Всі проситимуть ще! Цей простий трюк перетворить кукурудзу на "зірку" вашого барбекю

Літній BBQ у самому розпалі, а класична кукурудза на качані вже набридла? Шеф-кухар Том Бейтмен поділився секретом, як зробити цей жовтий овоч набагато смачнішим і оригінальнішим - замість варіння наріжте качан "реберцями", приправте і обсмажте. Це легко і дуже смачно, передають Патріоти України.


Як приготувати кукурудзяні реберця:

Інгредієнти:

  • 2 качани кукурудзи
  • 2 ч. л. солі
  • 1 ч. л. білого перцю
  • 2 ч. л. чилі (чимпіле або звичайного)
  • 2 ч. л. меленого кмину
  • 2 ч. л. копченої паприки
  • Олія для смаження

Для соусу:

  • 6 ст. л. сметани
  • Цедра та сік одного лайма
  • Жменя подрібненої кінзи

Приготування:

  1. Кукурудзу розрізати навпіл по горизонталі, потім ще раз, щоб вийшли «реберця».
  2. Змішати спеції в мисці.
  3. Приготувати соус, змішавши сметану, лайм і кінзу.
  4. Розігріти олію до 175 °С, обсмажувати реберця близько 4 хвилин.
  5. Посипати їх спеціями і подавати зі свіжим соусом.

Том Бейтмен радить: цей рецепт можна також готувати в духовці чи аерогрилі, а на BBQ вийде просто супер!

Варто знати! Дієтологи одностайно назвали найкориснішу олію для здоров'я

четвер, 13 листопад 2025, 9:50

Оливкову олію, особливо Extra Virgin (EVOO), визнано найкращою як для приготування їжі, так і для здоров’я. Такий висновок зробили чотири зареєстровані дієтологи (RDN), передають Патріоти України. Олія багата на корисні мононенасичені жири, які знижуют...

Буде хрустка скоринка! Ось чим треба натерти курку, щоб вона танула в роті

четвер, 13 листопад 2025, 7:44

Запечене в духовці м'ясо виходить смачним й не вимагає постійної присутності господині на кухні. На свята часто готують у духовці курку, гуску або качку. Щоб птиця вийшла соковитою та ніжною, потрібно м’ясо правильно підготувати для запікання. М’ясу на...