Вийде смачніше, ніж у магазині: Рецепт маринованої капусти "Пелюстка"

Рецептів маринованої капусти є безліч, і кожен може знайти свій улюблений та особливий смак. Якщо трішки постаратися, то листя капусти можна зробити схожими на пелюстки троянд, а її смак – неповторним та неймовірним. Для цього потрібні звичайні інгредієнти та кілька кулінарних хитрощів, зазначають Патріоти України.

Рецепт капусти "Пелюстка"

Час: 1 година

Порцій: 4

Інгредієнти

  • капуста – 1,5 кілограма;
  • буряк – 1 штука;
  • морква – 2 штуки;
  • часник – 6 зубців.

Маринад

  • вода – 1,5 літра;
  • оцет 9% – 150 мілілітрів;
  • цукор – 150 грам;
  • сіль – 2 столові ложки;
  • лавровий лист – 3 – 4 штуки;
  • перець чорний горошком – 6 штук.

Приготування

  1. Вирізаємо з капусти качан і розрізаємо її на 4 частини. Нарізаємо капусту трикутниками та квадратами.
  2. Чистимо та нарізаємо на брусочки моркву та буряк. Також на тоненькі пластини ріжемо часник. Викладаємо овочі у трилітрову банку.
  3. Готуємо маринад. Усі інгредієнти, окрім оцту, додаємо у воду, доводимо до кипіння та відставляємо. Додаємо оцет та перемішуємо.
  4. Коли маринад вистигне, заливаємо ним банку з овочами. Зверху додаємо 2 столові ложки олії.
  5. Закриваємо банку кришкою та залишаємо на 3 – 5 днів у темному місці при кімнатній температурі. Після цього капусту краще зберігати у холодильнику. Смачного!
Джерело: ВВС Україна

Є секрети! Як зберегти полуницю свіжою якнайдовше

вівторок, 10 червень 2025, 0:30

Ретельно вибирайте полуницю. Купуючи ягоду, ретельно її огляньте, щоб виявити несвіжу. Плями на ягоді, розім’яті ягоди свідчать, що полуниця не дуже свіжа, можливо, навіть почала підгнивати. Вибирайте сухі ягоди, у будь-якому разі вологі зіпсуються наб...

Все просто! Як розварити горох за 15 хвилин

вівторок, 10 червень 2025, 0:04

Цей трюк дозволить зробити розвареним горох за 15 хвилин. Примітно, що метод не потребує якихось складних маніпуляцій чи секретних інгредієнтів, передають Патріоти України. Спочатку промитий горох потрібно залити холодною водою, поставити на вогонь і п...