Ви будете здивовані! Чому всім обов'язково потрібно їсти квашену капусту

Квашена капуста є не тільки дуже смачним, але ще й дуже цінним продуктом, який фахівці рекомендують їсти всім. Ще важливо знати, як її правильно готувати в домашніх умовах, щоб вона мала приємний смак та запах, передають Патріоти України.

Дієтологиня Світлана Фус розповіла у Instagram, чим корисна квашена капуста та, як її правильно готувати.

Чим корисна квашена капуста

"Молочна кислота та клітковина квашеної капусти покращують мікрофлору та допомагають відновити здоровий баланс корисних бактерій у кишечнику, таким чином нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту. Це важливо для підтримки нормальної роботи імунної системи", – розповіла дієтологиня.

У капусті багато сірки

"Слід згадати про відносно високий вміст сірки – елемента, який позитивно впливає на зовнішній вигляд волосся, шкіри та нігтів. Дослідження показали, що ізотіоціанати, утворені в процесі ферментації капусти, допомагають знизити ризик розвитку новоутворень", – зазначила Фус.

Як правильно квасити капусту

"Квашені продукти не потрібно плутати з маринованими, які готують з додаванням оцту і пастеризують. При такому приготуванні вони втрачають свою користь. Якщо солона капуста готова вже через 3 дні, то для приготування квашеної знадобиться не менше тижня. І через тиждень це вже зовсім інший корисний ферментований продукт, здорова їжа!", – підсумувала експертка.

Чому шашлик виходить сухим: ТОП-5 основних помилок, які псують м’ясо

понеділок, 21 липень 2025, 16:50

Шашлик - це улюблена страва мільйонів, але не завжди результат радує. Іноді м’ясо виходить не соковитим, а жорстким або сухим. У чому ж причина, передають Патріоти України. Експерти розповіли, які помилки найчастіше допускають під час приготування шашл...

Краще не купуйте! Чому половинка кавуна може бути небезпечною - важливе попередження експертів

понеділок, 21 липень 2025, 11:30

Кавун - символ літа, що освіжає, втамовує спрагу й навіть покращує настрій. Проте обрати безпечний плід - справжнє мистецтво. І головне правило, про яке часто забувають: ніколи не купуйте кавун, розрізаний навпіл, передають Патріоти України. Нутриціол...