В’єтнамські страви можна приготувати з яловичиною або креветками, але чудовим дієтичним та доступним стане варіант із курятиною. Для того, щоб приготувати оригінальний суп Фо Бо, нам потрібно запастися рисовою локшиною у вигляді довгих тонких стрічок, рибним соусом і свіжим коріандром. Головне – уникати вживання свинини. Це вважається серйозною помилкою і кулінарною нетактовністю, зазначають Патріоти України.
В'єтнамський суп добре поєднується з пряним перцем, імбирем, цибулею, лимонним соком і лаймом. Для надання оригінального смаку його можна приправити часником, корицею, кардамоном або бадьяном.
Рецепт в’єтнамського супу Фо Бо
Час: 2 години
Порцій: 6
Інгредієнти:
- 700 грам курячих ніжок та гомілок;
- 5 грибів шиїтаке;
- 1 лавровий лист;
- 3 горошини запашного перцю;
- 4 – 5 бутонів гвоздики;
- 2 зірки анісу;
- 3 зубчики часнику;
- 6 – 8 сантиметрів імбиру;
- пів чайної ложки коріандру;
- сіль до смаку;
- 3 столові ложки соєвого соусу.
З чим подавати суп:
- 250 грам рисової локшини;
- 2 столові ложки подрібненої цибулі;
- 1 нашаткована пекінська капуста;
- 1 подрібнена червона цибуля;
- 2 зубчики часнику;
- 1 маленький чилі;
- 1,5 столові ложки рисового оцту;
- 4 столові ложки рисового оцту.
Приготування:
- Залити м’ясо 3,5 літрами води. Закип'ятити та видалити накип. Додайте очищені овочі, гриби шиїтаке, лавровий лист, зелень, гвоздику, аніс, корицю та коріандр. Додайте очищений імбир і часник. Насипте столову ложку солі. Готуйте під кришкою близько 2 годин, поки м’ясо не стане м’яким.
- Видаліть зелень. Готове м’ясо відокремте від кісток, гриби шиїтаке наріжте соломкою.Покладіть його назад у суп. Заправити до смаку соєвим соусом.
- Приготуйте начинку: наріжте тонкими пластинками 2 зубчики часнику, чилі, додайте в миску і залийте рисовим оцтом. Витримати 15 – 20 хвилин. Цибулю нарізати тонкими скибочками. Зваріть локшину.
- Викладіть локшину на тарілки, додайте нашатковану капусту, пір’я цибулі та зелень.
- Залийте локшину гарячим бульйоном зі шматочками курки та грибами.
Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...