Простий рецепт кексу зі смаком базиліка та лимона. Для приготування не потрібні складні інгредієнти та обладнання. Достатньо чаші та вінчика, передають Патріоти України.
Складові:
Цедру краще натирати на цукор. Ефірні олії з цедри вберуться в цукор і кекс буде ароматнішим
1. У чашу відправляємо цукор і зверху натираємо цедру лимона. Додаємо сік одного лимона, дрібно нарубаний базилік та всі яйця. Перемішуємо вінчиком до однорідності.
2. Вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі і влити до яєчної маси, не припиняючи помішувати. Борошно просіюємо разом з розпушувачем, додаємо йогурт( можна кефір) і перемішуємо до однорідності. Тісто готове.
3. Випікаємо в розігрітій до 150 ° C духовці приблизно 40-50 хвилин. Готовність перевіряю на сухий сірник. Після випікання даємо кексу трохи охолонути і витягаємо із форми.
Ще гарячий кекс можна подавати відразу, але все таки краще дати кексу час дозріти. Для цього потрібно загорнути кекс у папір для випічки та прибрати у холод на 3-4 години. За цей час кекс ущільниться, але залишиться таким же ніжним і розсипчастим. Саме час пробувати. Всередині кекс вологий, видно шматочки базиліка. Поєднання смаків лимона та базиліка – справжнє відкриття. Хочеться готувати знову і знову!
Це тісто можна назвати універсальним. Воно підійде для приготування піци, пиріжків, пирогів з бринзою, грибами, капустою, рибою. Роблять його на основі вершкового масла та сметани, передають Патріоти України. Для приготування вам потрібні такі продукти...
Давайте будемо відвертими, але страви з м’ясом завжди смачні та вдалі. Вони не можуть бути інакшими. А коли до м’яса додають ще й сир, то вечеря приречена на вдачу та компліменти, передають Патріоти України. Вам потрібні наступні:. Починаємо з сиру. По...