Вся хитрість у розсолі! М'які всередині, хрусткі зовні - смачнющі пиріжки "Вокзальні"

Такі пиріжки можна було знайти на ринку, на вокзалі - навіть у школі їх продавали. Якщо ви хочете згадати той самий смак м'якого і повітряного тіста всередині, але хрусткого зовні, з дуже смачною начинкою - картоплею зі смаженою цибулькою - то обов'язково готуйте за цим рецептом, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • розсіл — 200 мл;
  • відвар картоплі — 200 мл;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • цукор — 1 ч. л.;
  • дріжджі сухі — 7 гр.;
  • рослинна олія — 4 ст. л.;
  • борошно — 800 гр.;
  • картопля — 4-5 шт.;
  • спеції за смаком (сіль, перець, паприка);
  • смажена цибуля — 1 шт.

Приготування:

Відваріть картоплю до м'якості. Розсіл з-під огірків або помідорів змішайте з відваром картоплі. Сюди ж додайте сіль, цукор, рослинну олію і сухі дріжджі. Просійте борошно, замісіть м'яке тісто. Накрийте рушником і залиште на 40 хвилин.

Картоплю розімніть в пюре, додайте улюблені спеції, сіль, смажену цибулю. Тісто розділіть на шматочки, скачайте з них кульки. Зліпіть пиріжки з начинкою, як зазвичай. Злегка приплюсніть пиріжок долонею і смажте в маслі з обох сторін до золотистого. Подавайте пиріжки хоч гарячими, хоч остиглими — смачно в будь-якому випадку! Детальніше про приготування пиріжків "вокзальні" дивіться у відео нижче:

Хрустка картопля без фольги: Кухарка розкрила простий інгредієнт, який переверне ваші уявлення

неділя, 29 червень 2025, 11:30

Запечена картопля - проста страва, яку більшість готує "на автоматі". Але саме вона може стати кулінарним шедевром, якщо додати лише один секретний інгредієнт. І це - сіль, передають Патріоти України. Відомий кухар Сільвія Фонтейн поділилася лайфхаком,...

Є секрет! Що робити, щоб деруни вбирали менше олії

п’ятниця, 27 червень 2025, 19:10

Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...