Виходить у всіх! Євген Клопотенко розкрив секрети ідеального бісквіту духовці та у мультиварці

Бісквіт - універсальна основа для багатьох смачних десертів, якими ви зможете порадувати близьких. Але щоб страва вийшла вдалою, її потрібно правильно приготувати, передають Патріоти України.

Кулінар Євген Клопотенко поділився на своєму YouTube-каналі рецептом та секретами смачного, вдалого, повітряного бісквіту з якого ви зможете приготувати будь-який торт, тістечко

Секрети шеф-кухаря:

ЯйцяВони мають бути кімнатної температури.

"Якщо ви несподівано вирішили приготувати бісквіт, а яйця в холодильнику, просто опустіть їх на кілька хвилин у теплу воду", – радить кулінар.

Як правильно збити білки:"Якщо буде хоч крапля води або жиру, стійких піків не вийде. Не рекомендую використовувати пластмасову ємність, тому що її важче відмити від жиру. Як зрозуміти, що білки добре збилися? Просто переверніть ємність з ними, якщо не випадають і не витікають, значить, у вас все вийшло", – зазначив Клопотенко.

БорошноЇї потрібно дуже акуратно вмішувати, щоб яєчна суміш не впала.

Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.
  • цукор – 150 г
  • борошно – 110 г

Спосіб приготування:

1. Збийте у блендері яйця до пишної піни, додайте цукор.

2. Додайте акуратно борошно, перемішайте силіконовою лопаткою.

3. Готове тісто вилийте у форму з пергаментом й випікайте

Велика небезпека! Який оселедець краще не купувати та чому - ви могли це не знати

понеділок, 9 червень 2025, 5:40

Оселедець - один з найулюбленіших продуктів на столі українців. Його додають до салатів, подають із цибулею, картоплею чи просто як закуску. Але не кожен такий продукт у магазині є безпечним. Який оселедець краще оминати та як вибрати гарний - читайте ...

Не робіть помилок! Чому риба виходить сухою - головні помилки господарок

неділя, 8 червень 2025, 23:10

Якщо зібралися посмажити рибу, згадайте про те, які кулінарні помилки роблять її сухою та несмачною, передають Патріоти України. Багато хто з господарок стверджують, що багато в цій справі залежить виключно від виду риби та її якості, але це те саме, щ...