Ви будете здивовані! Чому господині додають соду до гречки


Хочете, щоб гречана каша була розсипчастою, ароматною та з легким червоним відтінком? Додайте всього лиш дрібку соди, але в правильний час під час варіння, передають Патріоти України.

Подробиці

Щоб гречка була не водяниста, а розсипчаста, треба варити її у воді з пропорцією 1:2. Так, на 1 стакан сухої крупи візьміть 2 стакани води.

Після того, як вода закипить, всипте промиту гречку та додайте 1/2 ч.л. солі та 1/4 ч.л. соди.

Відбудеться кулінарна магія: гречка почне шипіти, пінитися і стане червоного відтінку.

Така гречка добре набухає, зерна м’які, не давкі чи гливкі. Гарнір набагато смачніший, ніж тоді, коли варимо без солі.

Присмак соди при такій пропорції не відчувається.

Лише спробуйте! Як варять пельмені в дорогих ресторанах

четвер, 9 січень 2025, 18:12

Пельмені цінують за смак та простоту приготування, з яким впораються навіть школярі, передають Патріоти України. Є кілька хитрощів при їх готуванні, які дозволять покращити якість пельменів. Страва завдяки їм не поступиться за смаком ресторанній. Пельм...

Це справді працює! Що їсти, щоб зменшити ризик появи застуди

четвер, 9 січень 2025, 17:50

У холодні місяці важливо підтримувати імунну систему, щоб уникнути застуди. У цей період харчування має бути багате на продукти, які зміцнюють імунітет, зокрема рослинною їжею з високою лужністю, передають Патріоти України. Такий підхід допомагає знижу...