
Серед українців страви з картоплі надзвичайно популярні. Проте не всі вони однакові корисні. Медики стверджують, що серед них є ті, які можуть завдати вашому здоров'ю серйозної шкоди. Зокрема, не слід вживати смажену картоплю. Про це пише pixelinform, передають Патріоти України.
трансжири — для смаження картоплі ми використовуємо олію з високим вмістом трансжирів, а це негативно впливає на здоров'я серця і судин;
багато калорій — через процес смаження така страва містить велику кількість калорій, що призводить до набирання зайвої ваги
акриламід — це надзвичайно небезпечна сполука, яка може викликати утворення ракових пухлин.
Медики стверджують, що більш корисними альтернативами приготування картоплі є приготування на парі, запікання в духовці та звичайне варіння у воді
Якщо ви не готові повністю виключити зі свого раціону страви з картоплі, спробуйте нові варіанти її приготування. Наприклад, кулінари радять звернути увагу на варену картоплю з додаванням різноманітних пряних трав, велике різноманіття салатів з запеченою картоплею, пюре з картоплі, яке можна подавати як до м'яса чи риби, так і до овочів.
Груші - смачний та корисний фрукт, але не всім вони підходять. Лікарі та дієтологи наголошують: у деяких людей груші можуть викликати проблеми зі шлунком, кишечником або цукром у крові, передають Патріоти України. Кому не варто їсти груші:. Порада експ...
Багато хто знає про користь оливкової олії для здоров'я, але про користь оливкового листя чули далеко не всі, передають Патріоти України. Вчені встановили, що чай з листя оливкового дерева може допомогти знизити ризик ожиріння, діабету, підвищеного кро...