Виходить ще ніжнішим, ніж звичайний: Рецепт холодця із язика

danilovajanna / depositphotos.com

Заливне — класична святкова страва, яку всі, однак, звикли готувати з яловичини або, останнім часом, курки. А ось язик робить холодець кориснішим і ніжнішим, зазначають Патріоти України.

Рецепт холодця з язиком

Інгредієнти:

  • 2 шт. свинячого язика
  • 1 цибулина
  • 1 морквина
  • 10 г желатину
  • 500 мл бульйону
  • зелений горошок за бажанням та смаком
  • 1 лавровий лист
  • сіль та перець за смаком

Приготування:

Очистіть моркву та цибулю.

Промийте язики, покладіть у каструлю та залийте холодною водою. Доведіть воду до кипіння, злийте її, знову промийте язики і знову залийте водою. Додайте моркву та цибулю, посоліть і поперчіть. Варіть язики на середньому вогні близько двох годин.

Готові язики дістаньте з каструлі та очистіть від шкірки. Найзручніше це робити під холодною водою. Наріжте язик на бажані шматочки.

Розчиніть желатин у 500 мл гарячого бульйону. Перевірте, щоб не залишилося грудочок. Якщо ви хочете, щоб заливне було прозорим, замість готового бульйону використовуйте гарячу воду та суміш для бульйону.

Візьміть посуд для заливного та викладіть у ньому язик, як вам подобається. За бажанням додайте моркву, горошок або ще щось. Залийте все бульйоном із желатином.

Коли заливне охолоне, приберіть його в холодильник і зберігайте там. Подавати можна, як тільки заливне застигне. Смачного!

Джерело: НВ

Є секрет! Що додати в олію, щоб смажена риба вийшла смачнішою

субота, 14 червень 2025, 12:07

Зазвичай господині навіть не замислюються над тим, на чому краще приготувати смажену рибу. Для приготування смажених рибних страв зазвичай використовується соняшникова олія. Але не завадить одна добавка, за рахунок якої обсмажена риба набуде набагато ц...

Господиням на замітку! Як загустити варення для пирога

субота, 14 червень 2025, 11:12

Іноді при приготуванні смачної та ароматної домашньої випічки господині стикаються з дрібними неприємностями, які можуть зіпсувати весь десерт. Наприклад, якщо варення для начинки дуже рідке, воно буде витікати на лист, підгоряти, і смачний пиріг приго...