Вийде смачнішим за магазинний: Рецепт оселедця пряного посолу в домашніх умовах

Домашній оселедець завжди смачніший за магазинний. Ми підготували для вас рецепт риби пряного посолу, яку ви з легкістю можете приготувати вдома, радять Патріоти України.

Ми навчимо вас, як готувати домашній оселедець, так, щоб від нього текла слинка. До речі, найкраще оселедець смакує на 3 – 4 день засолення.

Рецепт оселедця пряного посолу

  • Час: 48 годин
  • Порції: 4

Інгредієнти:

Приготування:

  • У сотейнику з'єднайте всі інгредієнти для розсолу (всі окрім оселедця) та влийте 1 літр води. Доведіть розсіл до кипіння та перемішуйте рідину до повного розчинення солі і цукру.
  • Зніміть з плити сотейник з розсолом та охолодіть його при кімнатній температурі.
  • Підготуйте оселедці до засолювання: випатрайте їх, відріжте голову, помийте та просушіть паперовими рушниками.
  • Перекладіть рибу у глибокий харчовий контейнер та залийте розсолом. Залишіть рибу на 48 годин у холодильнику. Не забувайте час від часу перевертати рибу.
  • Оселедець готовий. Смачного!

Пам'ятайте! Зберігати в розсолі рибу можна не довше тижня, в холодильнику. Без розсолу, в контейнері – 2 тижні.

Джерело: 24 канал

Зміцнює серце, мозок та імунітет: Ця копчена риба - справжня знахідка для літніх людей

понеділок, 25 серпень 2025, 9:45

Експерти наголошують, що ми, як нація, досі споживаємо забагато червоного м’яса і замало риби. Однак саме раціон, багатий на рибу та морепродукти, характерний для регіонів з найвищою тривалістю життя., передають Патріоти України. Риба постачає організм...

Цей секрет творить дива! Додайте половину ложки в ранкову каву - і метаболізм прискориться

понеділок, 25 серпень 2025, 8:12

Кава - улюблений ранковий напій багатьох людей. Вона заряджає енергією, покращує концентрацію та настрій, а також багата антиоксидантами. Проте її користь можна значно посилити, додавши у напій кілька спецій, передають Патріоти України. Чому варто дода...