Курка з овочами вже стала класикою, але якщо ви хочете доповнити цю страву особливим смаком – приготуйте її з ананасом та імбиром, радять Патріоти України.
Рецепт курки з імбиром та ананасом
Час: 1,5 години
Порцій: 4
Інгредієнти:
- 1 куряче філе;
- 200 грамів консервованого ананаса;
- 50 грамів арахісу;
- 2 зубчики часнику;
- 40 грамів свіжого імбиру;
- 1 свіжий перець чилі;
- 100 грамів стручкової квасолі;
- 300 грамів моркви;
- 100 грамів зеленої цибулі;
- 100 грамів свіжих або сушених грибів;
- по 1 червоному, зеленому та жовтому болгарському перцю;
- 3 помідори;
- 40 грамів сухого вина;
- ½ столової ложки кукурудзяного крохмалю;
- сіль, перець та цукор – на ваш смак;
- насіння кунжуту для оформлення.
Приготування:
- Курячу грудку наріжте невеличкими шматочками.
- Арахіс обсмажте на олії до золотавого кольору.
- Часник, імбир та чилі наріжте тонкою соломкою. Болгарський перець, моркву, цибулю, ананас – середніми кубиками.
- До сковороди вок налийте багато олії. Коли нагріється, обсмажте в ній куряче філе(2 хвилини). Додайте зелену квасолю та моркву й пасеруйте ще 2 хвилини.
- Додайте часник, імбир, перець чилі (пильнуйте, щоб не підгоріли), гриби, болгарський перець та цибулю й смажте ще 2 хвилини.
- Насамкінець додайте зелену цибулю, помідори, ананас.
- Присмачте сіллю, перцем та цукром. Посмажте все ще 1 хвилину й увілліть до сковороди білого вина.
- Додайте трохи кукурудзяного крохмалю й гарно все перемішайте.
- Подавайте курочку з овочами, притрусивши арахісом або мигдалем і кунжутом. За бажанням страву можна прикрасити зеленю та авокадо. Смачного!
Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...