Вийдуть навіть у початківців: Рецепт найтонших млинців із секретом

Майже в усіх, хто готує млинці вперше, виникає проблема, коли страва виходить більше схожа на оладки – товста і трохи жирна. Але таку проблему легко виправити. Всього декілька простих маніпуляцій з тістом, а також правильна технологія змащування сковорідки олією – і ви отримаєте тонкі та ніжні млинці, які будуть просто танути в роті й поєднаються з будь-якою начинкою. Ідея приготування опублікована на сторінці kuxnya_prav_pit в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • молоко 2,5% – 400 г
  • борошно – 100 г
  • яйця – 1 шт.
  • сода – 1/5 чайної ложки
  • сіль – щіпка
  • цукор чи підсолоджувач – за смаком
  • ванілін

Спосіб приготування:

1. Всі інгредієнти змішати міксером.

2. Залишити тісто на деякий час. Це потрібно зробити саме для того, щоб маса набухла. Тоді на 1 млинець не потрібно буде багато рідини, і він вийде тонким.

3. Смажити, змащуючи сковорідку олією раз на три млинці.

4. Варто дотримуватись особливої технології: каплю олії розтерти серветкою і цією ж серветкою ще раз змастити.


Повільно вбивають! ТОП-7 жирів, які шкодять здоров’ю

неділя, 28 грудень 2025, 12:14

Жири необхідні організму, але не всі вони однаково корисні. Дієтолог доктор Бартек Кульчинський застерігає: деякі жирні продукти можуть підвищувати ризик діабету, серцево-судинних хвороб, ожиріння та навіть раку, передають Патріоти України. До найшкідл...

Зовсім не гречка! Названо найкориснішу кашу, яка дивує своїми властивостями

неділя, 28 грудень 2025, 11:57

Ми звикли вважати, що вівсянка - еталон здорового сніданку. Гречка - це база здорового харчування для всіх. Але є крупа, яка за низкою показників її перевершує, передають Патріоти України. Йдеться про перловку — оброблений ячмінь, що зберігає максимум ...