Все просто! В чому смачно запекти курячі гомілки, щоб вони були м'якими та соковитими

Для того, щоб курячі гомілки вийшли м'якими та соковитими, запікати їх потрібно в соусі. Для цього ідеально підходять апельсини – вони додадуть приємної кислинки та солодкості. Також чудово доповнять смак часник та розмарин, передають Патріоти України.

Ідея приготування соковитої запеченої курки і апельсиновому соусі опублікована на сторінці фудблогерки Юлії Симончук (cook julija simonchuk) в Instgaram. До такого м'яса підійде будь-який гарнір.Інгредієнти:

  • курячі стегна – 4-6 шт.
  • апельсини – 2 шт.
  • соєвий соус – 2 ст.л.
  • цукор – 1 ст.л.
  • часник – 3-4 зубчика
  • сіль – 1 ч.л.
  • чорний перець мелений – 1/2 ч.л.
  • розмарин – 2 гілки

Спосіб приготування:1. Помиті курячі стегна викласти в форму для запікання. Покласти розмарин.

2. В окрему миску вичавити сік одного апельсина, додаємо соєвий соус, цукор, сіль, перець і часник.

3. Розмішати до розчинення цукру і залити курку.

4. Поставити в холодильник на 1-2 години промаринуватися

5. Вийняти з холодильника, покласти порізаний апельсин, накрити фольгою і випікати за температури 200 градусів до готовності курки.

6. Коли курка майже готова – зняти фольгу і дати підрумʼянитися, поливаючи соусом, в якому печеться м'ясо.

7. Подавати з гарніром.

Не їжте це на ніч! Продукти, які викликають набряки та сповільнюють метаболізм

неділя, 10 серпень 2025, 12:08

Те, що і коли ми їмо, суттєво впливає на наше здоров’я та самопочуття. Засинаючи з переповненим шлунком, ми прокидаємось менш відпочилими. Деякі продукти, з’їдені ввечері, створюють додаткове навантаження на організм, викликають набряки та уповільнюють...

ТОП-13 найпоширеніших міфів про кофеїн: Що насправді кажуть наукові дослідження

неділя, 10 серпень 2025, 11:30

Кофеїн - найпопулярніший стимулятор у світі, і про нього існує безліч міфів. У останні роки в індустрії здорового способу життя набирає популярність відкладене вживання кофеїну - звичка, яку пропагує нейробіолог доктор філософії Ендрю Хуберман, щоб уни...