Вихід є! Як врятувати квашену капусту, якщо вона виявилася занадто кислою

Зазвичай метою є створення помірно кислої страви. Але не переборщити зі смаком не так вже й просто. Нерідко квашена капуста можна перекваситись і набути надмірної «кислинки». Це може статися з різних причин. Наприклад, неправильна температура зберігання або інші фактори, передають Патріоти України.

Відразу варто наголосити, що квашена капуста з надлишком кислоти цілком придатна до вживання. І все ж у багатьох гурманів з’являється бажання зробити смак страви трохи ближчою до нейтральної. Досягти такого результату можна кількома способами.

Промити водою

Смак квашеної капусти можна зробити менш кислим, якщо просто її промити. Капусту помістіть в друшляк і під проточною водою ретельно промийте, даючи надлишковій воді стекти.

Замочити у воді

Якщо ви не бажаєте використовувати водопровідну воду, то застосовуйте бутильовану або відфільтровану. В глибокій ємності залиште капусту приблизно на чверть години. Потім злийте воду і заправте капусту сіллю та рослинною олією за смаком. Додайте дрібно нарізану цибулю. Можна ще зовсім трішки додати цукру або меду. І “вуаля” смачна капуста готова!

Джерело: ПростоВей

Кому не можна чорний чай - попередження лікарів

понеділок, 3 листопад 2025, 18:07

Чорний чай - один із найпопулярніших напоїв у світі, але навіть він може бути небезпечним для деяких людей. Лікарі наголошують, що існують категорії, яким краще обмежити або зовсім відмовитися від цього напою, передають Патріоти України. 1. Людям з під...

Яблучні кісточки - корисний мікроелемент чи прихована отрута?

понеділок, 3 листопад 2025, 10:15

Багато хто з дитинства чув: не можна ковтати яблучні кісточки. Одні вважають це міфом, інші - серйозним попередженням. Тож лікарі пояснили, чи дійсно насіння яблук небезпечне для здоров’я, передають Патріоти України. 1. У кісточках міститься амігдалін ...