Де найчастіше використовується свіжий корінь імбиру? У напоях, соусах і маринадах, салатах, всіляких овочевих сумішах в азіатському стилі і карі, зазначають Патріоти України.
Спочатку
корінь очищається від тонкої шкірки, а потім нарізається шматочками. І
ось ця сама підготовка багатьох нервує і дратує, адже імбир — це не
гладка картопля. Але виявляється імбир зовсім не обов'язково чистити на
цьому етапі! Спочатку запечіть корінь в духовці.
Як приготувати запечений імбир
Корінь імбиру (краще взяти корінь товстіший) загорніть у фольгу і покладіть на деко, застелене папером для випічки. Запечіть в розігрітій до 200 °С духовці, приблизно 3-4 години, або поки шкірка не стане темніти і на ній не з'являться підпалини.
Запечений імбир можна легко розрізати ножем. А далі все просто. Очистить корінь (шкірка знімається дуже легко!) і використовуйте його скрізь, де тільки можна. Смак у запеченого імбиру трохи інший, оскільки йде різкість свіжого кореня. Він стає пряним і трохи копченим.
Як використовувати запечений імбир
Імбирну масу рекомендуємо додавати в найпростіший салат зі свіжої білокачанної капусти і огірків в якості заправки, змішавши її з невеликою кількістю оливкової олії. І салат здивує вас новим благородним смаком.
Запечений імбир добре працює в овочевих крем-супах, приготованих на курячому бульйоні, в овочевих рагу, сендвічах і бургерах з великою кількістю свіжих овочів.
Зробіть імбирну масу інгредієнтом маринадів, де раніше використовували просто свіжий імбир. Запечений корінь надасть страві апетитні димні ноти в смаку і ароматі без використання гриля. Для цієї ж мети додавайте приправу в карі на кокосовому молоці.
У вас є коктейль, де доречний свіжий імбир? Терміново замініть його на запечений корінь! Збовтайте коктейль в шейкері і процідіть через найдрібніше сито.
Імбир і лимон — прекрасна пара. Вони продовжать нею залишатися, навіть якщо лимон нарізати і обсмажити на грилі, а імбир запекти. Використовуйте цей гармонійний союз при подачі риби, для приготування лимонаду і чаю.
Плюси запеченого імбиру
У класичному рецепті приготування котлет, який часто використовують господині, є цибуля. Цей продукт дійсно робить страву смачнішою та соковитішою. Але чи треба смажити овочі перед тим, як додати їх до фаршу? Все залежить від способу приготування та ре...
Досвідчені господині і навіть професійні кухарі часто додають у котлети особливі компоненти, які повинні надати страві апетитної пишної форми, передають Патріоти України. Однак деякі інгредієнти можуть надавати надто очевидного відтінку смаку, що може ...