Вийде дуже смачно: Клопотенко поділився рецептом сирного супу з томатами та курятиною

"Сирний суп готують із будь-якого виду сиру – твердого, плавленого, м'якого й навіть сиру з пліснявою. Я ж віддав перевагу твердому сиру, а також додав холодні томати, нарізані кубиком. Вийшло дуже смачно. Перед тим, як перейти до покрокового рецепта, поділюся деякими порадами з приготування", - пише кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті, передають Патріоти України, та продовжує:

"М'ясо. Для сирного супу можна вибрати будь-яке м'ясо – курятину, яловичину, кролятину й свинину. Я віддав перевагу курячій гомілці, щоб і бульйон був наваристий, і саме ця частина курки має смачне м'ясо, яке ідеально підходить для супу.

Сир. Для сирного супу підійде будь-який сир. Мені подобається поєднання твердого сиру та сиру з блакитною пліснявою. Останній можна покласти в тарілку при подачі.

Можете урізноманітнити смак сирного супу коренем селери або бататом

Овочі. У рецепті мого сирного супу я використовував моркву, часник, ріпчасту цибулю, картоплю й томат. Ви ж можете урізноманітнити смак сирного супу коренем селери або бататом.

Інгредієнти:

3 картоплини

2 середні моркви

2 зубчики часнику

½ ріпчастої цибулі

1 куряча гомілка

1 томат

1-1,5 л води

200 г сиру

2 ст. л. соняшникової олії

сіль і перець до смаку

Приготування:

Візьміть дві середні моркви і наріжте півкільцями, 2 зубчики часнику розчавіть пласкою стороною ножа, половину цибулини наріжте досить товстими четвертинками.

У сотейнику розігрійте 2 ст. л. соняшникової олії та злегка підрум'яньте моркву, цибулю та часник протягом 2-3 хвилин.

Очистіть 3 картоплини і розріжте навпіл або наріжте четвертинками. Додайте картоплю до інших овочів і готуйте ще протягом 2-3 хвилин. Тепер додайте в сотейник курячу гомілку, так бульйон вийде більш насиченим і ароматним. Влийте 1-1,5 л води в залежності від особистих уподобань. Мені подобається більш густий суп, тому я додаю 1 л. Готуйте бульйон 20 хвилин. Доведіть смак сіллю й перцем.

Візьміть один томат, наріжте великим кубиком і поставте в холодильник. Це дуже важливий момент для балансу гарячого супу і холодних томатів при подачі.

Далі візьміть 200 г твердого сиру, натріть на крупній тертці. Готовий бульйон зніміть з плити і вийміть курячу гомілку. Перебийте бульйон блендером до стану пюре.

Додайте в бульйон натертий сир і поверніть сотейник на плиту. При постійному помішуванні варіть ще 2-3 хвилини, щоб сир розплавився і утворилася однорідна сирно-овочева суміш.

У порційну тарілку налийте гарячий суп і додайте в нього кубики охолодженого томата.

Курячу гомілку оберіть від кістки і додайте трохи м'яса в тарілку. Приправте свіжомеленим перцем за бажанням.

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині обсмажують вермішель перед додаванням до супу

субота, 19 квітень 2025, 12:07

Макаронні вироби часто використовуються як базовий гарнір або ж входять до складу перших страв, тому важливо навчитися їх правильно готувати, передають Патріоти України. Інструкції з варіння, як правило, вказуються на упаковці, проте виробники ніколи н...

Ефект приємно здивує! ТОП-4 заспокійливі чаї, які знімають напруження та борються з нервозністю

субота, 19 квітень 2025, 11:56

Гаряча чашка чаю може не лише створити відчуття спокою, а й реально знизити рівень тривожності завдяки активним сполукам у його складі. Хоча люди використовують чай для заспокоєння століттями, наука лише зараз підтверджує його вплив на психічне здоров’...