Ви дарма виливали! Ось як можна з користю використати відвар з картоплі

Якщо після відварювання картоплі ви виливаєте воду з неї – це велика помилка. Такий продукт досить цінний і може знадобитись на кухні. Є декілька універсальних способів, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, як можна використати відвар з під картоплі. Продукт ще й досить корисний.

Картопляний відвар – чудовий загущувач для соусів

Так як в картоплі багато крохмалю – відвар також виходить досить крохмальним. Тому продукт можна сміливо використовувати як загущувач для різноманітних соусів.

Тобто, якщо ви готуєте соус на м'ясному бульйоні, то на 100 мілілітрів бульйону потрібно додати 250 мілілітрів відвару. Також вам знадобиться трохи масла, борошна, цибуля та спеції. Спочатку потрібно підсмажити цибулю а потім додавати решту інгредієнтів. Важливо постійно помішувати, щоб не було грудочок.

Картопляним відваром можна загустити суп

Якщо ви хочете приготувати смачний та в міру густий суп – тут також може знадобитися відвар з під картоплі. На три літри супу вам потрібно буде додати всього склянку відвару. Суп ще й буде мати більш насичений смак.

Візьміть картопляний відвар замість молока у тісто

Значно бюджетніше буде використати замість молока у тісто той самий картопляний відвар. Таким чином можна приготувати смачну домашню піцу, хліб, млинці, оладки. Картопляний відвар буде бюджетнішою основою, а також він зробить випічку повітряною та ароматною.

А ви це знали? Чому досвідчені господині варять буряки з чорним хлібом

неділя, 30 березень 2025, 13:09

Зварити буряк так, щоб ним не пропахла вся квартира не складно, якщо знати про кулінарні хитрощі, передають Патріоти України. Запах це не єдина особливість коренеплоду. Через те, що після варіння брудниться кухонне начиння, господині вважають за краще ...

Господиням на замітку! Що додати до котлетного фаршу - картоплю чи хліб

неділя, 30 березень 2025, 12:12

Всі ми звикли додавати до котлетного фаршу і картоплину і хліб, як робили наші мами та бабусі. Ці інгредієнти додаються для того, щоб зробити готові м’ясні вироби пишнішими та соковитішими. Ось тільки варто задуматись, що краще – картопля чи хліб. Ось ...