Рогалики – універсальна випічка, якою можна нагодувати всю родину. А щоб такий десерт вийшов пухким і зі скоринкою, потрібно дотримуватись особливої технології приготування тіста. Для начинки ідеально підійде ніжний вершковий крем. Ідеєю приготування смачних рогаликів із кремом поділилась відома українська кондитерка Лілія Цвіт (lilijatsvit) на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.
Інгредієнти для тіста на 12 шт.:
Інгредієнти для крему:
Спосіб приготування крему:
1. До 200 мл молока додати вишневий пудинг – перемішати до розчинення.
2. До 300 мл молока засипати цукор і поставити на вогонь.
3. В кипляче молоко додати розчинений пудинг, помішуючи.
4. Варити до кипіння, зняти з вогню. Додати трохи масла, перемішати.
5. Накрити харчовою плівкою впритул, охолодити до кімнатної температури.
Спосіб приготування опари:
1. У велику миску вилити 0,5 л молока, додати цукор, перемішати до розчинення.
2. Додати 8 столових ложок борошна від загальної кількості та сухі дріжджі.
3. Якщо дріжджі пресовані, розчинити їх у молоці. Замішати рідке тісто.
4. Накрити харчовою плівкою і відставити на 1 годину.
5. Яйце та олію перемішати до однорідності.
6. Коли опара підніметься – додати яєчну суміш, перемішати.
7. Порційно засипати борошно, вимішати тісто.
8. Змастити олією, місити 10-15 хвилин.
9. Поділити тісто на 12 рівних частин, сформувати кульки.
10. Накрити, залишити ще на 15 хвилин.
11. Кожну кульку розкачати в овал, викласти крем і добре заліпити, видовжити.
12. Решту тіста нарізати вздовж і закрутити рогалик.
13. Перекласти їх у форму, залишити в теплі ще на 20 хвилин.
14. Змастити яйцем, залишити на декілька хвилин, щоб яйце підсохло, випікати за температури 180 градусів 40 хвилин.
Родзинки — це не лише смачна закуска, а й корисне джерело антиоксидантів, яке може покращити здоров'я травлення та серця. Їх зручно вживати у вигляді перекусу та легко додати до раціону, навіть у порівнянні зі свіжими фруктами, передають Патріоти Украї...
Вершкове масло – це вкрай корисний продукт, який обов’язково має бути в раціоні як дорослих, так і дітей, передають Патріоти України. Без вершкового масла в кулінарії не обійтися, бо не вийде запашної випічки, смачної каші чи ароматного картопляного пю...