Більшість господарок солять фарш. На перший погляд, без цієї дії не можна обійтися, адже котлети не повинні бути прісними, передають Патріоти України.
Після обсмажування така страва має необхідний солоний смак і не розвалюється.
Однак є мінус, про який господині часто забувають: саме через сіль котлети виходять менш соковитими.
Втім, вихід із цієї ситуації є. Потрібно просто не солити фарш. При цьому за рахунок однієї маленької хитрості котлети все одно не будуть прісними.
Що відбувається з фаршем із-за солі
Після додавання солі в м’ясній основі для котлет відбувається хімічна реакція.
Йдеться про «склеювання» білка, що призводить до витікання рідини та появи жорстких волокон.
Котлети з такого фаршу добре ліпляться і тримають форму, проте стають сухими через відсутність соку.
Що робити, щоб котлети були соковитими та солоними
Спецію використовувати потрібно, проте додавати її до фаршу з наступним перемішуванням не треба. Достатньо просто посолити вже зліплені котлети з обох боків.
Відразу після завершення цієї дії котлети потрібно відправити на розпечену сковороду: зволікати не можна.
У результаті все виходить так, як і потрібно: поверхня котлет встигає «склеїтися» за рахунок солі і перетворитися на приємну скоринку. А у внутрішній частині «запечатаної» страви всі соки зберігаються.
Прісноти при цьому не відчувається: цілком вистачить і тієї солі, яка опинилася на поверхні котлет.
Сира гречка - корисна і поживна крупа, яку часто використовують для приготування здорових страв. Але не всі знають, що неправильні умови зберігання можуть швидко погіршити якість гречки, зробивши її непридатною до вживання, передають Патріоти України. ...
Гостра їжа не лише додає смаку стравам, а й може впливати на вашу вагу. Дієтологи пояснюють: капсаїцин - активна речовина у перці чилі - запускає процеси, які прискорюють метаболізм та допомагають знижувати апетит, передають Патріоти України. «Капсаїци...