"Ви опинитеся думками в Італії!": Клопотенко поділився секретами "ідеального приготування будь-якої риби"

"Риба – це завжди гарна ідея для смачного обіду або вечері. До неї можна готувати гарнір із круп, картоплі та спагеті, мені ж подобається, коли риба без гарніру: готуєш, береш свіжий багет і їж. Розповім історію з життя: одного разу я подорожував Італією та в одному з місцевих ресторанів замовив рибу і морепродукти. Спробував і здивувався, смак мені нагадав мою страву, яку я готував вдома – салаку в панірувальних сухарях. Це дуже цікава та смачна страва. Вам сподобається. І можливо, ви опинитеся думками в Італії. Але, перед тим як поділитися рецептом, розповім, як смачно приготувати будь-яку рибу", - пише кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті, передають Патріоти України, та продовжує:

"Перед приготуванням, рибу необхідно посолити та залишити на 10 хвилин або зробити маринад і залишити мінімум на 30 хвилин. Рибу можна смажити в паніровці. Найпростіший варіант – обваляти в борошні. Я ж для себе відкрив манну крупу: просто берете рибу, обвалюєте в манці та відправляєте смажитися на розігріту пательню до рум'яної скоринки. Ще варіант – зробити паніровку зі збитого яйця та панірувальних сухарів: обваляйте рибу в збитому яйці, а потім у панірувальних сухарях. Усе! Черговість можна міняти – все залежить від ваших смакових уподобань. До слова, у збите яйце можна додати 1 ст. л. вершків, молока або світлого пива.

Якщо готуєте рибу на мангалі, її досить посолити та поперчити, але можна зробити і маринад, наприклад, із соєвого соусу, сушеного базиліка та порізаної півкільцями ріпчастої цибулі. Утім, варіантів багато, поділюся деякими:

• лимон, цукор, вода й м'ята;

• гранатовий сік і кориця;

• корінь імбиру, мед, соєвий соус, перець чилі та оцет.

Рибу можна запікати в духовці з сезонними овочами, останні попередньо замаринувавши, також зі сметаною, вершками, із гірчицею або просто политу лимонним соком. Найголовніша умова – не перетримати, щоб риба вийшла соковитою. Утім, рибу можна просто посолити, поперчити та відправити в духовку запікатися, а окремо зробити соус, наприклад, айолі.

Як приготувати сардини або салаки з панірувальними сухарями.

Інгредієнти:

500 г сардини або салаки

2 зубчики часнику

2 ст. л. сушеного кропу

2 ст. л. томатної пасти

половина перцю чилі

3 гілочки петрушки

4 ст. л. панірувальних сухарів

пачка сухого кропу

4 ст. л. оливкової олії для смаження

половина лимона

сіль до смаку

Приготування:

Наріжте половину перцю чилі, а 2 зубчики часнику роздавіть ножем.

У пательні розігрійте 4 ст. л. оливкової олії, викладіть салаку, а слідом перець чилі та зубчики часнику. Смажте приблизно 3-4 хвилини.

Потім додайте 2 ст. л. томатної пасти. Акуратно перемішайте дерев'яною ложкою, щоб риба залишилася цілою.

Полийте рибу соком половини лимона.

Додайте до риби 4 ст. л. панірувальних сухарів, змішаних із однією пачкою сухого кропу. Готуйте ще 5 хвилин. Порубайте 3 гілочки петрушки і подавайте салаку із зеленню та лимон.

Невелика порада: можна окремо відварити пасту і подати її з цією стравою. Якщо немає сардин - можна купити солону салаку, але попередньо замочити її в молоці на 30 хвилин".

Буде смакота! Кулінарна хитрість, яка здатна зробити м’ясний фарш легшим за пух

четвер, 21 листопад 2024, 23:10

Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...