
"Гарбуз. Для мене це цар-овоч і яскрава осінь. Це радість на столі, бо яка б не була гидотна погода на дворі, один тільки колір радує око", - пише Тетяна Мокріді, дружина українського політика та дипломата Романа Безсмертного, на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України та продовжує:
"Скільки ми пересіяли різних сортів, зупинилися на трьох основних: кашові, італійські гітари і ті, що з голими зернятами. Вибачте, що нема наукових назв, бо якесь насіння привозилось з Італії, якийсь гарбуз купувався у бабці на базарі чи в супермаркеті, щось родичі передали. От і назбирався помаранчевий насіннєвий резерв. Унікальність цього овоча в тому, що з нього можна приготувати все: закуску, першу страву, основну і десерт. Традиційно, в той день, коли збираємо гарбузи, готую крем-суп і запікаю скибочки в духовці.
Pumpkin soup ( як у Парижі)
Інгредієнти:
Приготування:
1. Почистити гарбуз від шкірки і насіння, порізати кубиками, відправити в каструлю.
2. Почистити цибулю і картоплю, додати до гарбуза.
3. Залити бульйоном або водою.
4. Почистити імбир, натерти на тертушці, відправити до овочів.
5. Варити 20-30 хв.
6. Посолити, поперчити, також додати за смаком оливкову олію і вершки.
7. Перебити блендером. Суп має бути густим.
8. Прикрасити зеленню та подавати. Смачного!"
Майже кожен, хто користується духовкою для приготування їжі, припускається поширеної помилкм, якої варто уникати, щоб обмежити споживання електроенергії, передають Патріоти України. Як пояснює британський Фонд енергозбереження, один із найпоширеніших с...
Спельта - це не модний суперфуд і не дорогий екзотичний продукт. Це забуте зерно з високим вмістом білка, заліза, цинку та пребіотиків, яке може покращити здоров’я серця, травлення та обмін речовин. Дієтологи рекомендують вживати його щонайменше двічі ...