Ви дарма виливали! Ось як можна з користю використати відвар з картоплі

Якщо після відварювання картоплі ви виливаєте воду з неї – це велика помилка. Такий продукт досить цінний і може знадобитись на кухні. Є декілька універсальних способів, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, як можна використати відвар з під картоплі. Продукт ще й досить корисний.

Картопляний відвар – чудовий загущувач для соусів

Так як в картоплі багато крохмалю – відвар також виходить досить крохмальним. Тому продукт можна сміливо використовувати як загущувач для різноманітних соусів.

Тобто, якщо ви готуєте соус на м'ясному бульйоні, то на 100 мілілітрів бульйону потрібно додати 250 мілілітрів відвару. Також вам знадобиться трохи масла, борошна, цибуля та спеції. Спочатку потрібно підсмажити цибулю а потім додавати решту інгредієнтів. Важливо постійно помішувати, щоб не було грудочок.

Картопляним відваром можна загустити суп

Якщо ви хочете приготувати смачний та в міру густий суп – тут також може знадобитися відвар з під картоплі. На три літри супу вам потрібно буде додати всього склянку відвару. Суп ще й буде мати більш насичений смак.

Візьміть картопляний відвар замість молока у тісто

Значно бюджетніше буде використати замість молока у тісто той самий картопляний відвар. Таким чином можна приготувати смачну домашню піцу, хліб, млинці, оладки. Картопляний відвар буде бюджетнішою основою, а також він зробить випічку повітряною та ароматною.

Ви могли не здогадуватися! ТОП-6 продуктів, які містять прихований цукор

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 17:15

Багато продуктів у нашому раціоні містять прихований цукор, навіть якщо вони здаються здоровими. Часте вживання таких продуктів може спричинити набір ваги, проблеми з зубами і енергетичні спади, передають Патріоти України. Найпоширеніші продукти з прих...

Ви будете здивовані! Вчені назвали напій, який знижує ризик раку печінки

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 16:45

Регулярне вживання чаю може бути доступним способом знизити ризик раку печінки, особливо для людей із груп підвищеного ризику, передають Патріоти України. Дослідження, опубліковане в журналі Nutrients, охопило близько 2 тисяч пацієнтів з раком печінки ...