Виходить дуже соковитою! Печінка з яблуками - смачно і просто

Печінка з яблуками - проста і дуже смачна страва. Таку печінку можна сміливо подавати з будь-яким гарніром. Яблучка надають їй більш ніжний смак і приємний аромат, зазначають Патріоти України.

Саме вони роблять смак печінки незабутнім. І якщо навіть ви раніше не любили цей прекрасний субпродукт, то спробувавши його за цим рецептом ви полюбите печінку назавжди.

Необхідні продукти

  • 1 кілограм печінки
  • 2 цибулини
  • 1 велике яблуко
  • 1 солодкий перець
  • 30 мілілітрів рослинної олії
  • сіль, перець за смаком
  • 100 грам вершкового масла
  • 100 грам пшеничного борошна
  • 100 мілілітрів води
  • 10 грам приправи для м’яса

Покроковий процес приготування печінки

Цибулю чистимо і нарізаємо тонкою соломкою. Кладемо на сковороду і обсмажуємо до золотистого кольору.

Печінку очищаємо і промиваємо, а потім розрізаємо на 2-3 частини. Додаємо до неї сіль і перець, перемішуємо.

Яблуко очищаємо і нарізаємо великими кубиками. Точно також нарізаємо солодкий перець.

Перець додаємо до цибулі і обсмажуємо все разом кілька хвилин.

Печінку обвалюємо в борошні і кладемо на розпечену сковороду. Обсмажуємо на сильному вогні до рум’яної скоринки.

В тушковані овочі додаємо яблука, спеції і вершкове масло, все перемішуємо і тушкуємо 1 хвилину.

Через відведений час в сковороду перекладаємо підготовлену печінку, вливаємо воду, накриваємо кришкою і тушкуємо на середньому вогні 10-15 хвилин. Через відведений час страва буде готова, можна подавати до столу.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...