Вийде не гірше, ніж у кафе: Рецепт ніжної курячої грудки з імбиром та ананасом

Курка з овочами вже стала класикою, але якщо ви хочете доповнити цю страву особливим смаком – приготуйте її з ананасом та імбиром, радять Патріоти України.

Рецепт курки з імбиром та ананасом

Час: 1,5 години
Порцій: 4


Інгредієнти:

  • 1 куряче філе;
  • 200 грамів консервованого ананаса;
  • 50 грамів арахісу;
  • 2 зубчики часнику;
  • 40 грамів свіжого імбиру;
  • 1 свіжий перець чилі;
  • 100 грамів стручкової квасолі;
  • 300 грамів моркви;
  • 100 грамів зеленої цибулі;
  • 100 грамів свіжих або сушених грибів;
  • по 1 червоному, зеленому та жовтому болгарському перцю;
  • 3 помідори;
  • 40 грамів сухого вина;
  • ½ столової ложки кукурудзяного крохмалю;
  • сіль, перець та цукор – на ваш смак;
  • насіння кунжуту для оформлення.

Приготування:

  1. Курячу грудку наріжте невеличкими шматочками.
  2. Арахіс обсмажте на олії до золотавого кольору.
  3. Часник, імбир та чилі наріжте тонкою соломкою. Болгарський перець, моркву, цибулю, ананас – середніми кубиками.
  4. До сковороди вок налийте багато олії. Коли нагріється, обсмажте в ній куряче філе(2 хвилини). Додайте зелену квасолю та моркву й пасеруйте ще 2 хвилини.
  5. Додайте часник, імбир, перець чилі (пильнуйте, щоб не підгоріли), гриби, болгарський перець та цибулю й смажте ще 2 хвилини.
  6. Насамкінець додайте зелену цибулю, помідори, ананас.
  7. Присмачте сіллю, перцем та цукром. Посмажте все ще 1 хвилину й увілліть до сковороди білого вина.
  8. Додайте трохи кукурудзяного крохмалю й гарно все перемішайте.
  9. Подавайте курочку з овочами, притрусивши арахісом або мигдалем і кунжутом. За бажанням страву можна прикрасити зеленю та авокадо. Смачного!

Лише спробуйте! Які секрети дозволять випічці довго залишатися свіжою та м’якою

понеділок, 2 червень 2025, 19:14

Не кожна господиня може похвалитися тим, що її випічка здатна зберігатися кілька днів без втрати якості. Часом уже наступного дня пироги та булочки здаються далеко не такими м’якими, як того хотілося б. Однак, деякі хитрощі допоможуть виправити цю проб...

А ви це знали? Навіщо господині кладуть у каструлю з м’ясом бананову шкірку

понеділок, 2 червень 2025, 18:12

При приготуванні м’яса смачним виходить щось одне: або шматок яловичини, або бульйон, в якому він варився. Але є хитрість, завдяки якій і те й те виходить апетитним та смачним. Бульйон, наприклад, можна потім використовувати для приготування супу, пере...