Ви більше не схочете їсти магазинний: Клопотенко поділився рецептом домашнього майонезу

Євген Клопотенко розповів, як легко швидко і просто приготувати домашній майонез, який підірве смакові рецептори. Ресторатор запевняє, спробувавши такий соус один раз, ви більше ніколи не купити магазинний. З чого складається домашній майонез, як його приготувати, всі секрети і нюанси-розповів кулінар на особистому сайті, передають Патріоти України.

Інгредієнти для майонезу:

  • Жовток - 2 шт.
  • Соняшникова олія - 125-150 мл
  • Гірчиця - 10 г
  • Сік лимона - 1 ст. л.
  • Щіпка солі

Покроковий рецепт приготування соусу

Відокремте білки від жовтків. Покладіть жовтки і гірчицю в скляну або металеву миску, досить велику для того, щоб в ній можна збити соус віночком.

Злегка збийте жовтки з гірчицею за допомогою віночка. Додайте сік лимона, дрібку солі і добре збийте суміш. Вона повинна стати однорідною.

В отриману масу маленькою цівкою додайте соняшникову олію, не забуваючи постійно збивати. Трохи додали - збили віночком, ще трохи додали - знову збили віночком.

Коли залишиться останні 5 грамів олії, і ви виллєте її в соус, добре розмішавши, майонез буде готовий. Ви зможете додавати його в абсолютно будь-які страви в якості холодного соусу.

Клопотенко нагадав, що майонез - продукт швидкопсувний, тому після приготування його можна зберігати в холодильнику всього кілька діб після приготування.

Ви могли це не знати! Без якого інгредієнту не варто готувати тушковану капусту

понеділок, 15 грудень 2025, 9:57

Тушкована капуста - одна з найпростіших і найдоступніших страв для щоденного меню. Її готують швидко, з мінімального набору продуктів, але результат не завжди виходить однаково вдалим, передають Патріоти України. Саме тому на кухнях професіоналів давно...

Є нюанси! Як правильно квасити капусту, щоб вона довго зберігалась

понеділок, 15 грудень 2025, 7:45

Домашня квашена капуста завжди має попит, але отримати ідеальний результат вдається не всім. Тривале зберігання залежить не лише від рецепту, а й від правильного вибору сорту, температури та кількості солі. Навіть невеликі помилки можуть призвести до н...