Ви будете здивовані! Чому всім обов'язково потрібно їсти квашену капусту

Квашена капуста є не тільки дуже смачним, але ще й дуже цінним продуктом, який фахівці рекомендують їсти всім. Ще важливо знати, як її правильно готувати в домашніх умовах, щоб вона мала приємний смак та запах, передають Патріоти України.

Дієтологиня Світлана Фус розповіла у Instagram, чим корисна квашена капуста та, як її правильно готувати.

Чим корисна квашена капуста

"Молочна кислота та клітковина квашеної капусти покращують мікрофлору та допомагають відновити здоровий баланс корисних бактерій у кишечнику, таким чином нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту. Це важливо для підтримки нормальної роботи імунної системи", – розповіла дієтологиня.

У капусті багато сірки

"Слід згадати про відносно високий вміст сірки – елемента, який позитивно впливає на зовнішній вигляд волосся, шкіри та нігтів. Дослідження показали, що ізотіоціанати, утворені в процесі ферментації капусти, допомагають знизити ризик розвитку новоутворень", – зазначила Фус.

Як правильно квасити капусту

"Квашені продукти не потрібно плутати з маринованими, які готують з додаванням оцту і пастеризують. При такому приготуванні вони втрачають свою користь. Якщо солона капуста готова вже через 3 дні, то для приготування квашеної знадобиться не менше тижня. І через тиждень це вже зовсім інший корисний ферментований продукт, здорова їжа!", – підсумувала експертка.

Несподіваний ефект! ТОП-6 продуктів, які бадьорять не гірше за каву

середа, 26 лютий 2025, 16:12

Прокинутися рано вранці — саме по собі нелегке завдання, яке ще більше ускладнюють порушений режим після свят, погода за вікном і відсутність денного світла, що впливає на циркадний ритм організму і якість сну. Звичайно, щоб легше прокидатися вранці, п...

Смакота! Як приготувати прозорий і наваристий бульйон - секрети від професійного кухаря

середа, 26 лютий 2025, 13:09

Бульйон – це перша страва, без якої не уявляють свого життя більшість українців. Господині змагаються між собою у тому, чий бульйон вийде смачнішим, наваристішим та прозорішим. Вважається, що саме ці показники напряму свідчать про рівень кулінарних вмі...