Вийдуть пухкі, із хрусткою скоринкою: Рецепт ідеальних рогаликів від Лілії Цвіт

Рогалики – універсальна випічка, якою можна нагодувати всю родину. А щоб такий десерт вийшов пухким і зі скоринкою, потрібно дотримуватись особливої технології приготування тіста. Для начинки ідеально підійде ніжний вершковий крем. Ідеєю приготування смачних рогаликів із кремом поділилась відома українська кондитерка Лілія Цвіт (lilijatsvit) на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти для тіста на 12 шт.:

  • молоко – 0,5 л
  • цукор – 150 г
  • борошно – 750 г +/- 50 г
  • дріжджі сухі – 1 пачка (12 г) або свіжі – 40 г
  • яйця – 1 шт.
  • олія – 50 мл
  • Інгредієнти для крему:

    • молоко – 0,5 л
    • цукор – 100 г
    • пудинг – 1 п. 40 г
    • масло – 30 г

Спосіб приготування крему:

1. До 200 мл молока додати вишневий пудинг – перемішати до розчинення.

2. До 300 мл молока засипати цукор і поставити на вогонь.

3. В кипляче молоко додати розчинений пудинг, помішуючи.

4. Варити до кипіння, зняти з вогню. Додати трохи масла, перемішати.

5. Накрити харчовою плівкою впритул, охолодити до кімнатної температури.

Спосіб приготування опари:

1. У велику миску вилити 0,5 л молока, додати цукор, перемішати до розчинення.

2. Додати 8 столових ложок борошна від загальної кількості та сухі дріжджі.

3. Якщо дріжджі пресовані, розчинити їх у молоці. Замішати рідке тісто.

4. Накрити харчовою плівкою і відставити на 1 годину.

5. Яйце та олію перемішати до однорідності.

6. Коли опара підніметься – додати яєчну суміш, перемішати.

7. Порційно засипати борошно, вимішати тісто.

8. Змастити олією, місити 10-15 хвилин.

9. Поділити тісто на 12 рівних частин, сформувати кульки.

10. Накрити, залишити ще на 15 хвилин.

11. Кожну кульку розкачати в овал, викласти крем і добре заліпити, видовжити.

12. Решту тіста нарізати вздовж і закрутити рогалик.

13. Перекласти їх у форму, залишити в теплі ще на 20 хвилин.

14. Змастити яйцем, залишити на декілька хвилин, щоб яйце підсохло, випікати за температури 180 градусів 40 хвилин.

Чому вершкове масло набуває неприємного запаху - поширена помилка у зберіганні

середа, 4 червень 2025, 11:08

Масло, так само, як і маргарин, не варто зберігати в упаковці. Це, як мінімум, негарно, а як максимум – негігієнічно. Зазвичай прийнято перекладати вершкове масло у спеціальну маслянку і вже у такому вигляді відправляти на полицю холодильника, передают...

Господиням на замітку! Чи потрібно промивати манну крупу перед приготуванням

середа, 4 червень 2025, 10:07

Історично так склалося, що мити крупу, яка використовується для приготування манної каші, нікому не спадало на думку, передають Патріоти України. Справді, як можна промити те, що найбільше нагадує борошно? Проте кулінари, які мають пристрасть до експер...