Виходить ще ніжнішим, ніж звичайний: Рецепт холодця із язика

danilovajanna / depositphotos.com

Заливне — класична святкова страва, яку всі, однак, звикли готувати з яловичини або, останнім часом, курки. А ось язик робить холодець кориснішим і ніжнішим, зазначають Патріоти України.

Рецепт холодця з язиком

Інгредієнти:

  • 2 шт. свинячого язика
  • 1 цибулина
  • 1 морквина
  • 10 г желатину
  • 500 мл бульйону
  • зелений горошок за бажанням та смаком
  • 1 лавровий лист
  • сіль та перець за смаком

Приготування:

Очистіть моркву та цибулю.

Промийте язики, покладіть у каструлю та залийте холодною водою. Доведіть воду до кипіння, злийте її, знову промийте язики і знову залийте водою. Додайте моркву та цибулю, посоліть і поперчіть. Варіть язики на середньому вогні близько двох годин.

Готові язики дістаньте з каструлі та очистіть від шкірки. Найзручніше це робити під холодною водою. Наріжте язик на бажані шматочки.

Розчиніть желатин у 500 мл гарячого бульйону. Перевірте, щоб не залишилося грудочок. Якщо ви хочете, щоб заливне було прозорим, замість готового бульйону використовуйте гарячу воду та суміш для бульйону.

Візьміть посуд для заливного та викладіть у ньому язик, як вам подобається. За бажанням додайте моркву, горошок або ще щось. Залийте все бульйоном із желатином.

Коли заливне охолоне, приберіть його в холодильник і зберігайте там. Подавати можна, як тільки заливне застигне. Смачного!

Джерело: НВ

Не відірватися! Як запекти м’ясний рулет на святковий стіл - спеції та маринад

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:15

З підчеревини свинини буде смачний рулет. Головне - доповнити його потрібними смаками. На святковому столі таке м’ясо оцінять та з радістю будуть його смакувати. Деталі читайте в статті, передають Патріоти України. Вам потрібні такі продукти:. М’ясо св...

Буде дуже смачно! Як приготувати соковиті котлети без використання сала

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:15

Смачні котлети з риби приготувати дома дуже легко, передають Патріоти України. Це дієтична страва, яка прекрасно підходить на вечерю з будь-яким салатом та гарніром. Готують котлети з філе морської або річкової риби. Кожна з них має свій смак, тому кож...