Вийде справжній кулінарний шедевр: Грузинський рецепт сациві з курки та волоських горіхів

Сациві – традиційна страва грузинської кухні з курки та пряного горіхового соусу. За бажанням ви можете також посипати страви перед подачею до столу зернятами гранату, радять Патріоти України.

Рецепт грузинської страви сациві

  • Час: 3 – 4 години
  • Порції: 8

Інгредієнти:

Приготування:

  • У великій каструлі відваріть курку. Додайте лаврові листки, чорний перець, моркву та цибулю.
  • Для приготування горіхової пасти подрібніть в блендері заздалегідь обсмажені на сухій сковорідці горішки, кінзу, часник.
  • Добре вимішайте руками горіховий фарш, щоб відокремити олію, що утворилася.
  • Процідіть його через сито.
  • Невеликими порціями вливайте до горіхової пасти курячий бульйон. Продовжуйте перебивати масу.
  • Все заправити спеціями і сіллю на ваш смак.
  • Вийміть курку з бульйону та натріть паприкою, уцхо-сунелі і сіллю. Відправте в духовку запікатися до рум'яної скоринки.
  • Подавайте готову курку рясно поливши горіховим соусом. Смачного!
Джерело: 24 канал

Все просто! ТОП-10 продуктів, які миттєво приборкають потяг до солодкого

четвер, 11 грудень 2025, 8:15

Багато людей стикаються з раптовим бажанням з’їсти щось солодке, і часто це відбувається саме тоді, коли потрібно зосередитися або зняти напругу. Такий потяг має цілком природні причини, адже солодкі продукти активують центри задоволення в мозку, перед...

Є секрет! Як готувати куряче філе, щоб воно не було сухим

четвер, 11 грудень 2025, 5:40

Куряче філе часто вважають універсальним продуктом, але багато хто стикається з однією проблемою – після приготування м’ясо виходить сухим і жорстким, передають Патріоти України. Це трапляється навіть тоді, коли дотримуватись часу приготування. Є прос...