Вихід є! Що робити, якщо пересолений фарш

Однією з головних труднощів у приготуванні котлет є високий ризик їх пересолити, передають Патріоти України.

Справа в тому, що до початку смаження страви господині складно перевірити, чи достатньо солі було додано у фарш.

Зрозуміло, що куштувати сире м’ясо не можна. Однак спосіб перевірки «солоності» все ж таки існує.

Подробиці

Більше того, є хитрість, що дозволяє нормалізувати кількість солі як у фарші, так і в готовій страві.

Як перевірити кількість солі

Щоб з’ясувати, чи є фарш досить солоним, необхідно відщепити невеликий шматочок і зробити з нього міні-котлетку.

Така нехитра страва і дозволить дізнатися, який смак буде в інших котлет.

Що робити, якщо у фарші багато солі

Найпростіший спосіб, що дозволяє не “перекладати” додаткові інгредієнти, – це додати у фарш трохи сметани.

Саме цей кисломолочний продукт допомагає усунути «зайву» сіль і нейтралізувати різкий смак.

Якщо ви можете зробити більше котлет, то у фарш слід додати ще м’яса та інших інгредієнтів (батон, картопля, цибуля, рис, морква).

Тільки не забувайте: у цьому випадку відправляти до заготовки для котлет додаткову порцію солі не треба.

А якщо котлети вже приготовлені

Іноді кулінари виявляють надмірну солоність страви вже після її приготування.

Виправити смак можна навіть у смажених котлет.

Для цього необхідно їх протушкувати у прісному соусі. Тут на допомогу знову прийде сметана: підлива має бути приготовлена на її основі.

Як додаткові інгредієнти для соусу можна використовувати гриби і томатну пасту

Творить дива! Вчені назвали горіх, здатний підтримати здоров'я серця

п’ятниця, 28 листопад 2025, 17:50

Горіх пекан визнано ключовим для підтримки здоров'я серця, передають Патріоти України з посиланням на Nutrients. Мета-аналіз 52 досліджень, проведений науковцями Іллінойського технологічного інституту та опублікований у журналі Nutrients, підтвердив, ...

Варто знати! ТОП-4 причини, чому гранат корисний для організму

п’ятниця, 28 листопад 2025, 17:44

Гранат - це солодко-кислий фрукт із товстою червоною шкіркою. Усередині містяться сотні соковитих насінин, які можна їсти окремо або додавати до страв, передають Патріоти України. Гранат цінують ще з давніх часів за його корисні властивості. Сучасні до...