Всесвітній день нутелли: Найкращі рецепти десертів із популярною шоколадною пастою

Нутелла, горіхова паста з какао, була створена в 1940 році, і з того часу є улюбленицею і дітей, і дорослих. У 2007 році з ініціативи Сари Россо, американської блогерки та фанатки нутелли, у світі почали відзначати день цієї шоколадно-горіхової пасти. Патріоти України пропонують вашій увазі кілька цікавих рецептів із нутеллою в головній ролі.

Рецепти з нутелли

Найпростіший варіант використання шоколадно-горіхової пасти — у вигляді топінгу для млинців, оладок, тостів або круасанів. Нутеллу часто використовують у чизкейках, адже вона надає торту приємної консистенції. Також нутелла чудовий компонент для тортів, які не потребують випічки.

Кошики з нутелли

Інгредієнти:

  • 1 банка згущеного молока
  • 1 ст. нутелли
  • 2 ч.л. какао порошку
  • 2 ч.л. кокосової олії
  • Велика морська сіль для посипання
  • Кулінарний спрей або олія
  • Паперові формочки для капкейків

Приготування:

Розставте паперові формочки на деко, збризніть їх кулінарним спреєм або олією.

У великій мисці змішайте згущене молоко та нутеллу. Поставте в мікрохвильову піч на високу потужність на 20 секунд і добре перемішайте. Додайте какао-порошок та кокосове масло і знову перемішайте до однорідності.

Вилийте суміш у формочки для кексів і посипте морською сіллю.

Поставте в холодильник для застигання на 2−3 години або в морозилку на 30 хвилин.

Листкові кекси з брі та нутеллою

Інгредієнти:

  • 1 уп. листкового тіста
  • 200 г сиру Брі
  • ¼ ст. нутелли
  • 1 ст. полуниці або інших ягід

Приготування:

Розігрійте духовку до 190 °C.

Змастіть форми для кексів олією.

Розкачайте тісто та наріжте квадратами. Покладіть кожен у форму для кексів.

Наріжте брі на невеликі квадрати близько 2 см і помістіть кожен шматочок тіста в окрему форму. Зверху покладіть трохи нутелли та маленьку ложку нарізаної полуниці або інших ягід.

Випікайте, доки тісто не стане рум’яним, а сир не розплавиться. Це триватиме близько 10−12 хвилин.

Подавайте теплими.


Ви будете здивовані! Скільки хвилин можна тримати чайний пакетик в горнятку

неділя, 23 лютий 2025, 6:39

Чай у пакетиках створили, щоб зробити заварювання простішим і швидшим, особливо в дорозі, на роботі чи в інших не надто зручних умовах, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Згодом така форма чаю прижилася, і багато людей відмовилися від трад...

А ви це знали? Чому не можна помішувати рис під час варіння

неділя, 23 лютий 2025, 6:12

Багато господинь намагаються приготувати смачний та розсипчастий рис. Але не завжди це виходить. Рисова каша дуже корисна, вона є чудовим варіантом, оскільки надовго дає почуття ситості, передають Патріоти України. Готується страва дуже просто, проте ї...