Виходить дуже соковитим! Рецепт м’яса по-французьки в духовці з курячого філе

Якщо все зробити правильно, таке м’ясо виходить дуже соковитим, м’яким, не висихає при запіканні, як часто буває з курячим філе. Можна готувати на святковий стіл, передають Патріоти України.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • філе куряче або стегна, 500 г;
  • сир, 150 г;
  • помідори, 2 – 3 шт;
  • майонез, 100 г;
  • часник, 3 зубчіка4
  • сіль, перець, спеції, зелень.

Процес приготування м’яса по французьки

М’ясо промиваємо і просушуємо паперовими рушниками, ріжемо шматками і відбиваємо. Сир і часник натираємо на середній тертці, змішуємо з нарізаною зеленню і перцем. Порада: якщо сир досить солоний, досолювати немає необхідності.

Помідори ріжемо кружечками. Форму змащуємо олією і присипаємо панірувальними сухарями – на всякий випадок, щоб відбивні не пригоріли. Викладаємо м’ясо, зверху змащуємо майонезом, кладемо помідорні кружечки і присипаємо сиром.

Запікаємо при 180 градусах близько 15 – 20 хвилин, дивіться по своїй духовці.

М’ясо виходить дуже смачним і ароматним, відмінна святкова страва. Для більш вишуканого смаку, можна ще додати обсмажені печериці під помідорні кружечки, а майонез замінити сметаною – смак виходить, як у жульєну.

Секрет сирної запіканки без борошна

вівторок, 27 травень 2025, 18:04

Напевно багато господинь люблять починати день із прекрасного сніданку у вигляді запіканки з сиру. Але страва має одну неприємну особливість: вона постійно прилипає до форми для випічки, передають Патріоти України. Це найчастіше залежить від майстернос...

Варто знати! Чи правда, що яйця дуже шкідливі через холестерин

вівторок, 27 травень 2025, 17:44

Яйця справді містять значну кількість харчового холестерину (близько 186 мг у середньому яйці) – але в більшості людей він мало впливає на рівень «поганого» LDL-холестерину в крові. Дослідження показують, що організм компенсує надходження холестерину з...