Рогалики – універсальна випічка, якою можна нагодувати всю родину. А щоб такий десерт вийшов пухким і зі скоринкою, потрібно дотримуватись особливої технології приготування тіста. Для начинки ідеально підійде ніжний вершковий крем. Ідеєю приготування смачних рогаликів із кремом поділилась відома українська кондитерка Лілія Цвіт (lilijatsvit) на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.
Інгредієнти для тіста на 12 шт.:
Інгредієнти для крему:
Спосіб приготування крему:
1. До 200 мл молока додати вишневий пудинг – перемішати до розчинення.
2. До 300 мл молока засипати цукор і поставити на вогонь.
3. В кипляче молоко додати розчинений пудинг, помішуючи.
4. Варити до кипіння, зняти з вогню. Додати трохи масла, перемішати.
5. Накрити харчовою плівкою впритул, охолодити до кімнатної температури.
Спосіб приготування опари:
1. У велику миску вилити 0,5 л молока, додати цукор, перемішати до розчинення.
2. Додати 8 столових ложок борошна від загальної кількості та сухі дріжджі.
3. Якщо дріжджі пресовані, розчинити їх у молоці. Замішати рідке тісто.
4. Накрити харчовою плівкою і відставити на 1 годину.
5. Яйце та олію перемішати до однорідності.
6. Коли опара підніметься – додати яєчну суміш, перемішати.
7. Порційно засипати борошно, вимішати тісто.
8. Змастити олією, місити 10-15 хвилин.
9. Поділити тісто на 12 рівних частин, сформувати кульки.
10. Накрити, залишити ще на 15 хвилин.
11. Кожну кульку розкачати в овал, викласти крем і добре заліпити, видовжити.
12. Решту тіста нарізати вздовж і закрутити рогалик.
13. Перекласти їх у форму, залишити в теплі ще на 20 хвилин.
14. Змастити яйцем, залишити на декілька хвилин, щоб яйце підсохло, випікати за температури 180 градусів 40 хвилин.
Якщо у вас є пів години і бажання з’їсти щось солоденьке до чаю, то бюджетний, швидкий та неймовірно смачний рецепт пирога на кефірі з медом вам точно сподобається, передають Патріоти України. . Тісто готується максимум 5 хвилин, а випікається у серед...
Для домашнього обіду чи вечері пропонуємо рецепт смачних м’ясних котлет із додаванням капусти. Свіжа капуста надає котлеткам соковитості, але при цьому вона практично не відчувається. Тому якщо хтось із членів сім’ї і не любить цей овоч, він все одно н...