Вийдуть навіть смачнішими, ніж свіжі: Як повернути до життя вчорашні макарони

Часто буває, що вчорашні макарони опиняються в смітнику через те, що вони перетворюються на одну суцільну грудку і стають несмачними. Це виходить дуже неекономно. Тому такому продукту варто дати нове життя, потрібно просто обрати правильний соус. Ідея приготування вчорашніх макаронів опублікована на сторінці recepty.365 в Instagram, передають Патріоти України.

Спосіб приготування:

1. Шматочок вершкового масла розігріти на сковорідці.

2. Коли воно розтане – додати томатний соус.

3. Проварити декілька секунд.

4. Покласти цілий плавлений сирок.

5. Після того, як він повністю розплавиться і маса стане густою, – закинути вчорашні макарони.

6. Все добре перемішати.

7. Додати улюблені спеції та зелень.

Також із таких макаронів можна приготувати смачну запіканку. Ідея опублікована на сторінці oliadudaa в Instagram.

Інгредієнти:

  • макарони – 200 г
  • куряче м‘ясо – 350-400 г
  • шампіньйони – 300 г
  • помідори – 2-3 шт.
  • сир – 100 г
  • вершки – 200-250 мл
  • олія – 2 ст.л.
  • сіль, перець, приправи – за смаком

Спосіб приготування:

1.Куряче м‘ясо нарізати невеликими шматочками, обсмажити на олії.

2. Шампіньйони нарізати тонкими пластинками, підсмажити.

4. Нарізати помідори.

5. До вершків додати сіль, перець, улюблені приправи.

6. У форму для запікання викласти макарони, куряче м‘ясо, шампіньйони і помідори.

7. Залити вершками і зверху посипати натертим сиром.

8. Відправити в духовку за температури 180 градусів на 20-30 хвилин.

Ці овочі рятують печінку - гепатолог розкрив секрет

середа, 24 грудень 2025, 13:08

Печінка відповідає за травлення, накопичення енергії та виведення токсинів. Але запалення та надлишок жиру можуть серйозно її пошкодити. Експерти кажуть, що правильні овочі здатні захистити цей орган, передають Патріоти України. Броколі – головний геро...

Алюмінієва фольга може шкодити вашому здоров’ю! Те, що роблять багато людей на кухні, небезпечно

середа, 24 грудень 2025, 12:45

Алюмінієва фольга - незамінний помічник на кухні: загортаємо бутерброди, готуємо на грилі, зберігаємо їжу. Проте не всі знають, що її використання може бути небезпечним для здоров’я, передають Патріоти України. Експерти наголошують: замініть фольгу на ...