Ви теж можете собі такий дозволити: Простий рецепт шоколадного пирога від дружини принца Чарльза

Герцогиня Корнуольська Каміла поділилася улюбленим рецептом шоколадного бісквітного пирога, взятим з "Королівської кулінарної книги: сезонні рецепти з Букінгемського палацу". Рецепт цієї простої і смачної страви з'явився на сторінці Кларенс-хаус в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти для бісквіта:

печиво McVitie's Rich Tea - 225 г (можна замінити нашим печивом "Марія");

розм'якшене вершкове несолоне вершкове масло - 115 г;

цукрова пудра - 115 г;

нарізаний темний шоколад - 115 г;

2 столові ложки теплої води або темного рому.

Інгредієнти для шоколадного крему:

нарізаний темний шоколад - 125 г;

збиті вершки - 125 г.

Приготування бісквіта:

1. Змастіть форму для випічки маслом, і покладіть на дно папір. Помістіть кільце для випічки на піднос і відставте, поки воно не буде потрібно.

2. Розламайте печиво на дрібні шматочки, розміром близько 1-2 см. Печиво не повинне перетворитися в крихти.

3. Помістіть розм'якшене масло і цукор до миски і збивайте до легкої і м'якої консистенції.

4. Розтопіть шоколад, або в мікрохвильовій печі, або над каструлею з окропом. Після цього шоколад вилийте на масло і цукор і ретельно перемішайте.

5. Додайте в суміш воду або ром, а потім - шматочки печива. Добре перемішайте, щоб переконатися, що всі шматочки печива покриті шоколадною сумішшю.

6. Помістіть суміш у кільце для випікання і обережно, але міцно натисніть на неї, щоб сформувати і вирівняти текстуру. Залиште торт в холодильнику приблизно на 30 хвилин.

Приготування шоколадного крему:

1. Покладіть нарізаний шоколад в миску і вилийте збиті вершки в каструлю. Доведіть до кипіння вершки, а потім додайте нарізаний шоколад. Ретельно перемішайте до отримання однорідної маси.

2. Вийміть шоколадний бісквітний торт з холодильника і зніміть кільце для випічки.

3. Рівномірно покрийте шоколадний бісквіт теплим кремом.

Не робіть помилок! Як правильно додавати сіль у котлетний фарш

неділя, 19 січень 2025, 12:14

Котлети без солі — це катастрофа. Без неї страва не смакує, хоча звикнути до натурального смаку з часом можна. Але одна справа цілеспрямовано не додавати сіль у фарш, а зовсім інакша — покласти у неправильний момент, передають Патріоти України. Для баг...

Смакота! Як приготувати соковиті рибні котлети з підливою

неділя, 19 січень 2025, 11:10

Приготувати ароматні та соковиті рибні котлети з підливою просто, може вийти корисна страва, яку можна їсти з гарніром і без. Котлети ніжні, тримають форму і мають чудову підливу після тушкування, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Очищену моркв...