Вихід є! Що робити, якщо пересолений фарш

Однією з головних труднощів у приготуванні котлет є високий ризик їх пересолити, передають Патріоти України.

Справа в тому, що до початку смаження страви господині складно перевірити, чи достатньо солі було додано у фарш.

Зрозуміло, що куштувати сире м’ясо не можна. Однак спосіб перевірки «солоності» все ж таки існує.

Подробиці

Більше того, є хитрість, що дозволяє нормалізувати кількість солі як у фарші, так і в готовій страві.

Як перевірити кількість солі

Щоб з’ясувати, чи є фарш досить солоним, необхідно відщепити невеликий шматочок і зробити з нього міні-котлетку.

Така нехитра страва і дозволить дізнатися, який смак буде в інших котлет.

Що робити, якщо у фарші багато солі

Найпростіший спосіб, що дозволяє не “перекладати” додаткові інгредієнти, – це додати у фарш трохи сметани.

Саме цей кисломолочний продукт допомагає усунути «зайву» сіль і нейтралізувати різкий смак.

Якщо ви можете зробити більше котлет, то у фарш слід додати ще м’яса та інших інгредієнтів (батон, картопля, цибуля, рис, морква).

Тільки не забувайте: у цьому випадку відправляти до заготовки для котлет додаткову порцію солі не треба.

А якщо котлети вже приготовлені

Іноді кулінари виявляють надмірну солоність страви вже після її приготування.

Виправити смак можна навіть у смажених котлет.

Для цього необхідно їх протушкувати у прісному соусі. Тут на допомогу знову прийде сметана: підлива має бути приготовлена на її основі.

Як додаткові інгредієнти для соусу можна використовувати гриби і томатну пасту

Не робіть помилок! У каструлі з якого металу категорично не можна варити варення

вівторок, 15 липень 2025, 19:05

Плануєте варити варення? Оберіть правильний посуд - інакше замість корисної солодкої смакоти отримаєте отруйну суміш, передають Патріоти України. . Під час варіння фруктів виділяється кислота, яка вступає в реакцію з алюмінієм. У результаті утворюютьс...

Просто і геніально! Що робити з кавуном, щоб він ніколи не псувся

вівторок, 15 липень 2025, 17:30

Кавун - один із найулюбленіших літніх фруктів, який освіжає у спекотні дні. Але що робити, якщо залишилося багато кавуна, а з’їсти його відразу неможливо? Вихід - заморожування. Чи можна так робити, і які переваги це дає, передають Патріоти України. Чи...