Виглядає ефектно та швидко готується: Рецепт торта "Зебра" на кефірі

Серед десертів особливою популярністю користуються торти, в тому числі бісквітні, а внести різноманітність допоможе солодка страва «Зебра». Його рецепт пропонує сайт 1000.menu, передають Патріоти України.

Торт «Зебра» дуже просто готується в духовці на кефірі. Він так ефектно виглядає в розрізі, що не потребує додаткових прикрас.
Інгредієнти на вісім порцій:
Борошно — 320 г
Цукор — 250 г
Кефір — 250 мл
Вершкове масло — 200 г
Яйця — 3 шт.
Какао-порошок — 1 ст. л.
Вода 1 ст. л.
Сода харчова 1 ч. л.
Приготування:
Яйця забиваються в окрему миску та розмішуються віночком до однорідності, поступово підсипається цукор.
Вершкове масло розтоплюється та охолоджується до кімнатної температури.
Яєчна суміш постійно розмішується, в неї тонкою цівкою вливається розтоплене вершкове масло.
Потім вливається кефір кімнатної температури та суміш перемішується до однорідності.
Борошно просівається з содою та частинами всипається в тісто, кожен раз перемішується до однорідності. Має вийти однорідне плинне тісто середньої густини. Потім воно ділиться на дві рівні частини.
У какао вливається кип'ячена вода та отримана маса перемішується до однорідності.
В одну частину тіста вливається какао та розмішується до однорідності. В другу білу частину можна додати ванільний ароматизатор.
Форма для випічки викладається пергаментом і змащується вершковим маслом. У центр виливаються 2 ст. л. білої маси, потім 2 ст. л. шоколадної маси. Обидва види теста чергуються, поки не заповниться вся форма.
Торт на 35−40 хвилин ставиться в заздалегідь розігріту до 180 °C духовку.
Готовий торт охолоджується, виймається з форми, нарізається на шматочки та подається до столу.

Недорого та смачно: Рецепт коропа по-матроськи від Тетяни Литвинової (відео)

субота, 27 листопад 2021, 16:15

Гастро-експерт поділилася рецептом коропа, який готується в червоному вині, передають Патріоти України. «Не любите кістлявого коропа? Ви просто не вмієте його готувати!» — стверджує Тетяна Литвинова. Якщо правильно його обробити та приготувати в насиче...

Швидко і смачно: Два найкращих рецепта єврейських пончиків-суфганіет

субота, 27 листопад 2021, 15:15

Напередодні Хануки 2021 розповідаємо, як приготувати суфганіет — пончики, які в Ізраїлі прийнято готувати до єврейського Свята свічок. Найчастіше ці пончики смажать в гарячому маслі, однак є й інший варіант приготування — запікання булочок в духовці. С...