Ви робите це неправильно! Як смачно посмажити золотисту цибулю - секрети шеф-кухарів

Смажена цибуля робить будь-яку смачну страву ще смачнішою. Його додають в суп, вареники, деруни, гриби, м'ясо і кашу. А ще це може бути дуже смачний самостійний гарнір. Господині смажать цибулю майже кожен день, але все одно іноді припускаються помилок і псують страву, передають Патріоти України.

Смаження цибулі - поширені помилки

  1. Смажити цибулю не відразу. Овоч потрібно викласти в сковороду відразу після нарізки. Не можна надовго залишати його на столі, інакше він буде гірчити.
  2. Залишати цибулю без нагляду. Овоч швидко пригорає і прожарюється нерівномірно, якщо його не помішувати.
  3. Класти цибулю в холодну олію. Олію потрібно добре розігріти, інакше цибуля буде прилипати до сковороди і пригорати.
  4. Смажити цибулю на великому вогні. Багато господинь збільшують вогонь, щоб цибуля швидше приготувався. Так робити не потрібно. Краще готувати овоч довше на невеликому вогні: так він буде м'яким, солодким і золотистим.
  5. Смажити цибулю перед морквою або одночасно. Запам'ятайте, що морква для засмажки готуватися довше цибулі. Смажити моркву перед додаванням другого інгредієнта потрібно 10 хвилин.

Як правильно смажити цибулю: покрокова інструкція

  • Цибуля - 2 шт.
  • Олія - 4 ст. л.

Цибулю очистити і нарізати дрібним кубиком. На сковороду вилити олію, включити середній вогонь і нагрівати олію 5 хвилин. Викласти цибулю в сковорідку. Постійно помішувати, поки вона не стане золотистою. Смажити цибулю потрібно приблизно 10 хвилин.

Як зробити карамелізовану цибулю

М'яка і злегка солодкувата цибуля - незвичайна закуска, а також дуже смачне доповнення до котлет, відбивних і бургерів. Замість бальзамічного оцту можна використовувати винний оцет або соєвий соус. Дуже смачно виходить з коричневим цукром.

  • Цибуля ріпчаста - 300 г.
  • Бальзамічний оцет - 5 ст. л.
  • Олія - 2 ст. л.
  • Цукор - 30 г.
  • Сіль за смаком.

Цибулю нарізати тонкими кільцями. Розігріти на сковороді олію. Обсмажувати цибулю на середньому вогні до випаровування рідини, постійно помішуючи. Коли цибуля злегка розм'якшиться, додати цукор, сіль і бальзамічний оцет. Тушкувати цибулю на мінімальному вогні 15 хвилин під кришкою.

Буде смакота! Кулінарна хитрість, яка здатна зробити м’ясний фарш легшим за пух

четвер, 21 листопад 2024, 23:10

Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...