Ви будете здивовані! Чому господині додають соду до гречки


Хочете, щоб гречана каша була розсипчастою, ароматною та з легким червоним відтінком? Додайте всього лиш дрібку соди, але в правильний час під час варіння, передають Патріоти України.

Подробиці

Щоб гречка була не водяниста, а розсипчаста, треба варити її у воді з пропорцією 1:2. Так, на 1 стакан сухої крупи візьміть 2 стакани води.

Після того, як вода закипить, всипте промиту гречку та додайте 1/2 ч.л. солі та 1/4 ч.л. соди.

Відбудеться кулінарна магія: гречка почне шипіти, пінитися і стане червоного відтінку.

Така гречка добре набухає, зерна м’які, не давкі чи гливкі. Гарнір набагато смачніший, ніж тоді, коли варимо без солі.

Присмак соди при такій пропорції не відчувається.

Ці сніданки захищають від раку - правда, яку нам ніхто не казав

четвер, 11 вересень 2025, 23:10

Відомий педіатр доктор Джозеф Салхаб попереджає: рак кишечника може підкрадатися безсимптомно, але прості зміни в раціоні допоможуть знизити ризики. У відео, яке набрало понад 1,4 мільйона переглядів в Instagram, він поділився порадами, як за допомогою...

Не робіть помилок! Який хліб приносить користь, а який може нашкодити організму

четвер, 11 вересень 2025, 17:44

Хліб завжди є частиною щоденного раціону багатьох, але навколо нього існує чимало міфів та упереджень. Деякі вважають його головним винуватцем набору ваги, однак усе залежить від того, який саме хліб обирати, передають Патріоти України. Дієтологи нагол...