Вийдуть навіть смачнішими, ніж свіжі: Як повернути до життя вчорашні макарони

Часто буває, що вчорашні макарони опиняються в смітнику через те, що вони перетворюються на одну суцільну грудку і стають несмачними. Це виходить дуже неекономно. Тому такому продукту варто дати нове життя, потрібно просто обрати правильний соус. Ідея приготування вчорашніх макаронів опублікована на сторінці recepty.365 в Instagram, передають Патріоти України.

Спосіб приготування:

1. Шматочок вершкового масла розігріти на сковорідці.

2. Коли воно розтане – додати томатний соус.

3. Проварити декілька секунд.

4. Покласти цілий плавлений сирок.

5. Після того, як він повністю розплавиться і маса стане густою, – закинути вчорашні макарони.

6. Все добре перемішати.

7. Додати улюблені спеції та зелень.

Також із таких макаронів можна приготувати смачну запіканку. Ідея опублікована на сторінці oliadudaa в Instagram.

Інгредієнти:

  • макарони – 200 г
  • куряче м‘ясо – 350-400 г
  • шампіньйони – 300 г
  • помідори – 2-3 шт.
  • сир – 100 г
  • вершки – 200-250 мл
  • олія – 2 ст.л.
  • сіль, перець, приправи – за смаком

Спосіб приготування:

1.Куряче м‘ясо нарізати невеликими шматочками, обсмажити на олії.

2. Шампіньйони нарізати тонкими пластинками, підсмажити.

4. Нарізати помідори.

5. До вершків додати сіль, перець, улюблені приправи.

6. У форму для запікання викласти макарони, куряче м‘ясо, шампіньйони і помідори.

7. Залити вершками і зверху посипати натертим сиром.

8. Відправити в духовку за температури 180 градусів на 20-30 хвилин.

Є секрет! Що треба зробити під час смаження картоплі, щоб вона не прилипала до сковорідки

понеділок, 1 грудень 2025, 19:41

Багато хто стикається з однією й тією ж проблемою: картопля вперто прилипає до сковорідки, навіть якщо додати більше олії. У результаті замість апетитних рівних золотавих шматочків виходить розмазана суміш. Професійні кухарі давно помітили, що справа з...

Поради для приготування салатів восени

понеділок, 1 грудень 2025, 13:28

Осінь — час, коли садовина та теплі овочі змінюють своє обличчя: більше картоплі, моркви, цибулі, але менше свіжої зелені. Водночас є нові натуральні текстури та забезпечений багатший смак. Це чудовий період для салатів, які не просто освіжають, а живл...