Рецептом японської страви поділився учасник реаліті Пекельна кухня Олександр Громлюк. Суші були дуже популярною стравою в Азії вже в XVII столітті, але зірковий час суші почався з 1980-х. І хоча зараз легко замовити доставку чи пройтися до найближчого ресторану, яких справді багато, багатьом подобається крутити роли вдома. Адже готуючи вечерю, ви можете оригінально провести час із близькими та наповнити страви своїми емоціями й улюбленими смаками. Як зробити нестандартну японську страву з ананасом та базиліком, розповів учасник синьої команди реаліті Нового каналу Олександр Громлюк, передають Патріоти України.
Для заправки сушизу на 1 кг рису:
Для одного рол-сету:
1. Беремо круглозернистий японський рис, промиваємо його 6-7 разів, щоб вода стала прозорою. Ставимо варити в мультиварці, пароварці або в каструлі. Воду до рису додаємо у співвідношенні один до одного +20 мл води, щоб рис не пригорів.
2. Коли рис зварився, дістаємо його. Розподіляємо по якійсь чистій скляній або дерев'яній поверхні. Акуратно перемішуємо лопаткою.
3. Паралельно варимо заправку сушизу з рисового оцту, солі, цукру та водоростей комбу. Проварюємо все протягом декількох хвилин. Коли соус охолоне, заправляємо рис.
4. Тепер беремо половинку листа норі. На ¼ частини листа викладаємо рис і посипаємо кунжутом. Врахуйте, що рис завжди має бути теплим — кімнатної температури або трохи вище. Лист норі перевертаємо так, щоб чорний край водорості залишився десь 1,5 сантиметра, а з іншого боку виглядав рис. Викладаємо крем-сир однією смужкою. До нього листя базиліка і нарізаний соломкою ананас.
5. За допомогою бамбукового килимка загортаємо рол, притискаючи боки, щоб вийшов квадрат. Зверху кладемо нарізаний слайсами лосось. Рівняємо бортики та нарізаємо на вісім частин.
6. Томати черрі ріжемо на чотири частини, викладаємо по шматочку зверху ролів.
8. Зелену цибулю нарізаємо пір'ям і теж викладаємо зверху. Можна також полити якимось соусом, але з простим соєвим також буде смачно. Смачного!
Кожна господиня має свої секрети приготування смачної тушкованої капусти, але навряд чи ці кулінарні шедеври можуть зрівнятися з ідеальною бабусиною стравою, передають Патріоти України. Найдосвідченіші господині чудово знають як приготувати ніжну тушко...
Кава – це не лише улюблений напій, який допомагає прокинутися вранці, а й потужний стимулятор, здатний впливати на наш організм. Однак, як і з будь-яким іншим засобом, важливо не перестаратися, передають Патріоти України. Надмірне споживання кави може ...