Ви могли це не знати! Яку помилку роблять кулінари при роботі з листковим тістом

Листкове тісто здатне полегшити життя будь-якій господині, адже з його допомогою можна швидко і просто приготувати масу різноманітних, а найголовніше, смачних страв, передають Патріоти України.

Існує безліч рецептів різних плетінок, рогаликів, печива, пиріжків, рулетів і навіть піц з листкового тіста, якими можна порадувати домашніх.

Однак іноді трапляється, що, незважаючи на те, що страва була приготована точно відповідно до вказівок з кулінарної книги, підсумок виходить плачевним.

Середина пирога не пропеклася, борти стали твердими чи випічка не піднялася? До таких наслідків може призвести помилка при виставленні температурного режиму. Випікати листкове тісто варто у духовці, розігрітій до температури в діапазоні між 210-230 градусами.

Справа в тому, якщо температура нижче 220 градусів, це призведе до того, що жир в скалді тіста, витопиться. Через це страва вийде надто сухою та малошаровою. У свою чергу, зайвий жар стане причиною того, що слойки не пропечуться, швидко затвердіють і підгорять.

Доступний всім! Цей простий продукт здатен знизити холестерин і запалення

неділя, 26 жовтень 2025, 13:07

Дослідники з Іллінойського технологічного інституту (США) з’ясували, що регулярне вживання чорної квасолі або нуту позитивно впливає на здоров’я серця та обмін речовин. Учасники 12-тижневого дослідження з предіабетом щодня споживали одну чашку чорної к...

Кава і фрукти вранці? Дієтолог розповіла, чому це небезпечно

неділя, 26 жовтень 2025, 7:44

Починаєте день з кави або фруктів? Будьте обережні! Клінічний дієтолог Наталія Григлевська розповіла, які продукти вона уникає натщесерце і чому це важливо для здоров’я шлунково-кишкового тракту, передають Патріоти України. Овочі, що викликають газоутв...