Торт на кшталт магазинного «Золотого ключика» цілком реально зробити в домашніх умовах. На новорічний стіл можна приготувати святковий варіант: з великою кількістю горіхів, з меншою дозою цукру і з ошатним декором із вершкового крему. На відміну від інших рецептів зі згущеним молоком, торт виходить помірно солодким. Рецепт наводить сайт kolizhanka, передають Патріоти України.
Торт «Золотий ключик»
Для бісквіту:
Молоко згущене варене — 150 г;
Борошно — 240 г;
Яйця — 2 шт.;
Сметана — 200 г;
Цукор — 200 г;
Сода — щіпка;
Розпушувач — 5 г.
Для крему:
Молоко згущене варене — 220 г;
Вершки 35% жирності — 250 г;
Масло — 100 г;
Горіхи — 50 г.
Для просочення:
Вершки — 50 г.
Приготування:
1. Яйця збити з цукром. Додати згущене молоко та сметану.
2. Всипати борошно та розпушувач.
3. Перемішати міксером.
4. Змастити форму маслом, посипати борошном, спекти бісквіт. Пекти 30−40 хвилин при 180 градусах.
5. Дати бісквіту охолонути. Зрізати верх і розрізати корж навпіл. Повинні вийти три коржі.
6. Верхівку розкришити та підсушити в духовці разом із горіхами.
7. Вершки добре збити в піну.
8. Збити згущене молоко та масло. З'єднати з вершками. Трохи вершків залишити на просочення коржів.
9. Просочити коржі вершками.
10. На кожен із коржів викласти третину крему, змастити верх і боки торта, прикрасити крихтою, задекорувати кремом, що залишився (завитки, квіточки).
11. Залишити на 3−4 години у холодильнику.
Котлети з курки, зазвичай, виходять надто сухими. Все через те, що м'ясо нежирне і досить дієтичне. Але йому можна додати соковитості, якщо скористатись наступною технологією приготування, передають Патріоти України. Ідея приготування соковитих курячих...
На перший погляд може здатися, що м’ясний бульйон повинен пахнути м’ясом, але коли він приготовлений зі старого м’яса, може з’явитися неприємний запах. Заглушити неприємний аромат можна і без кулінарної хімії, але краще підготуватися до процесу завчасн...