Вся хитрість у розсолі! М'які всередині, хрусткі зовні - смачнющі пиріжки "Вокзальні"

Такі пиріжки можна було знайти на ринку, на вокзалі - навіть у школі їх продавали. Якщо ви хочете згадати той самий смак м'якого і повітряного тіста всередині, але хрусткого зовні, з дуже смачною начинкою - картоплею зі смаженою цибулькою - то обов'язково готуйте за цим рецептом, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • розсіл — 200 мл;
  • відвар картоплі — 200 мл;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • цукор — 1 ч. л.;
  • дріжджі сухі — 7 гр.;
  • рослинна олія — 4 ст. л.;
  • борошно — 800 гр.;
  • картопля — 4-5 шт.;
  • спеції за смаком (сіль, перець, паприка);
  • смажена цибуля — 1 шт.

Приготування:

Відваріть картоплю до м'якості. Розсіл з-під огірків або помідорів змішайте з відваром картоплі. Сюди ж додайте сіль, цукор, рослинну олію і сухі дріжджі. Просійте борошно, замісіть м'яке тісто. Накрийте рушником і залиште на 40 хвилин.

Картоплю розімніть в пюре, додайте улюблені спеції, сіль, смажену цибулю. Тісто розділіть на шматочки, скачайте з них кульки. Зліпіть пиріжки з начинкою, як зазвичай. Злегка приплюсніть пиріжок долонею і смажте в маслі з обох сторін до золотистого. Подавайте пиріжки хоч гарячими, хоч остиглими — смачно в будь-якому випадку! Детальніше про приготування пиріжків "вокзальні" дивіться у відео нижче:

А ви це знали? Навіщо додавати молоко при варінні рису

неділя, 8 червень 2025, 12:07

З огляду на популярність рису як гарніру, варіння цієї каші є досить частою дією на кухні. При цьому господиням далеко не завжди вдається домогтися появи в страви потрібної консистенції. Іноді каша виходить не розсипчастою, а в’язкою та липкою, передаю...

Два інгредієнти, які допоможуть отримати соковиту свинину в духовці

неділя, 8 червень 2025, 11:12

Додайте ще один чудовий рецепт у свою кулінарну книгу. Дізнайтеся, як приготувати ситну та смачну закуску – запечену свинину. Страва подається в гарячому вигляді і як холодна закуска. Свинина відмінно «впишеться» до інших страв на столі, підійде як пер...