Вийде смачніше, ніж у магазині: Рецепт маринованої капусти "Пелюстка"

Рецептів маринованої капусти є безліч, і кожен може знайти свій улюблений та особливий смак. Якщо трішки постаратися, то листя капусти можна зробити схожими на пелюстки троянд, а її смак – неповторним та неймовірним. Для цього потрібні звичайні інгредієнти та кілька кулінарних хитрощів, зазначають Патріоти України.

Рецепт капусти "Пелюстка"

Час: 1 година

Порцій: 4

Інгредієнти

  • капуста – 1,5 кілограма;
  • буряк – 1 штука;
  • морква – 2 штуки;
  • часник – 6 зубців.

Маринад

  • вода – 1,5 літра;
  • оцет 9% – 150 мілілітрів;
  • цукор – 150 грам;
  • сіль – 2 столові ложки;
  • лавровий лист – 3 – 4 штуки;
  • перець чорний горошком – 6 штук.

Приготування

  1. Вирізаємо з капусти качан і розрізаємо її на 4 частини. Нарізаємо капусту трикутниками та квадратами.
  2. Чистимо та нарізаємо на брусочки моркву та буряк. Також на тоненькі пластини ріжемо часник. Викладаємо овочі у трилітрову банку.
  3. Готуємо маринад. Усі інгредієнти, окрім оцту, додаємо у воду, доводимо до кипіння та відставляємо. Додаємо оцет та перемішуємо.
  4. Коли маринад вистигне, заливаємо ним банку з овочами. Зверху додаємо 2 столові ложки олії.
  5. Закриваємо банку кришкою та залишаємо на 3 – 5 днів у темному місці при кімнатній температурі. Після цього капусту краще зберігати у холодильнику. Смачного!
Джерело: ВВС Україна

Секрет господинь! Як приготувати тушковане м’ясо, яке розпадається на волокна

неділя, 19 січень 2025, 6:13

М’ясо за цим рецептом виходить м’яким, навіть яловичина здається, що ніжна, мов куряче філе. Ідеальна м’ясна підлива до гарніру розпадається на волокна варто лише взяти губами шматочок, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Свіже м’ясо ріжемо таким...

Все просто! Як приготувати напій, який зміцнить імунітет родини

субота, 18 січень 2025, 22:10

Взимку прилавки магазинів, супермаркетів, та ринки виставляють такі смачні та корисні цитрусові фрукти. Мандарини та апельсини певно полюбляють всі, особливо радіють їм дітлахи, передають Патріоти України. Та не лише смачно їх їсти в свіжому вигляді, п...