Ви робите це неправильно! Як смачно посмажити золотисту цибулю - секрети шеф-кухарів

Смажена цибуля робить будь-яку смачну страву ще смачнішою. Його додають в суп, вареники, деруни, гриби, м'ясо і кашу. А ще це може бути дуже смачний самостійний гарнір. Господині смажать цибулю майже кожен день, але все одно іноді припускаються помилок і псують страву, передають Патріоти України.

Смаження цибулі - поширені помилки

  1. Смажити цибулю не відразу. Овоч потрібно викласти в сковороду відразу після нарізки. Не можна надовго залишати його на столі, інакше він буде гірчити.
  2. Залишати цибулю без нагляду. Овоч швидко пригорає і прожарюється нерівномірно, якщо його не помішувати.
  3. Класти цибулю в холодну олію. Олію потрібно добре розігріти, інакше цибуля буде прилипати до сковороди і пригорати.
  4. Смажити цибулю на великому вогні. Багато господинь збільшують вогонь, щоб цибуля швидше приготувався. Так робити не потрібно. Краще готувати овоч довше на невеликому вогні: так він буде м'яким, солодким і золотистим.
  5. Смажити цибулю перед морквою або одночасно. Запам'ятайте, що морква для засмажки готуватися довше цибулі. Смажити моркву перед додаванням другого інгредієнта потрібно 10 хвилин.

Як правильно смажити цибулю: покрокова інструкція

  • Цибуля - 2 шт.
  • Олія - 4 ст. л.

Цибулю очистити і нарізати дрібним кубиком. На сковороду вилити олію, включити середній вогонь і нагрівати олію 5 хвилин. Викласти цибулю в сковорідку. Постійно помішувати, поки вона не стане золотистою. Смажити цибулю потрібно приблизно 10 хвилин.

Як зробити карамелізовану цибулю

М'яка і злегка солодкувата цибуля - незвичайна закуска, а також дуже смачне доповнення до котлет, відбивних і бургерів. Замість бальзамічного оцту можна використовувати винний оцет або соєвий соус. Дуже смачно виходить з коричневим цукром.

  • Цибуля ріпчаста - 300 г.
  • Бальзамічний оцет - 5 ст. л.
  • Олія - 2 ст. л.
  • Цукор - 30 г.
  • Сіль за смаком.

Цибулю нарізати тонкими кільцями. Розігріти на сковороді олію. Обсмажувати цибулю на середньому вогні до випаровування рідини, постійно помішуючи. Коли цибуля злегка розм'якшиться, додати цукор, сіль і бальзамічний оцет. Тушкувати цибулю на мінімальному вогні 15 хвилин під кришкою.

Не відірватися! Як запекти м’ясний рулет на святковий стіл - спеції та маринад

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:15

З підчеревини свинини буде смачний рулет. Головне - доповнити його потрібними смаками. На святковому столі таке м’ясо оцінять та з радістю будуть його смакувати. Деталі читайте в статті, передають Патріоти України. Вам потрібні такі продукти:. М’ясо св...

Буде дуже смачно! Як приготувати соковиті котлети без використання сала

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:15

Смачні котлети з риби приготувати дома дуже легко, передають Патріоти України. Це дієтична страва, яка прекрасно підходить на вечерю з будь-яким салатом та гарніром. Готують котлети з філе морської або річкової риби. Кожна з них має свій смак, тому кож...