Вийде, як у Парижі: Рецепт гарбузового крем-супу від Тетяни Мокріді

"Гарбуз. Для мене це цар-овоч і яскрава осінь. Це радість на столі, бо яка б не була гидотна погода на дворі, один тільки колір радує око", - пише Тетяна Мокріді, дружина українського політика та дипломата Романа Безсмертного, на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України та продовжує:

"Скільки ми пересіяли різних сортів, зупинилися на трьох основних: кашові, італійські гітари і ті, що з голими зернятами. Вибачте, що нема наукових назв, бо якесь насіння привозилось з Італії, якийсь гарбуз купувався у бабці на базарі чи в супермаркеті, щось родичі передали. От і назбирався помаранчевий насіннєвий резерв. Унікальність цього овоча в тому, що з нього можна приготувати все: закуску, першу страву, основну і десерт. Традиційно, в той день, коли збираємо гарбузи, готую крем-суп і запікаю скибочки в духовці.

Pumpkin soup ( як у Парижі)

Інгредієнти:

  • 1 кг гарбуза
  • 2-3 картоплі
  • 2 цибулі
  • курячий бульон або вода
  • 2 см імбиру
  • вершки
  • оливкова олія
  • сіль, перець, зелень за смаком

Приготування:

1. Почистити гарбуз від шкірки і насіння, порізати кубиками, відправити в каструлю.

2. Почистити цибулю і картоплю, додати до гарбуза.

3. Залити бульйоном або водою.

4. Почистити імбир, натерти на тертушці, відправити до овочів.

5. Варити 20-30 хв.

6. Посолити, поперчити, також додати за смаком оливкову олію і вершки.

7. Перебити блендером. Суп має бути густим.

8. Прикрасити зеленню та подавати. Смачного!"

П'єте зелений чай при гіпертонії? Лікарі попереджають про неочікувану реакцію організму

п’ятниця, 8 серпень 2025, 18:48

Зелений чай - не просто смачний і освіжаючий напій. Його здавна вважають еліксиром здоров’я в азійській культурі, а сучасні дослідження підтверджують його користь для серцево-судинної системи. Але чи справді зелений чай допомагає при підвищеному тиску ...

Ви все життя зберігали молоко неправильно - ось як уникнути скисання

п’ятниця, 8 серпень 2025, 12:40

Більшість із нас тримають пляшку молока в холодильнику - адже воно потрібне для чаю, кави чи сніданку. Але виявляється, ми роками зберігаємо його неправильно, і саме тому воно швидко псується, передають Патріоти України. Виробник Kalona SuperNatural ст...