Все просто! ТОП-3 варіанти, як швидко зварити буряк

Страви з буряків завжди виходять смачними. Крім того, цей коренеплід дуже корисний. Однак основний мінус полягає в тому, що варіння овочів вимагає багато часу. Також у процесі він фарбує посуд, а запах на кухні після цього залишається специфічним. Але час варіння можна значно скоротити, як і уникнути решти неприємностей, передають Патріоти України.

Подроибці

У таких ситуаціях рятує мікрохвильова піч. Існує кілька способів варіння буряків таким чином.

  • Варіант 1. Чистий коренеплід зі шкіркою та хвостиком треба покласти у звичайний пакет. Він має бути зав’язаний. Далі його треба покласти в мікрохвильову піч на 15-20 хвилин і вбрати максимальну потужность.
  • Варіант 2. Чистий овоч без шкірки потрібно розрізати на шматки і покласти в пакет, який слід зав’язати. Після цього пакет на кількох місцях треба проколоти вилкою, щоб пара йшла. Через 10-15 хвилин буряк можна діставати з мікрохвильової печі.
  • Варіант 3. Тут потрібна звичайна духовка. Чистий коренеплід без попереднього чищення треба загорнути у фольгу і покласти в духовку на півгодини або годину, все залежить від розміру плода та температури. Температура при цьому має бути 150-200 градусів.

Насіння гарбуза - справжній суперфуд! Ось як воно впливає на здоров'я

вівторок, 28 жовтень 2025, 8:15

Насіння гарбуза - справжній скарб природи, про користь якого знають небагато. Вчені підтверджують, що вони допомагають знизити рівень холестерину, захищають серцево-судинну систему, мають протизапальні та антиоксидантні властивості, а також підтримують...

А ви це знали? Рафінована чи нерафінована - яку олію краще обрати

вівторок, 28 жовтень 2025, 7:45

На полицях супермаркетів - широкий вибір рослинний олій: від соняшникової до оливкової. Вони відрізняються за смаком, але ключова різниця - ступінь очищення: рафінована (очищена) і нерафінована (пройшла лише механічну фільтрацію), передають Патріоти Ук...