Ви будете здивовані! Для чого досвідчені кулінари додають у тісто картоплю

Зазвичай рецепти тіста передбачають використання лише п’яти інгредієнтів. Йдеться про борошно, воду, сіль, цукор, оливкову олію і дріжджі. передають Патріоти України.

Подробиці

Однак досвідчені кулінари додають у тісто незвичний інгредієнт – картоплю. Саме вона допомагає зробити борошняну основу ніжнішою.

Що картопля дає тісту

Завдяки вмісту у бульбовому з’єднанні бродіння тіста прискорюється. Справа в тому, що гриби починають виділяти більше газу. Такий ефект досягається за рахунок крохмалю.

Підсумком швидкого бродіння тіста стає отримання ніжної та повітряної консистенції. Крім того, борошняні вироби набагато пізніше псуються. Страви, виготовлені з тіста з картоплею, надовго зберігають свіжість.

Як правильно додавати картоплю

На все тісто вистачить кількох картоплин. Їх необхідно відварити та натерти на тертці. Отриману картопляно-борошняну основу можна відправляти як у духову шафу, так і на сковорідку.

Найкраще з такого тіста виходять пиріжки з різною начинкою, наприклад, з м’ясною чи грибною. Можна зробити і великий пиріг, тоді картоплі знадобиться трохи більше. У цьому випадку картопля має бути «перетворена» на пюре.

Це така смакота! Курячі кульки та сирний соус - ідеальний дует

понеділок, 19 травень 2025, 7:14

Курячі котлети можна не смажити, а зробити з них кульки. Якщо залити їх сирним соусом, буде вдвічі смачніше. Спробуйте цю ідею для вечері. Її можна і дорослим, і дітям. Ніжний смак та апетитний аромат — всі будуть задоволені, передають Патріоти України...

Це може здивувати! Банани мають різну користь для здоров’я залежно від кольору шкірки

понеділок, 19 травень 2025, 6:38

Банани є кращим фруктом для здоров'я та енергії. Їхня популярність базується на природній солодкості та багатому харчовому складі. Однак, є певний вид, який вважається найкориснішим, передають Патріоти України з посиланням на Instagram-сторінку британс...