Все просто! В чому смачно запекти курячі гомілки, щоб вони були м'якими та соковитими

Для того, щоб курячі гомілки вийшли м'якими та соковитими, запікати їх потрібно в соусі. Для цього ідеально підходять апельсини – вони додадуть приємної кислинки та солодкості. Також чудово доповнять смак часник та розмарин, передають Патріоти України.

Ідея приготування соковитої запеченої курки і апельсиновому соусі опублікована на сторінці фудблогерки Юлії Симончук (cook julija simonchuk) в Instgaram. До такого м'яса підійде будь-який гарнір.Інгредієнти:

  • курячі стегна – 4-6 шт.
  • апельсини – 2 шт.
  • соєвий соус – 2 ст.л.
  • цукор – 1 ст.л.
  • часник – 3-4 зубчика
  • сіль – 1 ч.л.
  • чорний перець мелений – 1/2 ч.л.
  • розмарин – 2 гілки

Спосіб приготування:1. Помиті курячі стегна викласти в форму для запікання. Покласти розмарин.

2. В окрему миску вичавити сік одного апельсина, додаємо соєвий соус, цукор, сіль, перець і часник.

3. Розмішати до розчинення цукру і залити курку.

4. Поставити в холодильник на 1-2 години промаринуватися

5. Вийняти з холодильника, покласти порізаний апельсин, накрити фольгою і випікати за температури 200 градусів до готовності курки.

6. Коли курка майже готова – зняти фольгу і дати підрумʼянитися, поливаючи соусом, в якому печеться м'ясо.

7. Подавати з гарніром.

Що додати до сметани, щоб вона не згорнулася в підливі

вівторок, 11 березень 2025, 0:15

Поряд із томатною пастою сметана є однією з найпопулярніших основ для підливи. Кисломолочний продукт відрізняється ніжністю та чудовим смаком. Саме тому з нього виходить дуже апетитний соус. Проте страва буде зіпсована, якщо сметана згорнулася під час ...

А ви це знали? Навіщо поєднувати куркуму та чорний перець

понеділок, 10 березень 2025, 23:43

Спеції — це не лише аромат і смак, а й цілюща сила природи, яка здатна зміцнювати наше здоров’я. Куркума і чорний перець — ідеальне поєднання, про яке варто знати кожному, хто дбає про своє самопочуття. Чому ці дві спеції працюють у тандемі та як їх пр...