Виходить дуже соковитою! Смачна риба у клярі - виходить кращою, ніж у ресторані

Рибка в клярі досить ситне блюдо. Вона виходить дуже соковитою, а кляр - хрустким. Це робить її неймовірно смачною і апетитною. Рибу можна подавати в якості закуски або приготувати для домашніх посиденьок, зазначають Патріоти України.

Необхідні продукти

  • філе рибки – 700 гр
  • сіль перець
  • лимонний сік

Для кляра

  • курячі яйця – 2 шт
  • сіль перець
  • сметана (майонез) – 2 ст.л
  • крохмаль – 1 ст.л
  • борошно – 3 ст.л
  • льодяна вода

Покроковий процес приготування риби

Рибку промиваємо, нарізаємо невеликими скибочками і обсушуємо паперовим рушником. Потім присипаємо сіллю і перцем. Зверху злегка скроплюємо лимонним соком.

Яйця розділяємо на білки і жовтки. У білки додаємо дрібку солі і збиваємо до пишної піни.

До жовтка додаємо сіль, перець і сметану, перемішуємо міксером, потім всипаємо крохмаль і борошно, знову перемішуємо. Потім по ложці вливаємо льодяну воду до тих пір, поки суміш не стане схожою на тісто для оладок.

У сковороду вливаємо олію і нагріваємо. У тісто додаємо білки і акуратно вмішуємо.

Беремо шматочок рибки, занурюємо в кляр, а потім перекладаємо на розпечену сковороду.

Обсмажуємо з двох сторін до золотистого кольору. А потім перекладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишків жиру. Якщо у вас залишиться кляр, то з ним можна обсмажити будь-які овочі. Вони можуть піти як гарнір.

Є секрет! Що робити, щоб деруни вбирали менше олії

п’ятниця, 27 червень 2025, 19:10

Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...

Не відірватися! Як приготувати смачний лимонний квас

п’ятниця, 27 червень 2025, 17:14

У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...