Ви теж можете собі такий дозволити: Простий рецепт шоколадного пирога від дружини принца Чарльза

Герцогиня Корнуольська Каміла поділилася улюбленим рецептом шоколадного бісквітного пирога, взятим з "Королівської кулінарної книги: сезонні рецепти з Букінгемського палацу". Рецепт цієї простої і смачної страви з'явився на сторінці Кларенс-хаус в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти для бісквіта:

печиво McVitie's Rich Tea - 225 г (можна замінити нашим печивом "Марія");

розм'якшене вершкове несолоне вершкове масло - 115 г;

цукрова пудра - 115 г;

нарізаний темний шоколад - 115 г;

2 столові ложки теплої води або темного рому.

Інгредієнти для шоколадного крему:

нарізаний темний шоколад - 125 г;

збиті вершки - 125 г.

Приготування бісквіта:

1. Змастіть форму для випічки маслом, і покладіть на дно папір. Помістіть кільце для випічки на піднос і відставте, поки воно не буде потрібно.

2. Розламайте печиво на дрібні шматочки, розміром близько 1-2 см. Печиво не повинне перетворитися в крихти.

3. Помістіть розм'якшене масло і цукор до миски і збивайте до легкої і м'якої консистенції.

4. Розтопіть шоколад, або в мікрохвильовій печі, або над каструлею з окропом. Після цього шоколад вилийте на масло і цукор і ретельно перемішайте.

5. Додайте в суміш воду або ром, а потім - шматочки печива. Добре перемішайте, щоб переконатися, що всі шматочки печива покриті шоколадною сумішшю.

6. Помістіть суміш у кільце для випікання і обережно, але міцно натисніть на неї, щоб сформувати і вирівняти текстуру. Залиште торт в холодильнику приблизно на 30 хвилин.

Приготування шоколадного крему:

1. Покладіть нарізаний шоколад в миску і вилийте збиті вершки в каструлю. Доведіть до кипіння вершки, а потім додайте нарізаний шоколад. Ретельно перемішайте до отримання однорідної маси.

2. Вийміть шоколадний бісквітний торт з холодильника і зніміть кільце для випічки.

3. Рівномірно покрийте шоколадний бісквіт теплим кремом.

А ви це знали? Чим можна замінити рис при приготуванні голубців

субота, 7 червень 2025, 17:10

Рис здається незамінним компонентом, без якого неможливо уявити класичні голубці. Крупа чудово вбирає м’ясний сік і робить страву більш гармонійною та збалансованою. Проте будь-якій господині часом хочеться відійти від класичної рецептури, спробувавши ...

Прості правила: Як варити яйця, щоб вони не тріскалися та легко чистилися

субота, 7 червень 2025, 12:12

Відварені яйця – дуже популярний корисний продукт, який входить до раціону більшості людей. Однак важко насолодитися продуктом, якщо під час чищення доводиться знімати більшу частину білка разом із шкаралупою. Які секрети допоможуть уникнути складнощів...