Вийде особливо ніжним та ароматним: Рецепт мінтая під пряним соусом

Запечений мінтай у соусіЯкщо ви хочете харчуватися корисно, смачно та бюджетно водночас, то ідеальнішого варіанту за рибу не знайдеш. Однією з таких є мінтай, який можна запекти під вершковим соусом з ароматними спеціями. Риба просто здивує вас своєю ніжністю, соковитістю та оригінальністю. Рецепт запеченого мінтая був опублікований у кулінарному блозі dukan_kulinar_blog в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • мінтай – 1 кг
  • плавлений сир – 100 г
  • вершки 20% – 100 мл
  • часник – 2 зубчики
  • сік 1\4 лимона
  • паприка солодка – 1 ч. л.
  • цибуля – 1 шт.
  • суміш перцю – 1\4 ч. л.
  • порошок імбиря – 1\4 ч. л.
  • перець чилі – 1\4 ч. л.
  • коріандр – 1\4 ч. л.
  • пажитник – 1\8 ч. л.
  • кумин – 1\4 ч. л.
  • сіль

Спосіб приготування:

1. Підготувати рибу. Для цього потрібно почистити її та за бажання видалити кістки. Порізати на шматки.

2. Цибулю порізати півкільцями. Викласти її на дно форми для запікання.

3. Рибу посолити та полити лимонним соком. Викласти на цибулю.

4. Приготувати соус. Для початку нагріти плавлений сир з вершками. Довести майже до кипіння, постійно помішуючи.

5. Додати вичавлений часник та всі спеції. Перемішати.

6. Отриманим соусом полити рибу.

7. Запікати при температурі 200 градусів 35 хвилин.

На замітку тим, хто на дієті: Які продукти містять найбільше білка

неділя, 8 червень 2025, 13:05

Ось список продуктів, які містять найбільше білка — як тваринного, так і рослинного походження. Вони підходять для нарощування м’язів, схуднення або просто здорового харчування, передають Патріоти України. . Хочеш — можу скласти добовий білковий раціо...

А ви це знали? Навіщо додавати молоко при варінні рису

неділя, 8 червень 2025, 12:07

З огляду на популярність рису як гарніру, варіння цієї каші є досить частою дією на кухні. При цьому господиням далеко не завжди вдається домогтися появи в страви потрібної консистенції. Іноді каша виходить не розсипчастою, а в’язкою та липкою, передаю...