Вийде смачніше, ніж у магазині: Рецепт маринованої капусти "Пелюстка"

Рецептів маринованої капусти є безліч, і кожен може знайти свій улюблений та особливий смак. Якщо трішки постаратися, то листя капусти можна зробити схожими на пелюстки троянд, а її смак – неповторним та неймовірним. Для цього потрібні звичайні інгредієнти та кілька кулінарних хитрощів, зазначають Патріоти України.

Рецепт капусти "Пелюстка"

Час: 1 година

Порцій: 4

Інгредієнти

  • капуста – 1,5 кілограма;
  • буряк – 1 штука;
  • морква – 2 штуки;
  • часник – 6 зубців.

Маринад

  • вода – 1,5 літра;
  • оцет 9% – 150 мілілітрів;
  • цукор – 150 грам;
  • сіль – 2 столові ложки;
  • лавровий лист – 3 – 4 штуки;
  • перець чорний горошком – 6 штук.

Приготування

  1. Вирізаємо з капусти качан і розрізаємо її на 4 частини. Нарізаємо капусту трикутниками та квадратами.
  2. Чистимо та нарізаємо на брусочки моркву та буряк. Також на тоненькі пластини ріжемо часник. Викладаємо овочі у трилітрову банку.
  3. Готуємо маринад. Усі інгредієнти, окрім оцту, додаємо у воду, доводимо до кипіння та відставляємо. Додаємо оцет та перемішуємо.
  4. Коли маринад вистигне, заливаємо ним банку з овочами. Зверху додаємо 2 столові ложки олії.
  5. Закриваємо банку кришкою та залишаємо на 3 – 5 днів у темному місці при кімнатній температурі. Після цього капусту краще зберігати у холодильнику. Смачного!
Джерело: ВВС Україна

Як варити макарони з допомогою хитрощів від італійських кулінарів

неділя, 18 травень 2025, 23:45

Макарони – страва, що є дуже популярною в Італії. Макаронні вироби дуже популярні і у нашій країні, особливо полюбляють їх діти. Однак дуже смачним гарнір виходить саме у кулінарів з Апеннінського півострова, передають Патріоти України. Чому італійська...

Як запекти картоплю, щоб була золота і хрумка скоринка

неділя, 18 травень 2025, 23:10

Запечена картопля, що хрумтить і водночас тане в роті, порадує вас на обід чи вечерю. Приготуйте її за цим простим рецептом, додайте сирний або сметанковий соус зі свіжою зеленню й отримайте неймовірну насолоду, передають Патріоти України. Щоб картопля...