
Торт на кшталт магазинного «Золотого ключика» цілком реально зробити в домашніх умовах. На новорічний стіл можна приготувати святковий варіант: з великою кількістю горіхів, з меншою дозою цукру і з ошатним декором із вершкового крему. На відміну від інших рецептів зі згущеним молоком, торт виходить помірно солодким. Рецепт наводить сайт kolizhanka, передають Патріоти України.
Торт «Золотий ключик»
Для бісквіту:
Молоко згущене варене — 150 г;
Борошно — 240 г;
Яйця — 2 шт.;
Сметана — 200 г;
Цукор — 200 г;
Сода — щіпка;
Розпушувач — 5 г.
Для крему:
Молоко згущене варене — 220 г;
Вершки 35% жирності — 250 г;
Масло — 100 г;
Горіхи — 50 г.
Для просочення:
Вершки — 50 г.
Приготування:
1. Яйця збити з цукром. Додати згущене молоко та сметану.
2. Всипати борошно та розпушувач.
3. Перемішати міксером.
4. Змастити форму маслом, посипати борошном, спекти бісквіт. Пекти 30−40 хвилин при 180 градусах.
5. Дати бісквіту охолонути. Зрізати верх і розрізати корж навпіл. Повинні вийти три коржі.
6. Верхівку розкришити та підсушити в духовці разом із горіхами.
7. Вершки добре збити в піну.
8. Збити згущене молоко та масло. З'єднати з вершками. Трохи вершків залишити на просочення коржів.
9. Просочити коржі вершками.
10. На кожен із коржів викласти третину крему, змастити верх і боки торта, прикрасити крихтою, задекорувати кремом, що залишився (завитки, квіточки).
11. Залишити на 3−4 години у холодильнику.
Підготувати фарш перед тим, як почати смажити котлети дуже просто. Це не вимагає особливих труднощів, але важливо, щоб всі компоненти з холодильника трохи прогрілися, передають Патріоти України. Краще м’ясо перекручувати самостійно. Достатньо підготува...
Унікальне поєднання фруктів та печінки створює шикарний ансамбль смаку та аромату. Відмінний варіант для того, щоб урізноманітнити меню, передають Патріоти України. Якщо ви полюбляєте печінку, приготуйте її за цим рецептом, має сподобатись всім домочад...