Ви більше не схочете їсти магазинний: Клопотенко поділився рецептом домашнього майонезу

Євген Клопотенко розповів, як легко швидко і просто приготувати домашній майонез, який підірве смакові рецептори. Ресторатор запевняє, спробувавши такий соус один раз, ви більше ніколи не купити магазинний. З чого складається домашній майонез, як його приготувати, всі секрети і нюанси-розповів кулінар на особистому сайті, передають Патріоти України.

Інгредієнти для майонезу:

  • Жовток - 2 шт.
  • Соняшникова олія - 125-150 мл
  • Гірчиця - 10 г
  • Сік лимона - 1 ст. л.
  • Щіпка солі

Покроковий рецепт приготування соусу

Відокремте білки від жовтків. Покладіть жовтки і гірчицю в скляну або металеву миску, досить велику для того, щоб в ній можна збити соус віночком.

Злегка збийте жовтки з гірчицею за допомогою віночка. Додайте сік лимона, дрібку солі і добре збийте суміш. Вона повинна стати однорідною.

В отриману масу маленькою цівкою додайте соняшникову олію, не забуваючи постійно збивати. Трохи додали - збили віночком, ще трохи додали - знову збили віночком.

Коли залишиться останні 5 грамів олії, і ви виллєте її в соус, добре розмішавши, майонез буде готовий. Ви зможете додавати його в абсолютно будь-які страви в якості холодного соусу.

Клопотенко нагадав, що майонез - продукт швидкопсувний, тому після приготування його можна зберігати в холодильнику всього кілька діб після приготування.

Заощадити час та енергію: Клопотенко поділився рецептом ідеальної запеченої курки на пивній банці

понеділок, 6 грудень 2021, 0:07

Ресторатор Євген Клопотенко вирішив приготувати курку в духовці, посадивши її на пивну банку. При такому способі м'ясо вийде соковитим, а скоринка при цьому буде хрусткою, зазначають Патріоти України. "Поки курка смажиться зовні, всередині вона насичує...

Смачно та оригінально: Рецепт салату із кальмарами, маринованою цибулею та крабовими паличками

неділя, 5 грудень 2021, 23:15

У повсякденному житті ми зазвичай приділяємо морепродуктам менше уваги, ніж хотілося б, але на свято варто виправити цей недолік. Салати із морепродуктами легкі, поживні та менш калорійні, ніж традиційний олів'є, зазначають Патріоти України. Інгредієнт...