише 91 % води, а найпопулярніші соковиті фрукти, як цитрусові, груша та яблуко чи ківі, лише більш ніж на 80 % складаються з води.

Кулінарна хитрість

Щоб вода не опинилась у салаті, потрібно обробити томати перед їх приготуванням. Спочатку помідори миють, сушать на паперовому рушнику, а потім нарізають на 8 частин. Далі потрібно викласти їх в один шар у друшляк і посолити. На три великі помідори йде 1 ч. л. солі.

Через 15-20 хвилин друшляк потрібно струснути, залишити ще на 10 хвилин і можна приступати до готування. Після такої обробки овочі точно не пустять сік у салаті. До речі, вся сіль, яку використовували для обробки томатів, піде з рідиною, що виділився, але солити салат все одно потрібно обережно.

А ви це знали? Чому цільнозернове борошно потрібно зберігати в холодильнику

п’ятниця, 6 червень 2025, 10:09

Цільнозернове борошно – незамінний продукт для всіх, хто хоче харчуватися правильно. Це корисно, і ми впевнені, що ви спечете з нього чимало смачних штук, але далі піде мова, як правильно його використовувати і зберігати, передають Патріоти України. Зе...

Ідеально до чаю! Яблучний пиріг із збитими білками

п’ятниця, 6 червень 2025, 9:15

Існує безліч рецептів яблучного пирога, але цей, безсумнівно, вам повинен сподобатися. Пиріг вологий, сочний і оригінальний, що робить його особливим на смак, передають Патріоти України. Для тіста. Для начинки. Верх. Яблучний пиріг готовий! Смакуйте із...