
Більшість господарок солять фарш. На перший погляд, без цієї дії не можна обійтися, адже котлети не повинні бути прісними, передають Патріоти України.
Після обсмажування така страва має необхідний солоний смак і не розвалюється.
Однак є мінус, про який господині часто забувають: саме через сіль котлети виходять менш соковитими.
Втім, вихід із цієї ситуації є. Потрібно просто не солити фарш. При цьому за рахунок однієї маленької хитрості котлети все одно не будуть прісними.
Що відбувається з фаршем із-за солі
Після додавання солі в м’ясній основі для котлет відбувається хімічна реакція.
Йдеться про «склеювання» білка, що призводить до витікання рідини та появи жорстких волокон.
Котлети з такого фаршу добре ліпляться і тримають форму, проте стають сухими через відсутність соку.
Що робити, щоб котлети були соковитими та солоними
Спецію використовувати потрібно, проте додавати її до фаршу з наступним перемішуванням не треба. Достатньо просто посолити вже зліплені котлети з обох боків.
Відразу після завершення цієї дії котлети потрібно відправити на розпечену сковороду: зволікати не можна.
У результаті все виходить так, як і потрібно: поверхня котлет встигає «склеїтися» за рахунок солі і перетворитися на приємну скоринку. А у внутрішній частині «запечатаної» страви всі соки зберігаються.
Прісноти при цьому не відчувається: цілком вистачить і тієї солі, яка опинилася на поверхні котлет.
Багато хто солить воду для пасти ще холодною, але кулінари радять цього не робити. Найкращий момент для додавання солі - коли вода вже закипіла. У цей час сіль швидко розчиняється, не утворює осаду та не пошкоджує каструлю, передають Патріоти України. ...
Фольга має чимало застосувань у господарстві. Її використовують для видалення вапняного наліту чи чистки срібних прикрас, у фользі запікають різноманітні страви. Втім, як стверджують фахівці, фольга в кулінарії - не кращий варіант, у тому числі й для з...