Всесвітній день нутелли: Найкращі рецепти десертів із популярною шоколадною пастою

Нутелла, горіхова паста з какао, була створена в 1940 році, і з того часу є улюбленицею і дітей, і дорослих. У 2007 році з ініціативи Сари Россо, американської блогерки та фанатки нутелли, у світі почали відзначати день цієї шоколадно-горіхової пасти. Патріоти України пропонують вашій увазі кілька цікавих рецептів із нутеллою в головній ролі.

Рецепти з нутелли

Найпростіший варіант використання шоколадно-горіхової пасти — у вигляді топінгу для млинців, оладок, тостів або круасанів. Нутеллу часто використовують у чизкейках, адже вона надає торту приємної консистенції. Також нутелла чудовий компонент для тортів, які не потребують випічки.

Кошики з нутелли

Інгредієнти:

  • 1 банка згущеного молока
  • 1 ст. нутелли
  • 2 ч.л. какао порошку
  • 2 ч.л. кокосової олії
  • Велика морська сіль для посипання
  • Кулінарний спрей або олія
  • Паперові формочки для капкейків

Приготування:

Розставте паперові формочки на деко, збризніть їх кулінарним спреєм або олією.

У великій мисці змішайте згущене молоко та нутеллу. Поставте в мікрохвильову піч на високу потужність на 20 секунд і добре перемішайте. Додайте какао-порошок та кокосове масло і знову перемішайте до однорідності.

Вилийте суміш у формочки для кексів і посипте морською сіллю.

Поставте в холодильник для застигання на 2−3 години або в морозилку на 30 хвилин.

Листкові кекси з брі та нутеллою

Інгредієнти:

  • 1 уп. листкового тіста
  • 200 г сиру Брі
  • ¼ ст. нутелли
  • 1 ст. полуниці або інших ягід

Приготування:

Розігрійте духовку до 190 °C.

Змастіть форми для кексів олією.

Розкачайте тісто та наріжте квадратами. Покладіть кожен у форму для кексів.

Наріжте брі на невеликі квадрати близько 2 см і помістіть кожен шматочок тіста в окрему форму. Зверху покладіть трохи нутелли та маленьку ложку нарізаної полуниці або інших ягід.

Випікайте, доки тісто не стане рум’яним, а сир не розплавиться. Це триватиме близько 10−12 хвилин.

Подавайте теплими.


Бережіться! Названо популярні продукти, які руйнують серцево-судинну систему

неділя, 14 вересень 2025, 8:15

Серце - головний двигун нашого організму, і від того, що ми їмо, напряму залежить його здоров’я. На жаль, багато популярних продуктів, які ми споживаємо щодня, можуть непомітно шкодити судинам і підвищувати ризик серцево-судинних захворювань, передають...

Осінній смак щастя: Яблучний пиріг з корицею, який закохає у себе з першого шматка

субота, 13 вересень 2025, 19:06

Цей яблучний пиріг - справжнє втілення осіннього затишку. Він готується всього за годину, але здатен підкорити серце кожного, хто його скуштує. Аромат кориці, ніжна текстура тіста та соковиті яблука створюють десерт, який стане зіркою вашого столу, пер...