Виходить просто геніально соковитою та ароматною: Як запекти курку у стилі Дня подяки

День подяки – це особливе сімейне свято, яке своїм походженням завдячує найпершим переселенцям з Англії, які прибули до берегів Америки. Це чудовий привід зібрати близьких людей за одним столом і згадати рік, що минає. Свято супроводжується ретельною підготовкою, подають фірмові страви, серед яких: журавлинний соус, підливка, зелена квасоля, кукурудза, запіканка із солодкої картоплі, індичка та зефір. Хоча за традицією на День подяки готують індичку, самі американці часто замінюють її на курятину. Приготуймо і ми курку у стилі Дня подяки, радять Патріоти України.

Рецепт курятини Thanksgiving Day

Це геніальний рецепт курки, запеченої в духовці. Він виходить надзвичайно ароматним і соковитим завдяки м’ясу, яке приправлене в особливий спосіб.

Час: 2,5 години
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • ціла курка вагою 2-3 кілограми;
  • 6 зубчиків часнику;
  • 100 грам вершкового масла;
  • велика цибулина;
  • свіжа петрушка;
  • 1 чайна ложка солі;
  • паприка, чорний перець, до смаку.

Приготування:

  1. Подрібніть часник, потім розімніть його з сіллю до утворення каші.
  2. Змішайте часник з м’яким вершковим маслом та паприкою, приправте перцем і додайте подрібнену петрушку.
  3. Підкладіть руки під шкіру курки, починаючи з боку, відокремлюючи її від м’яса на ніжках і грудках. Робити це потрібно з обережністю, щоб не пошкодити шкіру.
  4. Рівномірно розподіліть під шкіркою приправлене вершкове масло. Приправте курку зовні сіллю, перцем і паприкою, потім натріть додатковою порцію вершкового масла зверху.
  5. Якщо ви хочете, щоб курка тримала гарну форму, перев’яжіть ніжки ниткою, також на висоті грудей.
  6. На дно каструлі викладіть скибочки цибулі, зверху покладіть курку. Випікати потрібно при 190 градусах близько 1,5 години поки курятина не стане темно-золотистою.
  7. Розділіть її шматочки. Подавайте на святковий стіл з соусом, приготованим під час випікання та іншими урочистими стравами.
Джерело: 24 канал

Господиням на замітку! Чому варто додавати крохмаль у фарш для фрикадельок

вівторок, 25 листопад 2025, 12:15

І це не яйце й не хліб, а крохмаль, який в азійській кухні додають до фрикадельок майже автоматично, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Сьогодні це вже не секрет: крохмаль у фарші працює як природний компонент для зв’язування. Він робить м...

Це може здивувати! Названо найшкідливіший суп для здоров’я

вівторок, 25 листопад 2025, 8:44

Класична солянка - нескладний у приготуванні й дуже смачний суп, який часто готують у холодну пору року, передають Патріоти України. Страва готується на концентрованому бульйоні (м'ясному, рибному або грибному) й має гострий, пряний смак. Вона дуже сма...