Серед українців страви з картоплі надзвичайно популярні. Проте не всі вони однакові корисні. Медики стверджують, що серед них є ті, які можуть завдати вашому здоров'ю серйозної шкоди. Зокрема, не слід вживати смажену картоплю. Про це пише pixelinform, передають Патріоти України.
трансжири — для смаження картоплі ми використовуємо олію з високим вмістом трансжирів, а це негативно впливає на здоров'я серця і судин;
багато калорій — через процес смаження така страва містить велику кількість калорій, що призводить до набирання зайвої ваги
акриламід — це надзвичайно небезпечна сполука, яка може викликати утворення ракових пухлин.
Медики стверджують, що більш корисними альтернативами приготування картоплі є приготування на парі, запікання в духовці та звичайне варіння у воді
Якщо ви не готові повністю виключити зі свого раціону страви з картоплі, спробуйте нові варіанти її приготування. Наприклад, кулінари радять звернути увагу на варену картоплю з додаванням різноманітних пряних трав, велике різноманіття салатів з запеченою картоплею, пюре з картоплі, яке можна подавати як до м'яса чи риби, так і до овочів.
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...