Квашена капуста є не тільки дуже смачним, але ще й дуже цінним продуктом, який фахівці рекомендують їсти всім. Ще важливо знати, як її правильно готувати в домашніх умовах, щоб вона мала приємний смак та запах, передають Патріоти України.
Дієтологиня Світлана Фус розповіла у Instagram, чим корисна квашена капуста та, як її правильно готувати.
Чим корисна квашена капуста
"Молочна кислота та клітковина квашеної капусти покращують мікрофлору та допомагають відновити здоровий баланс корисних бактерій у кишечнику, таким чином нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту. Це важливо для підтримки нормальної роботи імунної системи", – розповіла дієтологиня.
У капусті багато сірки
"Слід згадати про відносно високий вміст сірки – елемента, який позитивно впливає на зовнішній вигляд волосся, шкіри та нігтів. Дослідження показали, що ізотіоціанати, утворені в процесі ферментації капусти, допомагають знизити ризик розвитку новоутворень", – зазначила Фус.
Як правильно квасити капусту
"Квашені продукти не потрібно плутати з маринованими, які готують з додаванням оцту і пастеризують. При такому приготуванні вони втрачають свою користь. Якщо солона капуста готова вже через 3 дні, то для приготування квашеної знадобиться не менше тижня. І через тиждень це вже зовсім інший корисний ферментований продукт, здорова їжа!", – підсумувала експертка.
Кава довгий час мала суперечливу репутацію, але наука розставила всі крапки над «і». Вона багата на антиоксиданти, знижує ризик раку, інсульту, деменції, діабету 2 типу, покращує пам’ять та концентрацію. Та ось у чому нюанс: її дія може бути знівельова...
Кава - улюблений напій мільйонів, без якого багато хто навіть не уявляє свій ранок. Але скільки кави — це нормально, а коли починається шкода для здоров’я? Експерти назвали безпечну добову норму - і деякі відповіді можуть вас здивувати, передають Патрі...