
Серед десертів особливою популярністю користуються торти, в тому числі бісквітні, а внести різноманітність допоможе солодка страва «Зебра». Його рецепт пропонує сайт 1000.menu, передають Патріоти України.
Торт «Зебра» дуже просто готується в духовці на кефірі. Він так ефектно виглядає в розрізі, що не потребує додаткових прикрас.
Інгредієнти на вісім порцій:
Борошно — 320 г
Цукор — 250 г
Кефір — 250 мл
Вершкове масло — 200 г
Яйця — 3 шт.
Какао-порошок — 1 ст. л.
Вода 1 ст. л.
Сода харчова 1 ч. л.
Приготування:
Яйця забиваються в окрему миску та розмішуються віночком до однорідності, поступово підсипається цукор.
Вершкове масло розтоплюється та охолоджується до кімнатної температури.
Яєчна суміш постійно розмішується, в неї тонкою цівкою вливається розтоплене вершкове масло.
Потім вливається кефір кімнатної температури та суміш перемішується до однорідності.
Борошно просівається з содою та частинами всипається в тісто, кожен раз перемішується до однорідності. Має вийти однорідне плинне тісто середньої густини. Потім воно ділиться на дві рівні частини.
У какао вливається кип'ячена вода та отримана маса перемішується до однорідності.
В одну частину тіста вливається какао та розмішується до однорідності. В другу білу частину можна додати ванільний ароматизатор.
Форма для випічки викладається пергаментом і змащується вершковим маслом. У центр виливаються 2 ст. л. білої маси, потім 2 ст. л. шоколадної маси. Обидва види теста чергуються, поки не заповниться вся форма.
Торт на 35−40 хвилин ставиться в заздалегідь розігріту до 180 °C духовку.
Готовий торт охолоджується, виймається з форми, нарізається на шматочки та подається до столу.
У квашеній капусті багато вітамінів, тому така закуска вважається дуже корисною, особливо в осінньо-зимовий сезон. Господині вважають за краще робити такі заготівлі самостійно. Але тут важливо пам’ятати про деякі нюанси, щоб капуста була ароматною, хру...
Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту “вареного овоча”, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю п...