Святковий варіант м’ясної закуски із доступних продуктів! Досить купувати магазинну ковбасу, приготуйте самі, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти:
свиняча грудинка – 1,3 кг
сіль – 2% від ваги
цукор – 1% від ваги
чорний перець – 2 ч. л.
мускатний горіх – 1/2 ч. л.
аджика – 2 ч. л.
лавровий лист – 3 шт.
італійські трави – 2 ч. л.
часник – 3 зуб.
Процес приготування:
Лавровий лист розтовкти в крихту, мускатний горіх натерти на тертці, часник пропустити через прес і з’єднати всі інгредієнти (сіль, цукор, перець, аджику, італійські трави). Отриману суміш ділимо навпіл і добре втираємо в м’ясо з обох боків.
Беремо великий пакет, відправляємо туди шматок грудинки. Закриваємо пакет, але щільно не зав’язуємо і відправляємо в холодильник на 4 дні. Протягом чотирьох днів один-два рази на день потрібно пакет перевертати.
Тепер потрібно скрутити цей шматок грудинки у дуже щільний рулет. Використовуючи звичайну кухонну нитку, робимо кілька перев’язок по довжині нашого рулету.
Тепер для приготування в духовці використовуємо решітку над листом, щоб стікав весь зайвий жир. Відправляємо в розігріту до 100 градусів духовку на 3 години.
Готовий рулет перекладаємо у форму, накриваємо фольгою і нехай повільно охолоне. Перед тим, як нарізати і подавати грудинку, дайте їй добре охолонути.
Якість сну напряму залежить від того, що ми їмо ввечері. Особливо це важливо для людей старшого віку, адже нічний відпочинок впливає на роботу серця, пам’ять і загальне самопочуття. Дієтологи попереджають: певні продукти перед сном можуть не лише позба...
Стару картоплю не так легко чистити, вона не така багата на смак, як молода, але все ж є деякі хитрощі, що допоможуть приготувати страву зі старої картоплі так, щоб вона була не гірше молодої, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Додавши у в...