Серед українців страви з картоплі надзвичайно популярні. Проте не всі вони однакові корисні. Медики стверджують, що серед них є ті, які можуть завдати вашому здоров'ю серйозної шкоди. Зокрема, не слід вживати смажену картоплю. Про це пише pixelinform, передають Патріоти України.
трансжири — для смаження картоплі ми використовуємо олію з високим вмістом трансжирів, а це негативно впливає на здоров'я серця і судин;
багато калорій — через процес смаження така страва містить велику кількість калорій, що призводить до набирання зайвої ваги
акриламід — це надзвичайно небезпечна сполука, яка може викликати утворення ракових пухлин.
Медики стверджують, що більш корисними альтернативами приготування картоплі є приготування на парі, запікання в духовці та звичайне варіння у воді
Якщо ви не готові повністю виключити зі свого раціону страви з картоплі, спробуйте нові варіанти її приготування. Наприклад, кулінари радять звернути увагу на варену картоплю з додаванням різноманітних пряних трав, велике різноманіття салатів з запеченою картоплею, пюре з картоплі, яке можна подавати як до м'яса чи риби, так і до овочів.
Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...
Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...