Вихід є! Що робити, якщо пересолений фарш

Однією з головних труднощів у приготуванні котлет є високий ризик їх пересолити, передають Патріоти України.

Справа в тому, що до початку смаження страви господині складно перевірити, чи достатньо солі було додано у фарш.

Зрозуміло, що куштувати сире м’ясо не можна. Однак спосіб перевірки «солоності» все ж таки існує.

Подробиці

Більше того, є хитрість, що дозволяє нормалізувати кількість солі як у фарші, так і в готовій страві.

Як перевірити кількість солі

Щоб з’ясувати, чи є фарш досить солоним, необхідно відщепити невеликий шматочок і зробити з нього міні-котлетку.

Така нехитра страва і дозволить дізнатися, який смак буде в інших котлет.

Що робити, якщо у фарші багато солі

Найпростіший спосіб, що дозволяє не “перекладати” додаткові інгредієнти, – це додати у фарш трохи сметани.

Саме цей кисломолочний продукт допомагає усунути «зайву» сіль і нейтралізувати різкий смак.

Якщо ви можете зробити більше котлет, то у фарш слід додати ще м’яса та інших інгредієнтів (батон, картопля, цибуля, рис, морква).

Тільки не забувайте: у цьому випадку відправляти до заготовки для котлет додаткову порцію солі не треба.

А якщо котлети вже приготовлені

Іноді кулінари виявляють надмірну солоність страви вже після її приготування.

Виправити смак можна навіть у смажених котлет.

Для цього необхідно їх протушкувати у прісному соусі. Тут на допомогу знову прийде сметана: підлива має бути приготовлена на її основі.

Як додаткові інгредієнти для соусу можна використовувати гриби і томатну пасту

Все просто! Як позбутися запаху цибулі та риби з посуду та рук

четвер, 24 квітень 2025, 10:08

Цибуля та риба – продукти, які ми часто використовуємо, але їхній запах до душі далеко не всім. Цибуля – складова більшості страв, які ми готуємо. А рибні страви також присутні в нашому меню кілька разів на тиждень, передають Патріоти України. Є кілька...

Є секрет! Що додати в каструлю, щоб помітно прискорити варіння картоплі

четвер, 24 квітень 2025, 9:14

Варена картопля – популярний гарнір. Це дуже смачна і ситна страва, яку можна вживати і з м’ясом, і з рибою, передають Патріоти України. Однак проблема полягає в тому, що кулінару доводиться довго чекати, поки вона дійде до готовності. Зазвичай варіння...