Вийдуть навіть смачнішими, ніж свіжі: Як повернути до життя вчорашні макарони

Часто буває, що вчорашні макарони опиняються в смітнику через те, що вони перетворюються на одну суцільну грудку і стають несмачними. Це виходить дуже неекономно. Тому такому продукту варто дати нове життя, потрібно просто обрати правильний соус. Ідея приготування вчорашніх макаронів опублікована на сторінці recepty.365 в Instagram, передають Патріоти України.

Спосіб приготування:

1. Шматочок вершкового масла розігріти на сковорідці.

2. Коли воно розтане – додати томатний соус.

3. Проварити декілька секунд.

4. Покласти цілий плавлений сирок.

5. Після того, як він повністю розплавиться і маса стане густою, – закинути вчорашні макарони.

6. Все добре перемішати.

7. Додати улюблені спеції та зелень.

Також із таких макаронів можна приготувати смачну запіканку. Ідея опублікована на сторінці oliadudaa в Instagram.

Інгредієнти:

  • макарони – 200 г
  • куряче м‘ясо – 350-400 г
  • шампіньйони – 300 г
  • помідори – 2-3 шт.
  • сир – 100 г
  • вершки – 200-250 мл
  • олія – 2 ст.л.
  • сіль, перець, приправи – за смаком

Спосіб приготування:

1.Куряче м‘ясо нарізати невеликими шматочками, обсмажити на олії.

2. Шампіньйони нарізати тонкими пластинками, підсмажити.

4. Нарізати помідори.

5. До вершків додати сіль, перець, улюблені приправи.

6. У форму для запікання викласти макарони, куряче м‘ясо, шампіньйони і помідори.

7. Залити вершками і зверху посипати натертим сиром.

8. Відправити в духовку за температури 180 градусів на 20-30 хвилин.

Вас обманюють? Як визначити справжнє вершкове масло ще в магазині

вівторок, 22 липень 2025, 19:09

На полицях супермаркетів - десятки упаковок, але далеко не все з того, що виглядає як вершкове масло, ним дійсно є. Сьогодні виробники часто маскують спреди та інші жири під натуральне масло, сподіваючись, що споживач не зверне увагу на дрібниці. Та є ...

Помідори втратять смак і аромат - уникайте цієї поширеної помилки

вівторок, 22 липень 2025, 9:47

У літній період зберігання продуктів стає справжнім викликом, особливо коли мова йде про свіжі овочі та фрукти. Високі температури пришвидшують псування, тож логічним здається перемістити все у холодильник. Але це - не найкраще рішення для помідорів, п...