Виглядає ефектно та швидко готується: Рецепт торта "Зебра" на кефірі

Серед десертів особливою популярністю користуються торти, в тому числі бісквітні, а внести різноманітність допоможе солодка страва «Зебра». Його рецепт пропонує сайт 1000.menu, передають Патріоти України.

Торт «Зебра» дуже просто готується в духовці на кефірі. Він так ефектно виглядає в розрізі, що не потребує додаткових прикрас.
Інгредієнти на вісім порцій:
Борошно — 320 г
Цукор — 250 г
Кефір — 250 мл
Вершкове масло — 200 г
Яйця — 3 шт.
Какао-порошок — 1 ст. л.
Вода 1 ст. л.
Сода харчова 1 ч. л.
Приготування:
Яйця забиваються в окрему миску та розмішуються віночком до однорідності, поступово підсипається цукор.
Вершкове масло розтоплюється та охолоджується до кімнатної температури.
Яєчна суміш постійно розмішується, в неї тонкою цівкою вливається розтоплене вершкове масло.
Потім вливається кефір кімнатної температури та суміш перемішується до однорідності.
Борошно просівається з содою та частинами всипається в тісто, кожен раз перемішується до однорідності. Має вийти однорідне плинне тісто середньої густини. Потім воно ділиться на дві рівні частини.
У какао вливається кип'ячена вода та отримана маса перемішується до однорідності.
В одну частину тіста вливається какао та розмішується до однорідності. В другу білу частину можна додати ванільний ароматизатор.
Форма для випічки викладається пергаментом і змащується вершковим маслом. У центр виливаються 2 ст. л. білої маси, потім 2 ст. л. шоколадної маси. Обидва види теста чергуються, поки не заповниться вся форма.
Торт на 35−40 хвилин ставиться в заздалегідь розігріту до 180 °C духовку.
Готовий торт охолоджується, виймається з форми, нарізається на шматочки та подається до столу.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...