Вийде смачнішим за магазинний: Рецепт оселедця пряного посолу в домашніх умовах

Домашній оселедець завжди смачніший за магазинний. Ми підготували для вас рецепт риби пряного посолу, яку ви з легкістю можете приготувати вдома, радять Патріоти України.

Ми навчимо вас, як готувати домашній оселедець, так, щоб від нього текла слинка. До речі, найкраще оселедець смакує на 3 – 4 день засолення.

Рецепт оселедця пряного посолу

  • Час: 48 годин
  • Порції: 4

Інгредієнти:

Приготування:

  • У сотейнику з'єднайте всі інгредієнти для розсолу (всі окрім оселедця) та влийте 1 літр води. Доведіть розсіл до кипіння та перемішуйте рідину до повного розчинення солі і цукру.
  • Зніміть з плити сотейник з розсолом та охолодіть його при кімнатній температурі.
  • Підготуйте оселедці до засолювання: випатрайте їх, відріжте голову, помийте та просушіть паперовими рушниками.
  • Перекладіть рибу у глибокий харчовий контейнер та залийте розсолом. Залишіть рибу на 48 годин у холодильнику. Не забувайте час від часу перевертати рибу.
  • Оселедець готовий. Смачного!

Пам'ятайте! Зберігати в розсолі рибу можна не довше тижня, в холодильнику. Без розсолу, в контейнері – 2 тижні.

Джерело: 24 канал

Ви могли це не знати! Дешева риба, яка є небезпечною

неділя, 21 грудень 2025, 19:08

Риба - цінне джерело омега-3 та вітамінів, але не всі види однаково корисні. Дієтологи б’ють на сполох через тілапію, особливо імпортовану з Азії, передають Патріоти України. Вагітні жінки, маленькі діти та люди з чутливим шлунком повинні бути особливо...

ТОП-3 суперпродукти для здорового серця - ось що варто додати до раціону

неділя, 21 грудень 2025, 18:45

Серце - один із найважливіших органів нашого організму, і його здоров’я напряму залежить від того, що ми їмо щодня. Правильний раціон може знизити ризик серцево-судинних захворювань і підтримати нормальний рівень холестерину та артеріального тиску, пер...