Однією з головних труднощів у приготуванні котлет є високий ризик їх пересолити, передають Патріоти України.
Справа в тому, що до початку смаження страви господині складно перевірити, чи достатньо солі було додано у фарш.
Зрозуміло, що куштувати сире м’ясо не можна. Однак спосіб перевірки «солоності» все ж таки існує.
Більше того, є хитрість, що дозволяє нормалізувати кількість солі як у фарші, так і в готовій страві.
Як перевірити кількість солі
Щоб з’ясувати, чи є фарш досить солоним, необхідно відщепити невеликий шматочок і зробити з нього міні-котлетку.
Така нехитра страва і дозволить дізнатися, який смак буде в інших котлет.
Що робити, якщо у фарші багато солі
Найпростіший спосіб, що дозволяє не “перекладати” додаткові інгредієнти, – це додати у фарш трохи сметани.
Саме цей кисломолочний продукт допомагає усунути «зайву» сіль і нейтралізувати різкий смак.
Якщо ви можете зробити більше котлет, то у фарш слід додати ще м’яса та інших інгредієнтів (батон, картопля, цибуля, рис, морква).
Тільки не забувайте: у цьому випадку відправляти до заготовки для котлет додаткову порцію солі не треба.
А якщо котлети вже приготовлені
Іноді кулінари виявляють надмірну солоність страви вже після її приготування.
Виправити смак можна навіть у смажених котлет.
Для цього необхідно їх протушкувати у прісному соусі. Тут на допомогу знову прийде сметана: підлива має бути приготовлена на її основі.
Як додаткові інгредієнти для соусу можна використовувати гриби і томатну пасту
Іноді навіть професійні кухарі припускаються помилок у приготуванні найпростіших страв, що вже говорити про любителів. Картопляне пюре навряд чи можна віднести до гарнірів, процес приготування якого проходить завше гладко, передають Патріоти України. К...
Деруни можна назвати чудовою бюджетною стравою, здатною принести різноманітність у звичний раціон. Однак для того, щоб страва сподобалась всім домашнім, вона має бути красивою та смачною, передають Патріоти України. За естетику дерунів відповідає колір...