Пересолити улюблену страву може будь-який кухар, як початківець, так і з величезним досвідом у кулінарії, передають Патріоти України.
Але, як свідчить практика, ситуацію можна виправити. У цій статті ми розповімо про те, як виправити пересолений плов. Виявляється, є кілька перевірених способів.
Якщо пересолили м’ясо для плову
Це найпростіший випадок для виправлення. Для цього доведеться протушити овочі та м’ясо у воді, а потім додати рис та трохи води. А ось сіль вже не слід додавати.
Якщо пересолено майже готову страву
У такій ситуації можна додати ще одну порцію напів готового рису, який поглине надлишок солі.
Трюк із картоплею
Потрібно очистити кілька картоплин, помістити в плов і додати трохи води на 10-15 хвилин. Сира картопля може поглинути зайву сіль. Замінити картоплю можна пакетиком рису швидкого приготування.
Його доведеться залишити у майбутньому плові на 15-20 хвилин.
Капуста білокачанна
Смак тушкованої капусти взагалі не вписується в рецептуру, але іноді вибирати не доводиться.
Кислий інгредієнт
Сік лимона, журавлину, вишню, брусницю або сік цих ягід можна додати перед подачею страви.
Солодкий інгредієнт
Морква, курага і навіть родзинки також можуть пом’якшити ефект надмірної присутності солі в плові. При цьому суттєво погіршити смакові властивості страви вони не зможуть.
Взимку прилавки магазинів, супермаркетів, та ринки виставляють такі смачні та корисні цитрусові фрукти. Мандарини та апельсини певно полюбляють всі, особливо радіють їм дітлахи, передають Патріоти України. Та не лише смачно їх їсти в свіжому вигляді, п...
Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...