
Серед десертів особливою популярністю користуються торти, в тому числі бісквітні, а внести різноманітність допоможе солодка страва «Зебра». Його рецепт пропонує сайт 1000.menu, передають Патріоти України.
Торт «Зебра» дуже просто готується в духовці на кефірі. Він так ефектно виглядає в розрізі, що не потребує додаткових прикрас.
Інгредієнти на вісім порцій:
Борошно — 320 г
Цукор — 250 г
Кефір — 250 мл
Вершкове масло — 200 г
Яйця — 3 шт.
Какао-порошок — 1 ст. л.
Вода 1 ст. л.
Сода харчова 1 ч. л.
Приготування:
Яйця забиваються в окрему миску та розмішуються віночком до однорідності, поступово підсипається цукор.
Вершкове масло розтоплюється та охолоджується до кімнатної температури.
Яєчна суміш постійно розмішується, в неї тонкою цівкою вливається розтоплене вершкове масло.
Потім вливається кефір кімнатної температури та суміш перемішується до однорідності.
Борошно просівається з содою та частинами всипається в тісто, кожен раз перемішується до однорідності. Має вийти однорідне плинне тісто середньої густини. Потім воно ділиться на дві рівні частини.
У какао вливається кип'ячена вода та отримана маса перемішується до однорідності.
В одну частину тіста вливається какао та розмішується до однорідності. В другу білу частину можна додати ванільний ароматизатор.
Форма для випічки викладається пергаментом і змащується вершковим маслом. У центр виливаються 2 ст. л. білої маси, потім 2 ст. л. шоколадної маси. Обидва види теста чергуються, поки не заповниться вся форма.
Торт на 35−40 хвилин ставиться в заздалегідь розігріту до 180 °C духовку.
Готовий торт охолоджується, виймається з форми, нарізається на шматочки та подається до столу.
Приготуйте смачну піцу з листкового тіста. Швидка страва без заморочок за лічені хвилини, передають Патріоти України. Інгредієнти. Приготування. Викладіть тісто на рівну поверхню, щоб розморозилося. Після того розкачайте його до однакової товщини та р...
Не всі господині люблять витрачати свій час на такий важливий етап приготування їжі, як попереднє промивання крупи, передають Патріоти України. На їх думку, крупа і так чиста. До того ж термічна обробка дозволить знищити шкідливі мікроорганізми. Проте ...