Вийдуть навіть у початківців: Рецепт найтонших млинців із секретом

Майже в усіх, хто готує млинці вперше, виникає проблема, коли страва виходить більше схожа на оладки – товста і трохи жирна. Але таку проблему легко виправити. Всього декілька простих маніпуляцій з тістом, а також правильна технологія змащування сковорідки олією – і ви отримаєте тонкі та ніжні млинці, які будуть просто танути в роті й поєднаються з будь-якою начинкою. Ідея приготування опублікована на сторінці kuxnya_prav_pit в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • молоко 2,5% – 400 г
  • борошно – 100 г
  • яйця – 1 шт.
  • сода – 1/5 чайної ложки
  • сіль – щіпка
  • цукор чи підсолоджувач – за смаком
  • ванілін

Спосіб приготування:

1. Всі інгредієнти змішати міксером.

2. Залишити тісто на деякий час. Це потрібно зробити саме для того, щоб маса набухла. Тоді на 1 млинець не потрібно буде багато рідини, і він вийде тонким.

3. Смажити, змащуючи сковорідку олією раз на три млинці.

4. Варто дотримуватись особливої технології: каплю олії розтерти серветкою і цією ж серветкою ще раз змастити.


Ви їсте сир неправильно - уникайте цих комбінацій

субота, 25 жовтень 2025, 17:15

Кисломолочний сир - корисний і поживний продукт, багатий на білок і кальцій. Проте деякі комбінації можуть негативно впливати на травлення та загальний стан організму, передають Патріоти України. Три продукти, які не можна поєднувати з кисломолочним си...

Є перевірений метод! Горох розвариться за лічені хвилини - секрет для господинь

субота, 25 жовтень 2025, 11:22

Страви з горохом є дуже популярними в Україні. Щоб суттєво скоротити час варіння гороху (до 10−15 хвилин), його необхідно правильно підготувати, уникаючи двох поширених помилок: недостатнього промивання та замочування у холодній воді, пише ТСН, передаю...