
Однією з головних труднощів у приготуванні котлет є високий ризик їх пересолити, передають Патріоти України.
Справа в тому, що до початку смаження страви господині складно перевірити, чи достатньо солі було додано у фарш.
Зрозуміло, що куштувати сире м’ясо не можна. Однак спосіб перевірки «солоності» все ж таки існує.
Більше того, є хитрість, що дозволяє нормалізувати кількість солі як у фарші, так і в готовій страві.
Як перевірити кількість солі
Щоб з’ясувати, чи є фарш досить солоним, необхідно відщепити невеликий шматочок і зробити з нього міні-котлетку.
Така нехитра страва і дозволить дізнатися, який смак буде в інших котлет.
Що робити, якщо у фарші багато солі
Найпростіший спосіб, що дозволяє не “перекладати” додаткові інгредієнти, – це додати у фарш трохи сметани.
Саме цей кисломолочний продукт допомагає усунути «зайву» сіль і нейтралізувати різкий смак.
Якщо ви можете зробити більше котлет, то у фарш слід додати ще м’яса та інших інгредієнтів (батон, картопля, цибуля, рис, морква).
Тільки не забувайте: у цьому випадку відправляти до заготовки для котлет додаткову порцію солі не треба.
А якщо котлети вже приготовлені
Іноді кулінари виявляють надмірну солоність страви вже після її приготування.
Виправити смак можна навіть у смажених котлет.
Для цього необхідно їх протушкувати у прісному соусі. Тут на допомогу знову прийде сметана: підлива має бути приготовлена на її основі.
Як додаткові інгредієнти для соусу можна використовувати гриби і томатну пасту
Чи знаєте ви, що неправильне заморожування м’яса може не лише зіпсувати його смак, а й завдати шкоди здоров’ю? Багато людей допускають одну поширену помилку - тримають м’ясо в морозилці занадто довго, навіть не підозрюючи про наслідки, передають Патріо...
Стан нашого здоров’я дуже залежить від того, що ми їмо щодня. Шкідлива їжа може негативно впливати не лише на фігуру, а й викликати серйозні порушення в організмі. Всі знають, що здоров’я серця пов’язане зі станом наших судин. Вживаючи шкідливу їжу, ми...