Ви будете здивовані! Навіщо досвідчені господині вимочують картоплю перед варінням

Відварена картопля є одним із традиційних гарнірів, з яким ми вперше знайомимося у дитинстві, передають Патріоти України.

Однак все частіше можна почути про те, що звичний коренеплід не відповідає принципам правильного харчування.

Але досвідчені господині знайшли простий спосіб усунення шкідливих властивостей картоплі.

Подробиці

Які переваги має вимочування?

Якщо попередньо підготувати картоплю перед варінням, то її сміливо можна вживати в їжу при проблемах із зайвою вагою і навіть цукровим діабетом.

Вимочування допомагає позбутися крохмалю, який у великій кількості шкідливий для нашого організму.

Тому попередня підготовка допомагає зменшити як калорійність, так і глікемічний індекс коренеплоду.

Також досвідчені господині вважають, що перебування у воді перед варінням допомагає позбавити картоплю можливих хімічних речовин, які використовувалися при вирощуванні.

Як правильно вимочувати картоплю для видалення крохмалю?

Це досить складний спосіб, проте за правильного підходу результат вам сподобається. Коренеплід варто підготувати з вечора. Картоплю потрібно почистити, розрізати на 2-3 частини та залишити на годину в холодній воді.

Після цього промиваємо картоплю під краном і заливаємо нову воду.

Залишаємо картоплю на ніч.

Після цього знову промийте коренеплід і можна приступати до варіння.

Також багато хто відзначає, що при такому способі вимочування відварена картопля виходить смачнішою і ніжнішою.

"Сильний союзник здоров’я та сяйва шкіри": Названо овоч, який сповільнює старіння

вівторок, 9 вересень 2025, 13:05

Коли креми та маски вже не дають бажаного ефекту, варто шукати підтримку не лише зовні, а й в харчуванні. Одним із найпотужніших овочів для уповільнення старіння зсередини вчені називають броколі, передають Патріоти України. У броколі міститься сульфор...

Все дуже просто! Як за хвилину дізнатись справжня кава чи підробка

вівторок, 9 вересень 2025, 8:44

Смак кави залежить від кількох речей. По-перше, це якість зерен, а по-друге - спосіб заварювання. Знавці стверджують, що не варто при заварюванні кави використовувати крутий окріп, передають Патріоти України. Стосовно якості зерен, меленої чи розчинної...