Святковий варіант м’ясної закуски із доступних продуктів! Досить купувати магазинну ковбасу, приготуйте самі, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти:
свиняча грудинка – 1,3 кг
сіль – 2% від ваги
цукор – 1% від ваги
чорний перець – 2 ч. л.
мускатний горіх – 1/2 ч. л.
аджика – 2 ч. л.
лавровий лист – 3 шт.
італійські трави – 2 ч. л.
часник – 3 зуб.
Процес приготування:
Лавровий лист розтовкти в крихту, мускатний горіх натерти на тертці, часник пропустити через прес і з’єднати всі інгредієнти (сіль, цукор, перець, аджику, італійські трави). Отриману суміш ділимо навпіл і добре втираємо в м’ясо з обох боків.
Беремо великий пакет, відправляємо туди шматок грудинки. Закриваємо пакет, але щільно не зав’язуємо і відправляємо в холодильник на 4 дні. Протягом чотирьох днів один-два рази на день потрібно пакет перевертати.
Тепер потрібно скрутити цей шматок грудинки у дуже щільний рулет. Використовуючи звичайну кухонну нитку, робимо кілька перев’язок по довжині нашого рулету.
Тепер для приготування в духовці використовуємо решітку над листом, щоб стікав весь зайвий жир. Відправляємо в розігріту до 100 градусів духовку на 3 години.
Готовий рулет перекладаємо у форму, накриваємо фольгою і нехай повільно охолоне. Перед тим, як нарізати і подавати грудинку, дайте їй добре охолонути.
Наліпити пельмені — то треба мати натхнення та терпіння. А ще трохи вміння. Тісто для пельменів досить ніжне. При готуванні воно часто розривається. Начинка плаває потім окремо від тіста. Що потрібно зробити, щоб цього уникнути, передають Патріоти Укра...
Є рецепти, які завжди популярні. Такими є сирні оладки. Тільки вони не солоні. Готуються з кисломолочного сиру. Ідеальний недільний сніданок з ними забезпечено. Забирайте рецепт до кулінарної скарбнички, передають Патріоти України. Для приготування пот...