Вийде не гірше, ніж у ресторані: Простий рецепт соковитого рубаного біфштексу

Біфштекс у перекладі з англійської означає "шматок яловичини". Спочатку його готували із цільного шматка м'яса, але сьогодні популярні рубані варіанти. Класичний біфштекс готується з фаршу та зовні нагадує котлету. На відміну від "побратима" у ньому менше інгредієнтів, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти для біфштексу: яловичина (400 г), часник (3 зубчики), сіль, чорний мелений перець (за смаком), олія (5 ст.л.)

Приготування:

Яловичину промийте та обсушіть паперовим рушником. Наріжте м'якоть упоперек волокон тонкою соломкою, а потім дрібними кубиками. Після цього інтенсивно порубайте гострим ножем.

Часник пропустіть через прес та додайте до фаршу. Посоліть і поперчіть. Потім добре вимісіть руками, щоб вийшла в'язка маса. Чим довше вимішуватимете - тим краще.

Змастіть руки олією і сформуйте плоскі м'ясні коржики. На сковороду влийте олію, прогрійте і викладіть заготовки. Обсмажуйте з кожного боку по три хвилини до утворення рум'яної скоринки. Потім викладіть біфштекси у форму для запікання і доведіть до готовності в духовці, приблизно 10 хвилин.


Джерело: Апостроф

Що потрібно зробити з яблуками, щоб приготувати неймовірно смачну шарлотку

вівторок, 16 квітень 2024, 15:13

Простішого рецепту смачної домашньої випічки, ніж шарлотка, придумати, напевно, вже неможливо. Десерт до вподоби дорослим і дітям, і нехай це не найдієтичніший пиріг, але на тлі інших кулінарних шедеврів він не зіпсує фігуру, якщо знати міру. Незважаюч...

Секрет досвідчених господинь! Як зробити, щоб рис на гарнір був ідеально білим та розсипчастим

вівторок, 16 квітень 2024, 14:12

Білий і розсипчастий рис можуть легко приготувати досвічені кулінари, які слідують простим, але маловідомим хитрощам. У багатьох крупа виходить не такою апетитною, як хотілося б: злипається і темніє колір, передають Патріоти України. Для того, щоб рис ...