Вийде особливо ніжним та ароматним: Рецепт мінтая під пряним соусом

Запечений мінтай у соусіЯкщо ви хочете харчуватися корисно, смачно та бюджетно водночас, то ідеальнішого варіанту за рибу не знайдеш. Однією з таких є мінтай, який можна запекти під вершковим соусом з ароматними спеціями. Риба просто здивує вас своєю ніжністю, соковитістю та оригінальністю. Рецепт запеченого мінтая був опублікований у кулінарному блозі dukan_kulinar_blog в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • мінтай – 1 кг
  • плавлений сир – 100 г
  • вершки 20% – 100 мл
  • часник – 2 зубчики
  • сік 1\4 лимона
  • паприка солодка – 1 ч. л.
  • цибуля – 1 шт.
  • суміш перцю – 1\4 ч. л.
  • порошок імбиря – 1\4 ч. л.
  • перець чилі – 1\4 ч. л.
  • коріандр – 1\4 ч. л.
  • пажитник – 1\8 ч. л.
  • кумин – 1\4 ч. л.
  • сіль

Спосіб приготування:

1. Підготувати рибу. Для цього потрібно почистити її та за бажання видалити кістки. Порізати на шматки.

2. Цибулю порізати півкільцями. Викласти її на дно форми для запікання.

3. Рибу посолити та полити лимонним соком. Викласти на цибулю.

4. Приготувати соус. Для початку нагріти плавлений сир з вершками. Довести майже до кипіння, постійно помішуючи.

5. Додати вичавлений часник та всі спеції. Перемішати.

6. Отриманим соусом полити рибу.

7. Запікати при температурі 200 градусів 35 хвилин.

Секрет досвідчених господинь! Чи потрібно зливати воду при варінні м’яса

субота, 20 квітень 2024, 6:09

М’ясо є досить суперечливим продуктом, оскільки останнім часом поширюється інформація про його потенційні шкідливі властивості. Зокрема, жирні сорти червоного м’яса сприяють набору ваги, появі проблем із серцево-судинною системою та утворенню пухлин, ...

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...