Ви дарма виливали! Ось як можна з користю використати відвар з картоплі

Якщо після відварювання картоплі ви виливаєте воду з неї – це велика помилка. Такий продукт досить цінний і може знадобитись на кухні. Є декілька універсальних способів, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, як можна використати відвар з під картоплі. Продукт ще й досить корисний.

Картопляний відвар – чудовий загущувач для соусів

Так як в картоплі багато крохмалю – відвар також виходить досить крохмальним. Тому продукт можна сміливо використовувати як загущувач для різноманітних соусів.

Тобто, якщо ви готуєте соус на м'ясному бульйоні, то на 100 мілілітрів бульйону потрібно додати 250 мілілітрів відвару. Також вам знадобиться трохи масла, борошна, цибуля та спеції. Спочатку потрібно підсмажити цибулю а потім додавати решту інгредієнтів. Важливо постійно помішувати, щоб не було грудочок.

Картопляним відваром можна загустити суп

Якщо ви хочете приготувати смачний та в міру густий суп – тут також може знадобитися відвар з під картоплі. На три літри супу вам потрібно буде додати всього склянку відвару. Суп ще й буде мати більш насичений смак.

Візьміть картопляний відвар замість молока у тісто

Значно бюджетніше буде використати замість молока у тісто той самий картопляний відвар. Таким чином можна приготувати смачну домашню піцу, хліб, млинці, оладки. Картопляний відвар буде бюджетнішою основою, а також він зробить випічку повітряною та ароматною.

Як варити макарони з допомогою хитрощів від італійських кулінарів

вівторок, 6 травень 2025, 18:13

Макарони – страва, що є дуже популярною в Італії. Макаронні вироби дуже популярні і у нашій країні, особливо полюбляють їх діти. Однак дуже смачним гарнір виходить саме у кулінарів з Апеннінського півострова. Чому італійська паста смачніша за гарнір, п...

Як зробити тефтелі, які здивують оригінальним пікантним смаком

вівторок, 6 травень 2025, 17:12

Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...