Вийдуть не гірше, ніж дорогі магазинні: Рецепт ніжних домашніх цукерок з ароматом кави

Сьогодні ми пропонуємо вам відмінний і водночас абсолютно простий рецепт розкішного солодкого десерту — домашніх цукерок з ароматом кави. Для їх приготування потрібно зовсім трохи інгредієнтів і часу, зазначають Патріоти України.

Вам знадобиться:

  • 400 гр пісочного печива
  • 10 столових ложок розчинної кави
  • вершкове масло — 200 гр
  • цукор — за смаком
  • ромова есенція — за смаком

Для прикраси:

  • розтоплений шоколад
  • подрібнені горіхи
  • кокосова стружка

Також можна використовувати сухофрукти, барвисті прикраси, мигдальну стружку.

Приготування

Розтопити масло на водяній бані. Печиво подрібнити за допомогою комбайна або звичайної качалки. Заварити каву склянкою окропу, додати до неї цукор (2-3 чайні ложки).

З’єднати всі інгредієнти, заправити їх ромовою (або ванільною) есенцією і ретельно перемішати масу. Цукеркове тісто має бути м’яким і блискучим.

Покласти тісто на 20 хвилин у холодильник. Потім розгойдати його на ковбаски, нарізати на шматочки і сформувати кульки мокрими долоньками. Кожну цукерку можна вмочити у подрібнені горіхи, кокосову стружку або розтоплений шоколад. Готові цукерки викласти на пекарській папір до висихання.

Крім кави, до печива можна додати коньяк, какао або кілька столових ложок маскарпоне. Таким чином, ви завжди зможете отримати новий смак і нові кулінарні враження. Смачного!

Кава, яку обожнюють у Європі: Чим іспанський латте кращий за звичайний

вівторок, 4 листопад 2025, 7:45

Іспанський латте - це кавовий напій, який поєднує насичений еспресо з теплим молоком і підсолодженим згущеним молоком. Саме завдяки цій кремовій солодкості він став улюбленцем у кав’ярнях Іспанії, а тепер - і в усьому світі, передають Патріоти України....

Лише спробуйте! Як тверде сало зробити справжнім делікатесом

вівторок, 4 листопад 2025, 6:42

Смачне та ароматне сало - справжній делікатес. Але іноді принесеш із магазину чи з ринку додому сало, а воно трохи жорсткувате. Однак це легко виправити, дотримуючись порад кулінарки Елли Іванової, передають Патріоти України. Таке сало можна їсти як п...