
Якщо після відварювання картоплі ви виливаєте воду з неї – це велика помилка. Такий продукт досить цінний і може знадобитись на кухні. Є декілька універсальних способів, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, як можна використати відвар з під картоплі. Продукт ще й досить корисний.
Картопляний відвар – чудовий загущувач для соусів
Так як в картоплі багато крохмалю – відвар також виходить досить крохмальним. Тому продукт можна сміливо використовувати як загущувач для різноманітних соусів.
Тобто, якщо ви готуєте соус на м'ясному бульйоні, то на 100 мілілітрів бульйону потрібно додати 250 мілілітрів відвару. Також вам знадобиться трохи масла, борошна, цибуля та спеції. Спочатку потрібно підсмажити цибулю а потім додавати решту інгредієнтів. Важливо постійно помішувати, щоб не було грудочок.
Картопляним відваром можна загустити суп
Якщо ви хочете приготувати смачний та в міру густий суп – тут також може знадобитися відвар з під картоплі. На три літри супу вам потрібно буде додати всього склянку відвару. Суп ще й буде мати більш насичений смак.
Візьміть картопляний відвар замість молока у тісто
Значно бюджетніше буде використати замість молока у тісто той самий картопляний відвар. Таким чином можна приготувати смачну домашню піцу, хліб, млинці, оладки. Картопляний відвар буде бюджетнішою основою, а також він зробить випічку повітряною та ароматною.
Ви коли-небудь помічали, що мамине печиво чи булочки вашої бабусі завжди смачніші, ніж у будь-якій пекарні? Нові дослідження доводять: справа не лише в інгредієнтах, а в чомусь значно глибшому, передають Патріоти України. . Секрет – любов. . Дослідже...
У супермаркетах із листопада по червень з’являється непомітний фрукт, схожий на мініатюрний апельсин. Це кумкват - простий у догляді цитрус, який насправді має потужні переваги для здоров’я. Він майже не привертає уваги, але вартий того, щоб додати йог...