Ви будете здивовані! Навіщо досвідчені господині вимочують картоплю перед варінням

Відварена картопля є одним із традиційних гарнірів, з яким ми вперше знайомимося у дитинстві, передають Патріоти України.

Однак все частіше можна почути про те, що звичний коренеплід не відповідає принципам правильного харчування.

Але досвідчені господині знайшли простий спосіб усунення шкідливих властивостей картоплі.

Подробиці

Які переваги має вимочування?

Якщо попередньо підготувати картоплю перед варінням, то її сміливо можна вживати в їжу при проблемах із зайвою вагою і навіть цукровим діабетом.

Вимочування допомагає позбутися крохмалю, який у великій кількості шкідливий для нашого організму.

Тому попередня підготовка допомагає зменшити як калорійність, так і глікемічний індекс коренеплоду.

Також досвідчені господині вважають, що перебування у воді перед варінням допомагає позбавити картоплю можливих хімічних речовин, які використовувалися при вирощуванні.

Як правильно вимочувати картоплю для видалення крохмалю?

Це досить складний спосіб, проте за правильного підходу результат вам сподобається. Коренеплід варто підготувати з вечора. Картоплю потрібно почистити, розрізати на 2-3 частини та залишити на годину в холодній воді.

Після цього промиваємо картоплю під краном і заливаємо нову воду.

Залишаємо картоплю на ніч.

Після цього знову промийте коренеплід і можна приступати до варіння.

Також багато хто відзначає, що при такому способі вимочування відварена картопля виходить смачнішою і ніжнішою.

Оцінять всі! Простіше простого - слойки з сосисками та сиром

четвер, 15 травень 2025, 18:13

Швидка випічка, яка займає від сили 20 хвилин, — ідеальний варіант. Якщо ви любите вироби з тіста та сосиски, цей рецепт буде для вас знахідкою. В ньому немає ніяких секретів, лише прості та доступні продукти, передають Патріоти України. Для приготуван...

Варто знати! Що обов'язково додати у фарш для котлет, щоб вони були соковитими і смачними

четвер, 15 травень 2025, 17:57

Рубані котлети можна готувати з будь-якого м'яса – курки, індички, свинини або навіть міксувати кілька видів. Але, якщо ви хочете, щоб вони були по-справжньому соковитими, додайте в основу свіжі овочі, наприклад, помідори, кабачки, передають Патріоти У...