Все просто! В чому смачно запекти курячі гомілки, щоб вони були м'якими та соковитими

Для того, щоб курячі гомілки вийшли м'якими та соковитими, запікати їх потрібно в соусі. Для цього ідеально підходять апельсини – вони додадуть приємної кислинки та солодкості. Також чудово доповнять смак часник та розмарин, передають Патріоти України.

Ідея приготування соковитої запеченої курки і апельсиновому соусі опублікована на сторінці фудблогерки Юлії Симончук (cook julija simonchuk) в Instgaram. До такого м'яса підійде будь-який гарнір.Інгредієнти:

  • курячі стегна – 4-6 шт.
  • апельсини – 2 шт.
  • соєвий соус – 2 ст.л.
  • цукор – 1 ст.л.
  • часник – 3-4 зубчика
  • сіль – 1 ч.л.
  • чорний перець мелений – 1/2 ч.л.
  • розмарин – 2 гілки

Спосіб приготування:1. Помиті курячі стегна викласти в форму для запікання. Покласти розмарин.

2. В окрему миску вичавити сік одного апельсина, додаємо соєвий соус, цукор, сіль, перець і часник.

3. Розмішати до розчинення цукру і залити курку.

4. Поставити в холодильник на 1-2 години промаринуватися

5. Вийняти з холодильника, покласти порізаний апельсин, накрити фольгою і випікати за температури 200 градусів до готовності курки.

6. Коли курка майже готова – зняти фольгу і дати підрумʼянитися, поливаючи соусом, в якому печеться м'ясо.

7. Подавати з гарніром.

Прості правила: Як варити яйця, щоб вони не тріскалися та легко чистилися

субота, 7 червень 2025, 12:12

Відварені яйця – дуже популярний корисний продукт, який входить до раціону більшості людей. Однак важко насолодитися продуктом, якщо під час чищення доводиться знімати більшу частину білка разом із шкаралупою. Які секрети допоможуть уникнути складнощів...

Буде як у ресторані: Як посмажити рибу з хрусткою скоринкою з борошном та в клярі на сковороді

субота, 7 червень 2025, 11:12

Бажанням кожного гурмана є поява на поверхні смаженої риби рум’яної скоринки. Хрумка частина не тільки прикрашає блюдо, але й робить його набагато смачнішим. Найпростішим способом досягнення такого результату є обвалення рибних шматочків у борошні. Про...