Зазвичай рецепти тіста передбачають використання лише п’яти інгредієнтів. Йдеться про борошно, воду, сіль, цукор, оливкову олію і дріжджі. передають Патріоти України.
Однак досвідчені кулінари додають у тісто незвичний інгредієнт – картоплю. Саме вона допомагає зробити борошняну основу ніжнішою.
Що картопля дає тісту
Завдяки вмісту у бульбовому з’єднанні бродіння тіста прискорюється. Справа в тому, що гриби починають виділяти більше газу. Такий ефект досягається за рахунок крохмалю.
Підсумком швидкого бродіння тіста стає отримання ніжної та повітряної консистенції. Крім того, борошняні вироби набагато пізніше псуються. Страви, виготовлені з тіста з картоплею, надовго зберігають свіжість.
Як правильно додавати картоплю
На все тісто вистачить кількох картоплин. Їх необхідно відварити та натерти на тертці. Отриману картопляно-борошняну основу можна відправляти як у духову шафу, так і на сковорідку.
Найкраще з такого тіста виходять пиріжки з різною начинкою, наприклад, з м’ясною чи грибною. Можна зробити і великий пиріг, тоді картоплі знадобиться трохи більше. У цьому випадку картопля має бути «перетворена» на пюре.
Перед готуванням круп, зазвичай їх попередньо варто промити. Але не всі господині знають та дотримуються цього правила. А про промивання гарячою водою – зовсім невідомо, передають Патріоти України. Та все ж таки етап попередньої обробки шляхом промиван...
У раціоні кожної людини мають бути каші. Вони смачні, ситні та корисні, передають Патріоти України. Якщо почати день з такої страви, то можна надовго запастися енергією і не відчувати голоду. Готуються каші зазвичай досить легко, але це не означає, що...