Вийдуть навіть смачнішими, ніж свіжі: Як повернути до життя вчорашні макарони

Часто буває, що вчорашні макарони опиняються в смітнику через те, що вони перетворюються на одну суцільну грудку і стають несмачними. Це виходить дуже неекономно. Тому такому продукту варто дати нове життя, потрібно просто обрати правильний соус. Ідея приготування вчорашніх макаронів опублікована на сторінці recepty.365 в Instagram, передають Патріоти України.

Спосіб приготування:

1. Шматочок вершкового масла розігріти на сковорідці.

2. Коли воно розтане – додати томатний соус.

3. Проварити декілька секунд.

4. Покласти цілий плавлений сирок.

5. Після того, як він повністю розплавиться і маса стане густою, – закинути вчорашні макарони.

6. Все добре перемішати.

7. Додати улюблені спеції та зелень.

Також із таких макаронів можна приготувати смачну запіканку. Ідея опублікована на сторінці oliadudaa в Instagram.

Інгредієнти:

  • макарони – 200 г
  • куряче м‘ясо – 350-400 г
  • шампіньйони – 300 г
  • помідори – 2-3 шт.
  • сир – 100 г
  • вершки – 200-250 мл
  • олія – 2 ст.л.
  • сіль, перець, приправи – за смаком

Спосіб приготування:

1.Куряче м‘ясо нарізати невеликими шматочками, обсмажити на олії.

2. Шампіньйони нарізати тонкими пластинками, підсмажити.

4. Нарізати помідори.

5. До вершків додати сіль, перець, улюблені приправи.

6. У форму для запікання викласти макарони, куряче м‘ясо, шампіньйони і помідори.

7. Залити вершками і зверху посипати натертим сиром.

8. Відправити в духовку за температури 180 градусів на 20-30 хвилин.

Смакота! Яблучний пиріг із ніжним тістом, що тане в роті

неділя, 11 травень 2025, 10:10

Яблучний пиріг за цим рецептом стане для багатьох фаворитом. Готується дуже просто, виходить із першого разу. Інгредієнти доступні, тому така випічка підійде і для буденного столу, передають Патріоти України. Для начинки беремо:5 яблук (середніх)80 г ц...

Не робіть помилок! Не всі господині знають, як правильно варити куряче філе

неділя, 11 травень 2025, 9:15

Якщо як один з компонентів салату вказується куряче філе, то потрібно докласти всіх зусиль для того, щоб продукт вийшов м’яким і соковитим. Як відомо, із цим навіть у досвідчених господарок часом виникають проблеми. Однак шматки “гумової” курки тільки ...