Вийде, як із ресторану китайської кухні: Простий рецепт курки у кисло-солодкому соусі

З класичних азійських рецептів курка у кисло-солодкому соусі є однією з найбільш популярних. Тут справа, мабуть, більше не у самій курятині, а у тому чарівному соусі, що ніжно огортає м'ясо своєю оксамитовою структурою та створює неповторний різнобарвний смак усієї страви. Така курка готується недовго, тому просто ідеально підходить для швидкого і смачного обіду чи вечері, радять Патріоти України та пропонують вашій увазі рецепт, яким кулінар Євген Клопотенко поділився на своєму сайті.

Аби страва смакувала ідеально, потрібно запам'ятати кілька порад.
Соус. У його приготуванні немає нічого складного, треба просто змішати інгредієнти у потрібній кількості. Але перед тим, як додавати соус на пательню, скуштуйте його та впевніться, що співвідношення кислого та солодкого ідеальне саме для вас. Якщо чогось не вистачає, збалансуйте смак.
М'ясо. Для приготування такої курки краще обирати м'ясо гомілок чи стегна. Ці частини мають трохи більше смаку, ніж, наприклад, філе. Але і його можна використати, якщо не перетримати на пательні. М'ясо обов'язково має бути без кісток. Часто перед приготуванням шматочки курки посипають кукурудзяним крохмалем, але у цьому рецепті ми додамо крохмаль лише до соусу. Вийде не менш смачно.

Додатки. Тут немає якогось правила, які саме овочі чи навіть фрукти додавати до кисло-солодкої курки. Важливу роль для балансу смаку відіграють солодкий перець та цибуля, їх я радив би не пропускати. Також пікантний перець чилі чудово відтіняє солодкий смак соусу, його можна взяти більше чи менше, як бажаєте. Часто можна зустріти варіант з ананасами, горошком чи броколі, це теж буде смачно.

Інгредієнти:

2 курячі гомілки

1,5 цибулини

1/3 перцю чилі

1 см кореня імбиру

1 солодкий перець

2 ст. л. цукру

1 ст. л. кукурудзяного крохмалю

100 мл води

3 ст. л. соєвого соусу

3 ст. л. рисового оцту

соняшникова олія (для смаження)

сіль до смаку

Приготування:

З двох курячих гомілок зріжте шкіру та зачистьте від зайвого жиру. Я обрав гомілки вже без кістки, тому вирізати її не довелося. Якщо ж у вас гомілки з кісткою, потрібно відділити від неї м'ясо. Наріжте м'ясо поперечними смужками товщиною приблизно 1,5-2 см.

Добре розігрійте пательню із соняшниковою олією, викладіть курку та обсмажте до золотавої скоринки. Посоліть до смаку та перемішайте. Перекладіть м'ясо поки у миску, пательню не мийте. Якщо у вас маленька пательня, краще смажити м'ясо у кілька заходів, аби курка лежала в один шар. Тоді вона просмажиться ідеально.

Наріжте середнім кубиком 1,5 цибулини та солодкий перець, 1 см кореня імбиру і 1/3 перцю чилі – маленьким кубиком. У тій самій пательні, де готувалася курка, обсмажте овочі кілька хвилин. Зменште вогонь та поверніть м'ясо на пательню до овочів.

Для соусу змішайте у склянці 100 мл води, 3 ст. л. соєвого соусу, 3 ст. л. рисового оцту, 2 ст. л. цукру та 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю.

Добре перемішайте соус виделкою і додайте на пательню до курки з овочами, готуйте все разом ще кілька хвилин. Таку кисло-солодку курку подавайте із рисом чи будь-якою локшиною.

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...