Вийде особливо ніжним та ароматним: Рецепт мінтая під пряним соусом

Запечений мінтай у соусіЯкщо ви хочете харчуватися корисно, смачно та бюджетно водночас, то ідеальнішого варіанту за рибу не знайдеш. Однією з таких є мінтай, який можна запекти під вершковим соусом з ароматними спеціями. Риба просто здивує вас своєю ніжністю, соковитістю та оригінальністю. Рецепт запеченого мінтая був опублікований у кулінарному блозі dukan_kulinar_blog в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • мінтай – 1 кг
  • плавлений сир – 100 г
  • вершки 20% – 100 мл
  • часник – 2 зубчики
  • сік 1\4 лимона
  • паприка солодка – 1 ч. л.
  • цибуля – 1 шт.
  • суміш перцю – 1\4 ч. л.
  • порошок імбиря – 1\4 ч. л.
  • перець чилі – 1\4 ч. л.
  • коріандр – 1\4 ч. л.
  • пажитник – 1\8 ч. л.
  • кумин – 1\4 ч. л.
  • сіль

Спосіб приготування:

1. Підготувати рибу. Для цього потрібно почистити її та за бажання видалити кістки. Порізати на шматки.

2. Цибулю порізати півкільцями. Викласти її на дно форми для запікання.

3. Рибу посолити та полити лимонним соком. Викласти на цибулю.

4. Приготувати соус. Для початку нагріти плавлений сир з вершками. Довести майже до кипіння, постійно помішуючи.

5. Додати вичавлений часник та всі спеції. Перемішати.

6. Отриманим соусом полити рибу.

7. Запікати при температурі 200 градусів 35 хвилин.

Є секрет! Як різати сир фета, щоб шматочки не розпадалися

субота, 18 січень 2025, 12:12

Сир фета смакує у багатьох стравах, зокрема у класичному грецькому. Фета ніжна, м’яка і чудово доповнює овочеві композиції, а також страви з рибою чи м’ясом. Але як порізати сир, щоб він був кубиками, а не розпадався, передають Патріоти України. Фета м...

Не робіть помилок! Названо продукт, який категорично не можна готувати у фритюрниці

субота, 18 січень 2025, 11:48

Аерофритюрниці стали найкращими друзями кожного на кухні, миттєво готуючи здоровіші версії ваших улюблених страв. Однак не всю їжу можна готувати у цьому приладі , тому експерти з охорони здоров’я та безпеки попереджають людей уникати використання прис...