Всі проситимуть ще! Цей простий трюк перетворить кукурудзу на "зірку" вашого барбекю

Літній BBQ у самому розпалі, а класична кукурудза на качані вже набридла? Шеф-кухар Том Бейтмен поділився секретом, як зробити цей жовтий овоч набагато смачнішим і оригінальнішим - замість варіння наріжте качан "реберцями", приправте і обсмажте. Це легко і дуже смачно, передають Патріоти України.


Як приготувати кукурудзяні реберця:

Інгредієнти:

  • 2 качани кукурудзи
  • 2 ч. л. солі
  • 1 ч. л. білого перцю
  • 2 ч. л. чилі (чимпіле або звичайного)
  • 2 ч. л. меленого кмину
  • 2 ч. л. копченої паприки
  • Олія для смаження

Для соусу:

  • 6 ст. л. сметани
  • Цедра та сік одного лайма
  • Жменя подрібненої кінзи

Приготування:

  1. Кукурудзу розрізати навпіл по горизонталі, потім ще раз, щоб вийшли «реберця».
  2. Змішати спеції в мисці.
  3. Приготувати соус, змішавши сметану, лайм і кінзу.
  4. Розігріти олію до 175 °С, обсмажувати реберця близько 4 хвилин.
  5. Посипати їх спеціями і подавати зі свіжим соусом.

Том Бейтмен радить: цей рецепт можна також готувати в духовці чи аерогрилі, а на BBQ вийде просто супер!

Не робіть так! Чому гречка злипається - головні помилки приготування крупи

четвер, 2 жовтень 2025, 11:08

Гречка - одна з найпопулярніших круп, яку люблять за простоту приготування та універсальний смак. Вона підходить і для сніданку, і для гарніру до м’яса чи овочів. Але замість розсипчастої та апетитної каші часто виходить розварена маса або, навпаки, тв...

Звичайна спеція може врятувати від раку! Вчені здивували заявою

четвер, 2 жовтень 2025, 8:54

Дослідники з Університету Гвадалахари (Мексика) представили результати дослідження, яке вивчало протиракові властивості настою мексиканського орегано (Lippia graveolens) та його ключового компонента карвакролу. Робота була опублікована у журналі Nutrie...