Ви будете здивовані! Чому господині додають соду до гречки

Хочете, щоб гречана каша була розсипчастою, ароматною та з легким червоним відтінком? Додайте всього лиш дрібку соди, але в правильний час під час варіння, передають Патріоти України.

Подробиці

Щоб гречка була не водяниста, а розсипчаста, треба варити її у воді з пропорцією 1:2. Так, на 1 стакан сухої крупи візьміть 2 стакани води.

Після того, як вода закипить, всипте промиту гречку та додайте 1/2 ч.л. солі та 1/4 ч.л. соди. Відбудеться кулінарна магія: гречка почне шипіти, пінитися і стане червоного відтінку.

Така гречка добре набухає, зерна м’які, не давкі чи гливкі. Гарнір набагато смачніший, ніж тоді, коли варимо без солі. Присмак соди при такій пропорції не відчувається.

Сало чи вершкове масло? Ось який жир насправді корисніший для організму

четвер, 18 грудень 2025, 12:15

Вершкове масло десятиліттями вважалося беззаперечно корисним жиром - недарма з’явився вислів "маслом кашу не зіпсуєш". Його вершковий смак давно став звичним у кашах, пюре та випічці. А як щодо сала? Який продукт безпечніший для серця і судин - сало чи...

Ви могли це не знати! Як слід зберігати мед

четвер, 18 грудень 2025, 11:45

Навіть коли ви обрали та купили мед, його ще треба правильно зберігати. Мед, що зберігається в неналежних умовах, не тільки занадто швидко кристалізується, але й може втратити свій смак і просто зіпсуватися. Однак це поширена помилка, яка призводить до...